RE: Trbuhom za kruhom (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finansijske dileme roditeljstva

Poruka

Lu -> RE: Trbuhom za kruhom (14.4.2014 20:47:37)

Torbice super vijesti !
Ja cu izgleda morati cekati jos da odobre da se dovedu obitelji ili se ne pojavi opet kakva rupa u zakonu kao i za ove radne dozvole.

Torbica -> RE: Trbuhom za kruhom (14.4.2014 21:07:06)

Lepo smo se iscaskale, ok zenica skroz. A ne spomenuh, moj bivsi direktor (u sadasnjoj firmi koja je btw Nemacka) sjajan lik, jako lepo smo saradjivali a onda je on otisao po sluzbenoj duznosti u drugu zemlju za vreme mog odsustva... Nedavno mi je poslao zahtev na Linkedin... I po njoj mi je najbolja opcija imati preporuku, pa cu napisati ovih dana coveku pisamce. Bas me zanima sta ce da kaze. [sm=smiley1.gif] Pa na dva fronta i kad bude neka konkretna ponuda, bistricemo!

branki* -> RE: Trbuhom za kruhom (15.4.2014 15:49:35)

torbice,sad citam sta si pisala..zeno,nisam znala da si takav covek od nauke bas[sm=smiley1.gif]svaka cast[sm=bravo.gif]
tamo ces moci i da napredujes u karijeri..ne znam,ne znam ni sama sta bih uradila,vi ni ovde ne zivite lose..a,sad sta ce biti u buducnosti,ko to zna..
u svakom slucaju[sm=smiley31.gif]drago mi je zbog tebe.

Anoniman -> RE: Trbuhom za kruhom (15.4.2014 15:53:12)

torbice, to je tako uzbudljivo! srecno!

Didy -> RE: Trbuhom za kruhom (15.4.2014 16:41:35)

Torbice, srećno! Ne osvrći se i bežite odavde.

Torbica -> RE: Trbuhom za kruhom (15.4.2014 21:38:11)

Zenice drage, hvala vam puno [sm=smiley31.gif]
Ja sve mislim, ako treba, skockace se.... Sad samo da se nateram da se javim coveku, joooj! Obecala sam kumu kad smo se videli u januaru, kad dodje posle Vaskrsa, bice poslato. Skratio mi se rok, sescu do vikenda, moooram. Pa sta bude! Ako mi on da vetar u ledja, otisnucemo se. A da, treba da provucem i pricu mm, ono kao, mozemo u istu fabriku [sm=smiley36.gif]

Brand new mama -> RE: Trbuhom za kruhom (16.4.2014 11:42:28)

Torbice samo napred:) Sve nas je bilo strah i svi imamo "ici ili ostati" makar trebali samo jedan grad da promenimo...U svakom slucaju-meni je svaka promena dobro dosla:) Lu-kako to da nema sajanja porodica? Pa ovdje su ljudi doveli svoje porodice doveli poslije par mjeseci rada u De,a imali su vizu samo na godinu dana. Mozda je kod vas neka druga fora,ali mi je cudno.Zar ni sa hrvatskim pasosem se ne mozes preseliti? Zvala si njemacku ambasadu u Zagrebu? Poprilicno su ljubazni,tako ako zelis-probaj. Mislim,jos je Cro sad u EU... Nego adulence,nikako da nazovem,jer ja realno ne znam na kom faksu bi ti tacno studirala.Sve sto sam nasla je da u principu ti trebas da imas prevedenu i verifikovanu dilomu,te da moras upisati zeljeni fakultet te ces tada moci dobiti vizu na godinu dana koja se kasnije produzuje po potrebi,ali ti je potrebno znanje nemackog ili engleskog(ako imaju predavanja na tom jeziku na potrebnoj katedri) sa Goethe-ovog instituta ili koji je vec za engleski na nivou C1 ili bar da imas uisan kurs nemackog u DE(ili Austriji,valjda je isto) bar tri nedelje pre pocetka semestra(mislim da semestar ovde pocinje od avgusta). Moras i priloziti i dokaz da mozes da isfinansiras i svoj boravak za vreme studija(mislim da je ranije bilo 10000 eura na bankovnom racunu,sad da li je to bilo samo za godinu ili sve 4 osnovnih,ubij me)

Brand new mama -> RE: Trbuhom za kruhom (16.4.2014 11:49:48)

Eh,da,provjeri koliko je i fakultet koji zelis "kinderfreundlich" odnosno,da li su izlaze u susret studentima sa decom,da li imaju vrtice,kako se rjesava ako je dijete bolesno.... Mislim da bi ti bilo dobro(ako vec nisi) nazvati ambasadu direktno i pitati da li imas pravo na to da uz tvoju studentsku vizu dobiju vizu i muz i beba... ja znam jednog covjeka(htjela sam napisati decka:) kome je dosla trudna zena i porodila se ovdje,ali on je bio na doktorskim...

Brand new mama -> RE: Trbuhom za kruhom (16.4.2014 12:28:30)

Ako budem jos jednom napisala poruku i ona nestane-samoubicu se[sm=smiley36.gif] Ovako adulence i drugi studosi-kaze mi proveren izvor da vecina nasih fakulteta ostvaruje saradnju sa fakultetima u inostranstvu,te oni uvek imaju po neku ponudu za dalje studiranje ili pojednostavljen nacin upisa master ili doktorskih. Proveri na svom faksu koji su kod tebe u pitanju,taj institut ce ti biti garant za dobijanje vize,a i finansiranje moze biti od istog. Sto je mnogo bolja varijanta:)

Torbica -> RE: Trbuhom za kruhom (5.5.2014 11:47:19)

E, ja sam poslala pisamce mom bivsem direktoru!
Pa sad, nek nam je Bog u pomoci, ako bude pozitivan odgovor, pakujemo![sm=smiley1.gif]

amelia -> RE: Trbuhom za kruhom (5.5.2014 12:03:24)

Torbice srecno draga i sve najbolje ti zelim treba odluciti sta zelis u zivotu i raditi na tome[sm=bravo.gif] mi smo pre dva meseca dosli u svajcarsku nije lako narocito kad ne znas jezik kad nemas iskrenog prijatelja koji bi da ti pomogne da te preporuci negde svi gledaju sebe medzutim mi ne odustajemo boricemo se moj muz je dobio B vizu za 5 godina je vazeca[sm=smiley1.gif] sad trazimo sobu stan tesko je ovde naci stan ali boricemo se mm ima privremeni posao ali treba nam stalni ali ne odustojame..dobrq strana je sto u institucijama i bilo gde ako neznas nemacki onda italianski francuski pa mi znamo italianski malo je lakse ali opet treba nemacki...mukotrpan je put ali se valjda iisplati[sm=smiley1.gif]

Torbica -> RE: Trbuhom za kruhom (5.5.2014 12:05:54)

Amelia, hvala ti puno!
Pa sta nam je u zivotu lako? Treba se truditi, grabiti napred, pa se i nadamo da svaka muka vredi! Srecno i vama! [sm=smiley31.gif]

IVA 11 -> RE: Trbuhom za kruhom (5.5.2014 12:10:22)

Ja sam sanjala da smo dobili green card. [sm=smiley1.gif] Haha, šanse za to su male, sve kako se kome zadesi. MM ima osjećaj da hoćemo, imam i ja, ali ne baš ove godine, pošto smo se prijavili prvi put...

Ana RR -> RE: Trbuhom za kruhom (5.5.2014 12:14:44)

Iva, ni mi nismo izvučeni ove godine ali više sreće drugi put [sm=smiley1.gif]

Poznajem dva čoveka koji su izvučeni u razmaku od par godina, najbolji drugari, živeli u istoj zgradi. Sad su u Čikagu. [sm=smiley1.gif]

IVA 11 -> RE: Trbuhom za kruhom (5.5.2014 12:21:48)

hehe, treba biti uporan. [sm=smiley1.gif] MM je trenutno u Čikagu...Ja ne znam ni kad je izvlačenje!? To je mm popunjavao.

Sanjica26 RR -> RE: Trbuhom za kruhom (5.5.2014 12:27:46)

Torbice bice super ako dobijete pozitivan odgovor. Samo da znas nedostajeces svima. Moram pre tvog odlaska da dodjem u Novi Sad. Obavezno.[sm=smiley1.gif]

Torbica -> RE: Trbuhom za kruhom (5.5.2014 12:31:22)

Sanjice draga [sm=smiley31.gif], pa necu ja zaboraviti RR, to mi je terapija kad legnem klince, gde god to bilo. [sm=smiley1.gif]
Hvala ti na pozitivnom stavu, eto, cuce se! Sve cu da podelim naravno! [sm=smiley31.gif]

adulence -> RE: Trbuhom za kruhom (5.5.2014 12:37:01)

BNM tek sada vidim hvala na info sve mi znaci i pomaze,detaljno cu se raspitati...

Anck Su Nmaun -> RE: Trbuhom za kruhom (5.5.2014 12:43:12)

Jao dragaaaaaaa ja tek sad vidim da je uopste aktivno pokrenuta prica o vasem odlasku.... znaci ipak si prelomila! Neka neka bice vama super , samo napred [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Ali kafenisanje nece vise biti isto bez tebe samo da znas [sm=smiley1.gif]

IVA 11 -> RE: Trbuhom za kruhom (5.5.2014 12:49:49)

Ana, provjerava li se to na sajtu ili kako? MM ne koristi komp gore, nema kad, a ja sam shvatila da je izvlačenje 15-og [sm=smiley1.gif] Nađoh, nismo izvučeni. Više sreće drugi put [sm=smiley1.gif]

nata11 -> RE: Trbuhom za kruhom (5.5.2014 14:08:54)

Imalo je obavestenje gde da se proveri na FB stranici Americke ambasade u Beogradu. Zvirni tamo.

dunja RR -> RE: Trbuhom za kruhom (5.5.2014 14:34:45)

POTPISUJEM!

Nedostajaće pozitiva, saveti, fenomenalni recepti [sm=smiley36.gif]

Torbi [sm=smiley31.gif]

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Torbice bice super ako dobijete pozitivan odgovor. Samo da znas nedostajeces svima. Moram pre tvog odlaska da dodjem u Novi Sad. Obavezno.[sm=smiley1.gif]

Brand new mama -> RE: Trbuhom za kruhom (5.5.2014 14:47:46)

Postoji internet i u "inozemstvu":) [sm=smiley36.gif] Zelim ti mnogo srece,pre svega u vezi posla,pa onda u trazenja vrtica [sm=smiley36.gif] Auslenderi te zeljno ocekuju ;) Pa da organizujemo kaficu u DE(500 km gore-dole)

lanajelena -> RE: Trbuhom za kruhom (5.5.2014 14:57:03)

Ja se jos natezem da li da se selim za Nis a Torbica vec pakuje kofere za Nemacku[sm=smiley36.gif]...divno draga zelim ti svu srecu i da uspes sve sto zacrtas(kao i do sada)[sm=smiley31.gif]

Torbica -> RE: Trbuhom za kruhom (5.5.2014 16:00:37)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

POTPISUJEM!

Nedostajaće pozitiva, saveti, fenomenalni recepti [sm=smiley36.gif]

Torbi [sm=smiley31.gif]

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Pa necete se vi mene tako lako resiti! [sm=jezicek.gif]
Koliko znacim ja vama - toliko znacite i vi meni! [sm=smiley31.gif]
E a ludo se osecam, vi mene vec spakovali a pitanje da li ce biti nesto od toga.
Hvala vam do neba na predivnim recima.
Anck - necu da se kajem da nisam pokusala. Prelomila, da. Ako je to moj put - otvorice se definitivno. Ako nije, znacu da sam probala i smiricu se. U svakom slucaju dobro!
BNM, hehe, ako se prisunjam, obavezno!
Lj, idi tamo gde vam je bolje, nema mnogo dileme, a ni mnogo vremena. Sto se vise oteze, to je teze.
Ljubim vas sve

Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>