Anci 91 -> RE: Prestanak dojenja (1.4.2017 23:14:10)
|
Cao svima! Nova sam clanica, ali sam dosta citala i pratila vase forume,od problema sa spontanim,pa preko trudnoce,dojenja itd... Sada imam problem sa prestankom dojenja,tj sa prestankom nadolazenja mleka.Dojila sam cerkicu 19,5 meseci i resili smo da prestanemo jer planiramo drugo dete.Ona je obozavala da siki ali je veoma dobro podnela rastanak na moje iznenadjenje,ali ja nisam.Poceli su problemi sa nadolazenjem mleka iako sam se izmlazala po potrebi,kad osetim da su mi dojke tvrde,stvorila mi se ploca na levoj dojci,masirala sam se i stavljala obloge,tusirala,mazala sa svim i svacim sto sam cula da pomaze ali nije bilo bolje.Dobila sam i temperaturu,tada sam pozvala svog ginekologa i on mi je rekao da ptobam to sama da razmeksam,da se izmlazam i da pijem Palitrex 500mg 2*2 ako ne uspem sama da se resim plocice da idem u bolnicu da mi oni to srede i da mi daju inekcije.Odmah sam pocela sa tabletama i ovde sam procitala da kupus pomaze i odmah pocela da stavljam obloge.Bilo mi je lakse i sve se preko noci povuklo ali mleko nije prestalo da nadolazi.Vec 9 dana ne doji a ja jos uvek drzim kupus u brusu jer cim ga skinem stvore mi se kuglice i grudi me bole,povremeno osecam da mi mleko nadolazi,pila sam i caj od zalfije ali nikako da stane.Ne bih da pijem lekove ali ne znam do kad cu moci da trpim sve ovo,ne izmlazam se vec 7 dana samo me kupus spasava,tecnost i hranu sam smanjila na minimum(mada i ovako nisam nesto posebno jela,imam 45 kg[sm=smiley36.gif]).Da li neko ima bilo kakav savet sta da uradim da mleko stane?Ne znam vise sta da radim mislim da sam sve probala(sem lekova) Izvinite na dugom postu ali sam morala da se izjadam [sm=bravo.gif]
|
|
|
|