*Maki* -> RE: Analize za otkrivanje uzroka neplodnosti (29.9.2012 10:38:51)
|
Analize koje smatram da se pod obavezno trebaju uraditi naročito pre VTO, meni su radjene prvo delimicno neke,na primer trombofilije nisu da bi se posle neuspešne VTO otkrilo da je glavni problem kod mene bas u vezi sa trombofilijama i da moram posle ambriotransfera da primam terapiju kako bi vto uopšte uspeo! Uradite sve analize,to su par uputa koje vam daje ginekolog,ja sam sve ovo obavila za pola sata u kliničkom centru NIš,bocnuli su me na jednom mestu i onda sam samo epruvete odnela na druga dva mesta,nista strasno a puno toga govori.Da sam znala za sve ovo uradila bih to jos prvog dana. Hormoni štitna: TSH, T3, T4 , Polni: FSH , LH , Progesteron , Estradiol , Testosteron, Prolaktin, AMH (od 3-5 dana ciklusa,AMH i prolaktin se mogu raditi bilo kojeg dana ciklusa kao i hormoni štitne zlezde) Trombofilije: (na uput u zavodu za transfuziju) Faktor I , D-dimer , lupus antikoagulans , LACs ; LACc , AT III, protein c, protein s, (genetske analize koje se rade samo u privatnim laboratorijama,mene su sve 4 kostale oko 170 e *PCR za FII 20210, FV Leiden, MTHFR C677T, PAI-1) Imunologija-antitela: (na uput imunologija) ANA (antinuklearna antitela), Anti-Kardiolipin (antikardiolipinska antitela), Anti-Fosfolipid (antifosfolipidna antitela), Anti-Tireoglobulin (antitireoglobulinska antitela), Anti-Tireopreroksidaza , Anti B2-Glikoprotein I, Imuni kompleksi Virusologija: (higijenski zavod) HepatitisB i C, HIV, TPHA test, Toxoplasma gondii, HSV, Coxsackievirus, Mumps, Rubella, Listeria, Hlamidija,Mikoplazma,Ureaplazma, Cervikalni i vaginalni bris, papa test Seeka,draga moja,zao mi je što si prošla kroz sve to,to što ti je hematolog dao da uradiš su trombofilije,ja sam ih radila na uput sve u zavodu za transfuziju Niš,tu su otkrili glavni problem kod mene,povisen mi je lupus antikoagulans i jos neke vrednosti,ukratko to su neke masnoce u krvi i usled toga moje telo bebu-embrion prepoznaje kao strano telo i odbacuje ga,zato moram da imam terapiju dodatnu koja nije strasna nista a koja upravo pomaze da iznesem trudnocu. Spomenuli su mi pronison,heparin i aspirin 100.Vec sada pijem aspirin 100 kao terapiju a ovi drugi lekovi se ukljucuju kada pocnem sa vto opet. Nemoj da brines nista bitno je da se pronadje uzrok i da se otkloni nekom terapijom,ako te bilo sta jos interesuje a da mogu da pomognem,slobodno mi se javi na p.p. Kiss
|
|
|
|