usamljena -> RE: Nemamo bebe zbog finansijske krize (10.11.2011 15:50:10)
|
IZVORNA PORUKA: Nedja RR Ne bih rekla da je tu išta nametnuto. Svako ima svoje želje i potrebe. Ribizla, ja tebi skidam kapu, ali da bi se odrekao nečega, morš da imaš odakle da se odrekneš, zar ne? Mm i ja ne pušimo, ne pijemo alkohol, ne kupujemo sokove. Kuvam svaki dan, imamo suhomesnato domaće od mojih, nemamo auto, idemo svuda peške i autobusom. Na sve to smo, naravno, podstanari. I ja sebe uopšte ne smatram nesrećnom osobom zbog toga, imam koliko imam, ali za to drugo dete, koliko god želela da ga imam, jednostavno nema odakle da se otkine. Morate da shvatite da, kad pričate o odricanju, i tom - naći će se i za drugo, ima ljudi koji su se već svega odrekli zarad prvog deteta, ili gole egzistencije, i koji jedva nalaze i za prvo. Ja cu sve da citiram jer mislim isto ovako, kao Nedja. IZVORNA PORUKA: jovicaa mnogo je bitnije da detetu stvoris normalne uslove za mentalni razvoj, a za to ti ne treba bas previse para. Sa ovim se ne slazem. Kad nema para nervozan si pre svega, mislis kako ces i sta ces- veruj da znam sta pricam. Automatski situacija u kuci nije za pozeleti, i dete sve oset_i tako da ... Volela bih jos dece ali sada ne mogu, zaista. I ovako ne znam kako bih da mi roditelji ne pomazu. Ne zelim da mislim hoce li mom detetu neko nesto dati, kupiti i sl. I zaista mislim da su pare pokretac svega
|
|
|
|