RE: prestanak dojenja (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenju

Poruka

Anoniman -> RE: prestanak dojenja (2.3.2013 11:11:05)

Sesilija super za spavanje u novoj sobi [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] navijamo za novu bebu[sm=smiley1.gif]

Bojanice kod nas po starom, polse mmr-a mi ja bas grozno odreagovala, imala temperaturu, pa je uhvatio ovaj virus, pa upala uha, da nije sisala ko zna sta bi sa njom bilo, posto nista nije htela da jede... sada u martu imamo da primimo pentaxim, i planiram polako da je odbijam..

ona sada sve zna, pa ce biti teze, a obozava siku, sada kada ja dodjem sa faxa, ona legne na krevet i zove me mama, mama dodji dodji tu, tu, pava, cici... [sm=smiley36.gif]

a jedne noci je histerisala, nije htela da pije mleko na flasicu pred spavanje, pa je imala nastup, probudi se , vuce, vuce, pa pocne da se dere mema mama meko, mema[sm=jezicek.gif], pa opet vuce, pa se bacaka po krevetu, pa se dere mema...

bojanica7 -> RE: prestanak dojenja (3.3.2013 9:53:26)

unina mamo, pa meni je to toliko divno sto ona tako voli svoju siku [sm=smiley1.gif] sad sam vec i zaboravila razlog zasto si krenula da je odbijas[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: prestanak dojenja (3.3.2013 11:50:34)

Bojanice i meni je divno, ali ona ponekad bude prava vestica pa me ujeda, pa mi bradavice krvare, pa zaboravim kako je divno dojiti je[sm=jezicek.gif], mada kada ne bi ujedala dojila bi je sigurno do druge godine, ona je meni 15 meseci bila potpuno zdrava , ni jednom nije imala temperaturu do mmr-a, a to sto je bila toliko dugo zdrava smatram da je zbog dojenja.[sm=smiley1.gif]

Sesilija 83 -> RE: prestanak dojenja (3.3.2013 12:14:21)

Joj Unina kad kazes gricne a ja se sva najezim jer je mene K grickala stalno,a sto se sikenja i bolesti tice to neznam bas,jer je meni K imala dva jaca virusa sa temperaturom,povracanjem...i ostalim simptomima iako je dojila,zavisi od bebe do bebe...[sm=smiley1.gif]

Torbica -> RE: prestanak dojenja (3.3.2013 14:09:49)

Jao zene, ja sam u ovom periodu citala neke sjajne knjige - Pozitivna disciplina (tri kom. ima) i tu pise za to ujedanje.. A moj maleni kad je krenuo da se grize, rekoh sad cu ja po savetu iz knjige. Kaze ovako - kada vas beba ugrize, samo izadjete iz sobe na minut, bez reci i bez objasnjenja, nestanete na minut. Brzo ce skontati... Zvucalo mi je neverovatno. Verovali ili ne, mene je moj decko samo dva puta ugrizao sa 6 meseci, imao je 2-3 zubica i ja uredno izasla iz sobe oba puta...i da ne poverujes, nikad vise... A ima 7 zubica, nije ni malo.. To je bilo pre nekih dva meseca, vise ni new pomisljam na to, sad ste me podsetile.. Mi smo na tri podoja i mislim da mu taj treci necu skoro dirati, neka ga..[sm=smiley36.gif]

jovicaa -> RE: prestanak dojenja (3.3.2013 14:26:11)

koje su to tacno knjige torbice? jednom si mi spomenula i zaboravila sam...

Torbica -> RE: prestanak dojenja (3.3.2013 16:41:11)

Jovice, poslacu ti pp, da ne budem off.

bojanica7 -> RE: prestanak dojenja (4.3.2013 0:39:25)

unina mamo, sad sam se setila [sm=smiley1.gif] i da, secas se da sam ti rekla da je i meni gala nekoliko puta zubima scepala bradavicu, i da sam odlepila, ali sam se toliko nekad razderala i zaplakala da se vise nije usudjivala[sm=smiley36.gif] mada se meni torbicin savet cini super. da joj cisto tako das do znanja da sisu videti nece ama nema teorije ako te ujede... i zaista, kad trazi, kazes joj: budes li me ujela, neces vise sisati... (mozda doguras dve godine[sm=smiley36.gif])

Tammara -> RE: prestanak dojenja (12.3.2013 0:14:22)

Pozdrav, mame! A do kad planirate da dojite vaše bebe? Moj sin ima 15 meseci i sad baš jako voli siku [sm=jezicek.gif]. Imala sam neku ideju da mu smanjujem podoje posle rođendana, ali on se tek tad jako vezao za sike i bio tako srećan kad dobije da sisa da mi je bilo žao. Onda sam pomerila odbijanje za proleće, a sad sam ga odložila za leto, do septembra najkasnije.
Što se ujedanja tiče, on ima 9 zuba i zna ponekad jako da ujede, ali na sreću retko. Kad stegne zubima izvučem se i kaže NEMA VIŠE, ne dam. Onda se on malo ljuti, a kad mu dam ponovo ne grize.

bojanica7 -> RE: prestanak dojenja (12.3.2013 1:25:39)

tammaro, ja sam bila planirala tu do drugog rodjendana, ali smo prestale mesec dana pre drugog. mada mislim da bih, da je i dalje bila ludacki nastrojena kao dotad i da nsiam zatrudnela, mozda nastvaila do trece[sm=smiley9.gif]

a stos e tice leta i odvikavanja, svi se slazu da leto nije bas nabolje za prekid dojenja, najvise zbog vrucine i upala... izguglaj malo o tome! [sm=smiley1.gif] i uzivaj sa sisavcem dok traje [sm=smiley1.gif]

Tammara -> RE: prestanak dojenja (12.3.2013 19:14:39)

Hvala na odgovoru. Planirala sam da postepeno ukidam jedan po jedan podoj, pa da se postepeno i količina mleka smanjuje. Za sad sisa samo pred spavanje u podne i uveče, rano ujutru i ako se probudi u toku noći onda je to 4-ti podoj za 24h.

Sanja90 -> RE: prestanak dojenja (12.3.2013 19:22:25)

najbolje ti je postepeno da izbacujes tako da se i kolicina tvog mleka smanjuje. Bojanice ja prvi put cujem da nije dobro prekidati podoj zbog leta,ja mislim da je mozda to i bolje jer dok beba sisa i dok je uz majku bude mu toplo i sav se osuje tj.izadju mu crvene tackice po vrati ledjima u vecoj kolicini,a i majci je tad mnogo vruce.Ja sam obe moje odvikla pred leto,mnogo bre vruce, samo leti bebi treba davati sto vise vode da pije. Tammara sama ces videti kako ce ti se dete ponasati,ako mislis da treba ti polako izbacuj.

New Mom -> RE: prestanak dojenja (25.3.2013 22:36:12)

Kolja je pre 4 dana sam prestao da sisa. Jednostavno nije više hteo da prihvati dojku. Baš sam u šoku jer sam sa njim bila dosta haotično, tražio je kad mu dune, nekad jednom nekad pet puta dnevno. I sad kraj.
Tako da je eto on sisao 11.5 a seka mu 14.5 meseci.

Torbica -> RE: prestanak dojenja (25.3.2013 22:52:19)

NM!!! tako je i kod nas bilo, seka 14 ipo, sin 12, a ja sve vreme mislim da bi sikio jos da nisam bila trudna.... da se ukus mleka promenio, ne znam.. Mada, meni su oboje od 9 meseci bili na dva podoja... Videcemo dokle ce ovo pile... Pozz

Anoniman -> RE: prestanak dojenja (15.5.2013 14:49:05)

Iiii dugo me nije bilo u ovoj temi.... i konacno nesto novo kod nas... u ponedeljak ujutru zalepim flaster preko bradavice , i pokazem uni , i ona odmah pocne da bezi od sise, to sam uradila onako u sali, po savetu moje bake, ali nisam mislila da ce upaliti...[sm=jezicek.gif] odem na fax, i vratim se sa predavanja, ona spavala, probudi se i kaze mi : mama daj malo da pjobam, i ja izvadim da joj dam, a zaboravim na flaster, i ona kaze necu tijana, bezi mama... i ceo dan nije sisala, nocu se budila nije trazila, i eov vec tri dana ne sisa...

u ponedeljak vece mi je bilo bas tesko, valjda sam navikla da dodje i da sisa, ali vreme je da prekinemo, nadam se da nisam pogresila...[sm=zmeden.gif]

ali ja imam veliki problem, puno mleka, u toj levoj sto je stalno dojila, i evo vec dva dana je tvrda, otecena, boli me.. nista ne pomaze, nadam se da necu morati da primam inekcije....

Snelle -> RE: prestanak dojenja (15.5.2013 15:03:48)

UM, izmlazaš li se? I stavljaj liske od kupusa.

Anoniman -> RE: prestanak dojenja (15.5.2013 15:08:33)

snelle izmlazam se, a i slabo jedem, celu noc sam stavljala listove, ali ono nadolazi, nadam se da ce ubrzo stati...

Snelle -> RE: prestanak dojenja (15.5.2013 15:13:21)

Probaj da se izmlazaš u "bebećem ritmu". Prvo se izmlazaj na onoliko sati na koliko je sikila, pa postepeno povećavaš periode između dva izmlazanja. Ja sam tako radila i stvarno nisam imala nikakvih problema sa prestankom dojenja. I nemoj da se izgladnjavaš! Količina mleka ne zavisi toliko od količine unete hrane.

Anoniman -> RE: prestanak dojenja (15.5.2013 15:15:40)

Hvala na savetu draga[sm=smiley31.gif] podvezala sam grudi... i izmlazacu se tako kako mi ti kazes...

Sanja90 -> RE: prestanak dojenja (15.5.2013 15:36:52)

Ali izmlazas se samo pomalo koliko da popusti napetost,da te ne bole. Ja sam svojima postepeno izbacivala,i izmlazavala se samo koliko da popusti napetost,i tako malo po malo i to je to.

Olga75 -> RE: prestanak dojenja (15.5.2013 15:47:21)

UM , izmlazaj da napetost popusti ali prvo razbij cvorove , znas ono pod tus i vruca voda pa masiranje i onda u grudnjak kupus , e sad sto se tice restrikcije tecnosti to je ok ali pazi da ne dehidriras i kad izmlazas ko sto kaze S samo da popusti napetost i nemoj da dozvolis da se stvaraju cvorovi i ploce , to moras da razbijes
probaj i da pijes po malo caja od mente , kazu da on smanjuje produkciju mleka i kuvani persun iz supice pojedi , kazu da i on smanjuje mleko

Anoniman -> RE: prestanak dojenja (15.5.2013 16:12:26)

Sanja , Olga hvala Vam[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] tusiram se i masiram po nekoliko puta , i tako se ii izmlazam... pumpica je u penziji, sada cu da skuvam caj od mente da popijem.... strah me i da pijem i da jedem da ne nadodje, bas me boli....

Torbica -> RE: prestanak dojenja (16.5.2013 21:37:38)

UM, sad kad si pokrenula stvar, i kad je proslo par dana, nemoj da razmisljas da li si pogresila, uradila si najbolje sto mislis da treba. Po meni je to skroz ok. Ja sam imala srece da sa sve troje ostanem na dva podoja u 10-om mesecu. Prvo dvoje - kad su ostavili, nije bilo potrebe da diram bilo sta, nadam se da ce i treci put biti isto.
Drzim fige da se sve lepo sredi, ipak je najveci stimulus za nadolazak sisanje a toga vise nema. Sve su te devojke lepo savetovale. Pozz

Anoniman -> RE: prestanak dojenja (16.5.2013 23:53:22)

Torbice znam da nazad vise ne postoji, ali valjda navika, ipak je 18 i po meseci dug period, sada kada vise ne sisa kao da je od jednom porasla i nije vise beba...[sm=smiley13.gif] ali dosta je bilo...
evo danas je vec bolje, nema napetih grudi, ona ne trazi od prvog dana, padne joj jednom u toku dana na pamet, ali ja kazem da se sika razbolela, i ona poljubi i nastavi sa igrom....

Ivanka 75 -> RE: prestanak dojenja (17.5.2013 11:59:37)

Izgnjeciti listove persuna pa na grudi, smanjuje nspetost i zaustavlja mleko.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>