mmilicaa -> RE: GAK Višegradska (22.6.2010 13:04:26)
|
jos nesto, iz bolnice su me bukvalno isterali cetvrti dan posle operacije. IZVORNA PORUKA: buhla dobrodosla mmilice! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ja sam se pre dva meseca porodila na cr u visegradskoj. ja sam pre porodjala provela 3 nedelje na patologiji, ali se kod zakazanog carskog obicno provede 3-4 (dok urade analize krvi, ides kod interniste, urade ekg...). dan pred carski od 12h nista ne jedes, mozes da pijes tecnost do 22h. e da kupis one najvece elasticne zavoje 15x10 koje ti ujutu sestra stavi na noge. uvece te obriju (mozes i sama, a one provere) a ujutru klistiraju, pa pravac sala. sama sekcija traje oko 45minuta. kada te probude, prebacis se na onaj pokretni krevet (gledaju da ti sama predjes, pomazu ako vide da ti ne ide) pa te vode na odeljenje cr na intenzivnu gde provedes ceo dan i ako si ok uvece te prebacuju u sobu. ja sam bila u trokrevetnoj a ima i sestokrevena. apartmana ima sa jednim i sa dva kreveta. koliko sam primetila u apartmanu ima tv, kupatilo i moze poseta ceo dan da dolazi. ako je sve ok izlazis 4 dan od cr (dan kad je radjen cr se ne racuna!) ako te jos nesto interesuje slobodno pitaj... imas i temu bas o carskom rezu! p.s. ja sam za varijantu da se bude u bicnoj sobi, imas drustvo, a i daleko bilo nesto da ti se desi ima ko da priskoci ili pozove sestru, posto one obilaze samo kada su terapije ili merenje T i pritiska. buhla, hvala puno :) mnogo si mi pomogla... sada mi je nekako lakse kada znam kako ce to, otprilike, da izgleda... ...razmishljala sam o apartmanu ali mislim da cu se ubiti od dosade ako budem sama...kada sam isla na operaciju srca bila sam u sobi sa jos dve devojke i brze nam je vreme proslo, tako da sam se odluchila za obichnu sobu :) ...a sada sledi bezbroj pitanja: :) ...a kakvi su to zavoji koje ti stvaljaju na noge? ..pitam ne vredjam, stvarno ne znam sta je to :) ...da li je klistir mnogo odvratan? :) ...i da li mozemo da kupimo u apoteci klizmu pa da sami to odradimo - citala sam na nekom forumu da i to dozvoljavaju ali ne u svim bolnicama ..procitala sam celu temu CR, sinoc, ali si mi ti nekako lepse napisala - mozak mi je malo na ispashi od kako sam trudna pa ne kapiram najbolje [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ...imam ja josh brdo glupih pitanja tako da cu ti sigurno postaviti josh koje, samo da se setim :)
|
|
|
|