RE: prestanak dojenja (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenju

Poruka

goda -> RE: prestanak dojenja (6.8.2011 23:17:28)

Ja nisam stiskala da vidim ima li mleka,ako ti se grudi napune onda izmlazaj ako ne nema potrebe,nestace samo. 

Nensi* -> RE: prestanak dojenja (7.8.2011 11:33:49)

Druga noc bez dojenja je prosla veoma dobro,budio se dva puta,plakao je par minuta,prvi put je na kraju uzeo dudu a drugi put vodu. [sm=bravo.gif]

Leva dojka mi se malo napunila,malo me bolucka na dodir ali nema nigde nista tvrdo,ne znam da li da izvucem malo ili da sacekam jos? [sm=zmeden.gif] Desna je ok,kao da se nije ni napunila. Poslednji put je sisao u petak ujutru.

goda -> RE: prestanak dojenja (7.8.2011 12:31:27)

Izmlazaj malo ne dozvoli da se stvore grudvice,pa opet za 2-3 dana ako bude doslo mleko ako ne jos bolje. Ne treba ni da bude tvrdo ako bude tvrdo,tj ako se stvore grudvice mozes dobiti mastitis. Nemoras muzti neznam koliko samo malo da se smanji i to je to.

Nensi* -> RE: prestanak dojenja (7.8.2011 12:38:45)

Ok,hvala [sm=smiley1.gif]

Nensi* -> RE: prestanak dojenja (8.8.2011 12:55:49)

I treca noc je prosla kao i druga,budio se 2 puta,malo plakao,popio je celu flasicu vode iz 2 puta i nastavljao da spava [sm=bravo.gif]
Grudi su mi ok,juce sam iz leve izvukla 30ml i stala cim je popustilo,desnu nisam dirala jer ne osecam nista u njoj,ni otecenost,ni bol,nista.

Verus -> RE: prestanak dojenja (8.8.2011 16:03:53)

Odlicno Nensi[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]  Sve se polako regulise...

Nensi* -> RE: prestanak dojenja (9.8.2011 13:26:03)

Nocas se samo jednom probudio i pio vodu [sm=bravo.gif],mislila sam da ce ovo biti mnogo teze.
Jedino je problem sto sad ustaje ranije,pre je ujutru sisao i nastavljao da spava,a sad nece mleko iz flasice i ustaje odmah,jutros je ustao u 7h [sm=smiley29.gif]

magnetic -> RE: prestanak dojenja (9.8.2011 13:48:08)

Super[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

vukosava -> RE: prestanak dojenja (11.8.2011 16:09:37)

Ja cu danas da prestajem da se ispumpavam. Nabavicu kupus pa ako bude gore bolelo nego sto me inace boli da stavljam u brus. Kupusna ja hehe

Evo danas cu da se pozdravim sa pumpicom. Beba sutra osam meseci, sto je dosta od mene dosta je. Sedam meseci i sedam dana ispumpavanja. Presusila leva cesma pa boli li boli ili se zacepila. Malopre sam bila na UZ leve dojke, sve je ok izgleda (nadam se) ali mi savetuju da prestanem da ispumpavam jer sam izgleda previse iziritirala levu. Nemam mastitis samo bolove zadnja 4 meseca neidentifikovanog porekla, valjda od iritacije jer umem i po sat vremena da se ispumpavam dok ne izvucem koliko sam naumila ml. Malopre dok sam cekala radiologa svasta mi je prolazilo kroz glavu pogotovu sto je moja majka pre osam godina imala rak u levoj dojci. I danas sam resila, bolje da me ima citavu nego mesec dva tamo vamo po koji ml mleka.

Verus -> RE: prestanak dojenja (11.8.2011 18:08:46)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

a usput, ubicu te, lepo sam ti davno pisala da ne pumpas vise od pola sata[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Nensi* -> RE: prestanak dojenja (11.8.2011 21:41:14)

Koliko posle prestanka dojenja moze da se ide na UZ dojke? Da li ima svrhe da sad zakazem dok jos imam malo mleka ili da cekam da prestane?

vukosava -> RE: prestanak dojenja (11.8.2011 21:57:58)

IZVORNA PORUKA: Nensi RR

Koliko posle prestanka dojenja moze da se ide na UZ dojke? Da li ima svrhe da sad zakazem dok jos imam malo mleka ili da cekam da prestane?

Ja sam isla danas na UZ a odlucila da prestajem posle toga.

Anoniman -> RE: prestanak dojenja (11.8.2011 22:31:49)

Ja sam pitala lekara, rekao mi je da nema smisla da dolazim dok ne prestanem skroz da dojim. 

Nensi* -> RE: prestanak dojenja (12.8.2011 0:24:51)

Ja sam prestala skroz,sutra je nedelju dana kako ne sisa,ali imam jos mleka. Sisao je u petak ujutru poslednji put,u nedelju sam se izmlazala,iz leve sam izvukla 30ml a desnu nisam dirala. Juce,u sredu sam iz obe izvukla po 20ml,malo me boluckaju na dodir,kao kad trebam da dobijem,mleka ima u mlazevima,da sam nastavila da se izmlazam napunila bi cini mi se celu flasicu,ali nisu tvrde i nemam grudve. Stavljala sam i kupus.

vukosava -> RE: prestanak dojenja (12.8.2011 4:56:31)

IZVORNA PORUKA: Nensi RR

Ja sam prestala skroz,sutra je nedelju dana kako ne sisa,ali imam jos mleka. Sisao je u petak ujutru poslednji put,u nedelju sam se izmlazala,iz leve sam izvukla 30ml a desnu nisam dirala. Juce,u sredu sam iz obe izvukla po 20ml,malo me boluckaju na dodir,kao kad trebam da dobijem,mleka ima u mlazevima,da sam nastavila da se izmlazam napunila bi cini mi se celu flasicu,ali nisu tvrde i nemam grudve. Stavljala sam i kupus.

Evo mene pocinju da boluckaju al imam kupus

vukosava -> RE: prestanak dojenja (13.8.2011 5:09:29)

Nisam mogla da izdrzim bol pa sam se ispumpala... Citam nesto o tome smanjiti frekvenciju, smanjiti kolicinu... Pa da vidim tako...

Ivanka 75 -> RE: prestanak dojenja (22.8.2011 11:15:36)

Polako prestajem da dojim Ivu jer počinjem da radim od sredine septembra.
Ukinula sam joj one dnevne podojčiće pre dve nedelje, ponudila flašicu (pola mleko pola jogurt jer neće čisto mleko) i lepo je prihvatila. Nekoliko dana tražila da sisa al joj nisam dala i sada ne traži u toku dana.
Ostali su podoji uveče, 2x noću (straaaaašno) i ujutru.
E sad, ovi noćni su mi najgori jer nekoliko puta uveče pred spavanje nije htela da sisa nego je tražila flašicu, a i tajo je tu pripomogao (on će je uspavljivati kad počnem da radim jer se vraćam kasno), tako da ne brinem za ukidanje večernjeg podoja.
Dve noći sam pokušala da joj ne dam da sisa kad se probudi, malo se igra, malo plače, traži da siki i tako sat vremena. Na kraju mnogo plače a ja nemam srca da je odbijem i dam joj da siki i odmah zaspi.
Grešim, znam.
Računam, imam još do 20 septembra pa ćemo odbiti i to noćno dojenje, tata će da ustaje kad se probudi noću pa će se valjda i odbiti. Biiće plakanja, al šta je tu je, mora se.

Brana -> RE: prestanak dojenja (31.8.2011 16:48:45)

Mislila sam da jos neko vreme necu pisati u ovoj temi,jer obozavam da dojim,i smatram da je dojenje Boziji blagoslov za majku i za bebu.Iako vec dojim skoro 20 meseci svog andjela.Prekljuce se budim u 3h ujutru,tresem se,gorim,dojka se crveni,boli i na nekim mestima osecam cvorice,to mi se vec desavalo,ali nikada u tolikoj meri.Merim T-turu,toplomer pokazuje T39.Shvatam da je ipak vreme da se prekine.Zovem moju doktorku,koji mi kaze da dodjem juce da primim injekcije Oestradiol(3 komada),odlazim sva uplakana,jer shvatam da je taj nocni podoj bio zadnji za mene i Lakija[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image] ,pregledala mi je dojku,kaze da je upala u pitanju,daje mi injekciju,zateze mi pelenu oko dojke,i kaze ne skidaj do jutra da mleko ne nadodje,danas ujutru izmlazam dojku (60ml)znaci pocinje da se smanjuje,juce je bilo 120ml,danas primam drugu injekciju,izmlazam samo 50ml.Mleko je sve redje i vodenastije,i jos sutra imam da primim injekciju.Uporedo pijem Chimoral forte i Palitrex protiv upale i primam Diklofene protiv bolova..kada zavrsim injekcije,popicu 2 tabletice leka Dostinex,strani ali odlican,koji nece da izazove nus pojave kao Bromergon..i to je to...Valjda ce sve biti ok... 

vukosava -> RE: prestanak dojenja (31.8.2011 17:16:11)

Ma Brano samo da si ok. Dok sam nakon ultrazvuka cekala da mi protumace snimak samo mi je proslo kroz glavu, bolje da me ima zivu nego tamo vamo ovoliko mleka ili onoliko. Meni je mama imala rak dojke pa sam duplo oprezna sto se tice problemima sa (*).

Evo ja 2 nedelje nakon prestanka sam ok, samo me nekad zignu kad ona place kad je gladna al ne curi vise nista samo napolje...

minna -> RE: prestanak dojenja (7.9.2011 21:34:37)

Vec nedelju dana ne dojim. Jos imam mleka, grudi nisam dirala, mislila sam da izmlazam ako bude cvorica...ali za sad je sve ok. Nadam se da ce uskoro i ovo da nestane pa da mogu da se opustim, ovako stalno razmisljam da cu se probuditi jedno jutro sa cvorcinama, mada kad je 7 dana sve u redu nadam se da nece biti problema.

A mislila sam da ce Vlada to mnogo teze podneti, a bilo je sasvim lako, sad nocu pije vodu umesto sisanja (popije i oko 300ml, iz vise puta[sm=smiley29.gif]), a fino je prihvatio kravlje ujutru i uvece

New Mom -> RE: prestanak dojenja (7.9.2011 22:03:09)

Ako ne osećaš težinu u njima, opusti se. A mleka (bar po koju kap) možeš imati još mesecima posle, da te to ne prepadne.

Anoniman -> RE: prestanak dojenja (7.9.2011 23:05:10)

Ivanka, što joj i noću ne daš flašicu? Možda na sisu popije manje pa se zato budi 2x, možda bi se na flašicu budila samo 1x, i ti bi rešila sve probleme.

Brano [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Mivica -> RE: prestanak dojenja (16.9.2011 18:40:22)

Mi smo juče ukinuli popodnevni podoj, ostai smo na tri-jutarnji, u podne pre spavanja i večernji. Mislim da mu je dovoljno. Todor je prestao sa noćnim podojima kada je imao 4 meseca. Dešava se i sada da se probudi noću, ali dam mu malo vode, cuclu ili ga jednostavno pomilujem i on nastavi spavanjac.
Naravno, ukidanje ovog podoja je, očekivano, teže palo meni, nego njemu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Pojeo je voćnu užinicu i krenuli smo na spavanje. Po navici, sa osmehom se uhvatio za moju majicu, ali sam mu uvalila cuclu. Samo me je pogledao u fazonu "šta ovo bi [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]", priljubio se uz mene i zatvorio okice. Mislila sam da neće biti ovako lako.
Ostala tri podoja mu nameravam zameniti flašicom, ali ne znam kada. Još ne razmišljam o rokovima. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

zzzoka -> RE: prestanak dojenja (21.9.2011 11:01:04)

Molim zene koje imaju iskustva sa tim za pomoc.
Ne znam sta mi je ciniti. Hocu da prestanem sa dojenjem. Zao mi je, ali nema vise svrhe. Moje dete posle podoja popije jos punu flasicu dohrane.
Pokusala sam da preskocim podoj i dam samo flasicu, to sam uradila 2 puta za redom, a ja se posle prvog malo izmuzla cisto da ne osecam napetost i sada imam gomilu cvorica, a nisam ih imala dugo, dugo. Sta da radim?

zeljo -> RE: prestanak dojenja (21.9.2011 14:47:52)

Imala sam isti problem kao i ti, ako se moze nazvati problem.
Naime, ni ja nisam imala dovoljno mleka i relativno rano sam, po savetu patronozne, uvela dohranu i mislim da je taj savet bio prepreka uspesnom dojenju. [sm=smiley13.gif] Isto je posle dojenja pila po ceo obrok iz flasice, isto sam i ja imala cvorice i cvorove, bolje reci cvoretine, jer sam ubrzo dobila i mastitis (veruj mi, ne zelis da znas kako izgleda i da prolazis kroz to grozno iskustvo), bas zbog presakanja obroka, odnosno dojenja.
Zato bih ti savetovala da nastavis da dojis, bez obzira sto ne dobija dovoljnu kolicinu, time olaksavas i sebi, jer vrlo brzo je moja beba uspela koliko-toliko da sebi napravi odredjenu kolicinu mleka i posle dojenja bi popila svega pola obroka na flasicu, nekad i manje. A i grudi su se normalizovale i nije vise bilo cvorica.
Nadam se da sam ti bar malo pomogla [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>