Anoniman -> RE: Nemamo bebe zbog finansijske krize (11.3.2010 18:27:50)
|
Evo kako ja to vidim. Za vreme rata su se neki ljudi obogatili. Neki na pošten način (zaista mali procenat u to vreme), a neki na nepošten. Ja prepoznajem tzv novopečene bogataše (koji i nisu više novopečeni, majku mu, prošlo je 10 godina) iz aviona. Vidi se po njihovom stilu oblačenja, po autu, ne znam... po svemu. Oni su upali u mogućnost da kupe većinu naše države, a srednji sloj je morao da ćuti i da radi za njih. Baš ovih dana slušam, te ovaj propao, te onaj propao, te ovom blokirali sve račune u zemlji... i onda se eto, otpušta taj srednji sloj. Ono čemu bi se mi trebali nadati (po mojim shvatanjima) jeste da će stranci da pokupuju firme od tih "novopečenih", i da ih postave na noge i daju nam posao. ALI, umeđuvremenu, jako se mora paziti, jer stižu neki novi klinci, sa nekim novim zanimanjima, idejama, i ako ne radimo na sebi, ti novi klinci će biti zaposleni, a mi ćemo biti tragična generacija koju je zahvatio kritični talas 90ih. Ja ne mislim da samo lekari, pravnici (i ostala zvučna zvanja) mogu uspeti u životu! Reći ću nešto što jako iskreno mislim, i time ZAISTA NE DEGRADIRAM ni jedno zanimanje: Bolje biti dobar frizer nego loš lekar. Mislim da je jako bitno dobar u onome što radiš, i da je to jedini način da uspeš. A šta je ono što ćeš da radiš? To stvar pojedinca. Takođe smatram da je užasan problem naše države hiperprodukcija fakultetski obrazovanih ljudi. Ne treba svi da imaju fakultet. Ne zato što ja mislim da ga neko nije zaslužio, ili nije dovoljno pametan da ga završi. Da se razumemo, svako može da završi fakultet. Treba samo dobro da se zagreje stolica. Nego zato što smatram da zanati ne treba da izumru. Jer se od zanata može jako lepo živeti.
|
|
|
|