zeljo -> RE: prestanak dojenja (21.9.2011 15:12:12)
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Ja ponavljam da se patronazne ne slusaju tako lako. Nisu skoro obucavane, i NE MOZES majci 2 dana posle poroda reci da nema mleka. Kao prvo, toj bebi treba bas toliko malo koliko mama pravi. Bebin zeludac je velicine njene sake. ZASTO pojedu vise na flasicu? Zato sto brate mili tece a oni gutaju-pa ne mogu glavu da okrenu a ne da odgurnu flasicu ako nece vise! To je kao kljukanje patke zarad dzigerice! Meni je zao tih mama, jer znam kako je brinuti da ti beba ima dosta, osobito sa prvim detetom. Zato se treba voditi napredkom bebe, i dok god ga ima i beba kaki lepo, onda je sve ok. IZVORNA PORUKA: zeljo Imala sam isti problem kao i ti, ako se moze nazvati problem. Naime, ni ja nisam imala dovoljno mleka i relativno rano sam, po savetu patronozne, uvela dohranu i mislim da je taj savet bio prepreka uspesnom dojenju. [sm=smiley13.gif] Isto je posle dojenja pila po ceo obrok iz flasice, isto sam i ja imala cvorice i cvorove, bolje reci cvoretine, jer sam ubrzo dobila i mastitis (veruj mi, ne zelis da znas kako izgleda i da prolazis kroz to grozno iskustvo), bas zbog presakanja obroka, odnosno dojenja. Zato bih ti savetovala da nastavis da dojis, bez obzira sto ne dobija dovoljnu kolicinu, time olaksavas i sebi, jer vrlo brzo je moja beba uspela koliko-toliko da sebi napravi odredjenu kolicinu mleka i posle dojenja bi popila svega pola obroka na flasicu, nekad i manje. A i grudi su se normalizovale i nije vise bilo cvorica. Nadam se da sam ti bar malo pomogla [sm=smiley1.gif] Slazem se u potpunosti, ali zamisli mamu(prvorotkaa, kao sto sam ja) dodje zena i kaze "Jaooooo, mama, pa Vasa je beba gladna!!!!!!", Em izmucena od porodjaja, em hormoni rade, em nenaspavana, em sam dete izgladnjivala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A , kao, znaju nesto te zene, rekoh da poslusam!!! Greska, zaista velika greska. Nadam se da se sa drugim detetom nece ponoviti.
|
|
|
|