RE: koliko dugo beba spava nocu? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Anoniman -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (26.7.2011 12:52:53)

Pa, svađa se i moj, galami, lupa rukama o sto, otima bratu, ali se ne nastavljam sa njim. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ne razumem ga šta kaže. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Crvenkapa85 -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (26.7.2011 13:30:10)

ja sam nocu tako u out-u  da kad navijem sat na 3 sata da ga probudim da siki on spava i posle ta 3 sata,ja ugasim alarm i on me probudi bar pola sata kasnije ako ne i ceo sat....jel rano da mu ja izbacim to nocno budjenje......preko dana je kao sat na 3 sata se budi da siki....a nocu,da ga budim nocu???

Didy -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (26.7.2011 13:33:15)

Ja nisam navijala sat, niti sam budila bebu. Da je gladan, sam bi se probudio. Ako dobro napreduje i lepo siki danju, pusti ga da spava noću. I budi srećna što je tako.[sm=smiley1.gif]

Verus -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (26.7.2011 13:33:31)

pa ako spava 4,5 sati ne budi ga...mada, kazu da ako su deca ranije rodjena ili sa malom tezinom da im se ne da duze od 3 sata da ne jedu (tako su meni rekli u bolnici)....

Didy -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (26.7.2011 13:36:42)

Da, Verus. To je neka druga priča i tad se dete budi, ali ako je beba u terminu, prosečne težine i lepo napreduje, ja je ne bih budila. Ja sam dojila Stefana na zahtev. Nije imao neke svoje termine kad ga hranim i odlično je napredovao, čak više od svojih vršnjaka. Verovatno je mamama lakše da tačno znaju u koje vreme beba jede, ali mislim da to nije bolje za bebu. I tako male, imaju osećaj kad su gladne, a kad ne.

Crvenkapa85 -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (26.7.2011 13:51:33)

probacu vecar da ga ne budim,da vidim kako ce proci....
on je rodjen sa 37 nedelja i 2 dana,ali je imao 3730gr.

Klarita -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (26.7.2011 14:20:20)

K se uspavljuje oko 22h, nekad i 23h...spava do ujutru do 8h nekad 9h, reeeetko se probudi oko 7h. Meni njen ritam i ne odgovara bas, ali kako su pocele ove vrucincine, pomerila sam joj spavanje jer izlazimo u set_nju kasnije i kasnije se vracamo...posizela bih da je uspavam oko 21h pa da sedim kuci, jer mi smo sami i nemamo neku pomoc od bilo koga. + imam drugarice sa malim bebama i sve smo uskladile da bi zajedno set_ale i vidjale se. Preko dana se uspava izmedju 11h i 12h, spava sat i po, retko dva, pa opet oko 16i30, kada spava jos sat i po, dva...retko dremne u kolicima uvece u set_nji, ali retko, i to ako se desi onda traje 20ak minuta!!! set_amo i ujutru, desi se da dremne i u tu oko 20ak minuta!

Ja bebu Crvenkapo, nikako ne bih nocu budila...probaj, vidi...

majax3 -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (26.7.2011 17:05:21)

IZVORNA PORUKA: Crvenkapa85

ja sam nocu tako u out-u  da kad navijem sat na 3 sata da ga probudim da siki on spava i posle ta 3 sata,ja ugasim alarm i on me probudi bar pola sata kasnije ako ne i ceo sat....jel rano da mu ja izbacim to nocno budjenje......preko dana je kao sat na 3 sata se budi da siki....a nocu,da ga budim nocu???

Eh, draga da su mi tvoji problemi [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]!
Ovaj moj se budi x puta, pa jednom sisa bolje, jednom lošije ali noću generalno manje sisa i kraće nego danju!
Moja najstarija je loše napredovala ali je spavala celu noć i nju sam ja morala buditi da sisa.

Crvenkapa85 -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (27.7.2011 7:59:29)

i Mihajlo siki slabije nocu,evo sinoc ga nisam budila....mozda samo tako meni deluje al ja se osecam odmornije....malo su ga mucili grcici,al sve je dobro proslo

marija32 -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (9.8.2011 23:12:37)

A kome se obratiti kod poremecaja u spavanju tako male dece[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

GRGA -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (9.8.2011 23:28:31)

Veruj mi sta znam pedijatar,traziti savete iskusnih mama,,jer sto kazu zene bitna je rutina da se zna kada se jede i kada se spava,,,,a ne moja jetrva ga u toku 4sata hrani x puta poparom i sokicima,,i dete debelooooooooooo,ali je pitanje koliko ima vitamina u sebi a to ne valja?????

mikica sa -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (9.8.2011 23:34:53)

ma sto se tice nas ja sam vise savjeta dobila ovdje na RR nego od pedijatra, vjerujte mi. jer, oni ovdje bas i ne ulaze previse u srz kad ga nesto pitam nego odgovori cisto povrsno pih.
Luka je otkad je napunio 4 mjeseca poceo da lijeze oko 21-21.30h a budi se oko 05-06h i super nam je tako [sm=smiley1.gif]

GRGA -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (9.8.2011 23:41:47)

Uf pa vi ste to super uskladilai....Ja se sikiram za ovo moje malo dete(naime ja sam mu strina).Moja jetrva je 10god mladja od mene ,,dobila je ete i nekako se ne ponasa majcinski,,,voli ona njega ali to sve kroz neku dreku..........Dete nema rezim spavanje[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Ustane kada hoce makar to bilo u 4 ujutru,,pa spava kada hoce ,ali sam primetila da pocinje napad histerije i cupa kosu sa glave..Ja znam da je to od umora,,a mala je i nece da sapva...Kod mene se dete uspava acas,a kod nje rituali......

Ja je pustim da place i pevam joj pesmu,,i cim mi cuje glas ona mi samo gleda u usta(jer uvek iam neki crven ili roz karmin i velika usta,,sto njoj upada u oci)i nepomera se..Samo me slusa,,gleda u udta i tako zaspi!!

mikica sa -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (9.8.2011 23:52:18)

da, [sm=duda.gif] vole naocale, rajf za kosu, jak ruz za usne, nausnice. sve sto upada u oci. ne znam Grga, ja samo kazem hvala Bogu a mozda je to i genetski jer sam i ja dobro spavala i dan danas obozavam spavati [sm=jezicek.gif] ujutro ga nahranim i spava u svom kreveticu do osam otprilike i onda ga prebacim kod nas, tu se sav rastegne i uziva nekad i do 10h [sm=smiley1.gif]
mozda dijete osjeti neku njenu nervozu a ti si joj umilna i kod tebe se osjeca sigurno i lijepo, to djeca osjete. probaj razgovarati s njom, za dobro djeteta. koliko je stara?

GRGA -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (9.8.2011 23:57:46)

Pa moje jetrva se jakoo mlada udala i samo je skitala nikada nije kuvala.i odjednom dete,,i gleda sve da smucka na brzinu,,ako 2 dana ne izadje iz kuce to je vrisak................ja sam stalozena i mirna...a ona jok dere se na dnju,,vristi i beba tada jos gore....

[sm=zmeden.gif] Ja pricam sa njom,,ali je mala tako tvrdoglava,da nikoga ne slusa i onda zezne stavr,,tako je bilo kad je bila bolesna,,,tako staklno..Mala ima 10 meseci,,,i samo zivi na salami ,,pasteti i popari[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Sto sam ja protivnik togaaaaaaaa...........grrrrrrrrrrrrrr..uf jer se i sama trudim da mi kao odrasli zdravo jedemo,,,sa 6 meseci jedetetu dala napolitanku i otisla da usisava...Bila sam zgranuta dok je ona usisavla dete je bocelo da se zaksljava,i gusi...

Brzo am joj stegla vilicu otvorila usta i gurnula ceo prst..NARAVNO ,,,OGROMNO PARCE NAPOLITANKE JOJ SE ZALEPILO ZA NEPCE[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]..........E a koliko puta to radi kada je sama!!!!

Anoniman -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (10.8.2011 0:03:34)

Ako sam dobro razumela, ti si rođaka sa strane njenog muža (jako slabo baratam rodbinskim odnosima, sorry)... i ako sam dobro shvatila, ne očekuj da te posluša. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ni ja te ne bih poslušala. Prosto, u meni se javi neki revolt šta god da mi svekrva kaže, a dosta puta (ne uvek) se pokazalo da je žena bila u pravu. JBG!

mikica sa -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (10.8.2011 0:08:06)

Tash, one su zene od dva brata [sm=smiley1.gif]. I ja imam otpor prema svekrvi i njenom kvocanju ali ipak mislim da ta mlada majka pretjeruje i da treba da poslusa. Hm, kao sto je neko rekao, nije za svakoga da bude majka. Tacno tako!

MarijaBg -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (10.8.2011 0:16:05)

Tash ti si show [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Natalija spava obicno od 22,30 do 09.30 uglavnom sa jednim budjenjem oko 05.30 za sisanje [sm=smiley1.gif] Bas mi odgovara ovaj njen ritam. Trebalo joj je tri meseca da se unormali sa spavanjem, u pocetku je uvece legala u 01.30, pa u 01 i tako malo po malo konacno skontala da je noc za spavanje [sm=smiley1.gif]

mikica sa -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (10.8.2011 0:17:59)

ma, nema sta, djeca su nam divna Marija. jako su slicni [sm=smiley1.gif]

MarijaBg -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (10.8.2011 0:20:47)

Al stvarno je tacno da su deca nemoguca ako imaju nervozne majke.
Zato su nasa prave duse [sm=smiley2.gif]

mikica sa -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (10.8.2011 0:22:32)

[sm=smiley31.gif]
ali zato imaju prave mame panicarke, tipicno za Djevice kao sto rece Maleno jednom [sm=smiley1.gif]

marija32 -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (10.8.2011 8:51:51)

Ta teorija, nervozna majka- nervozno dete, ne pije vodu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Crvenkapa85 -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (10.8.2011 8:58:28)

ja sam sinoc cekala do ponoci da se mihajlo probudi,on nista...na kraju se probudio sam jer sam ga okrenula da spava na ledjima,a spavao je na stomaku zbog grcica,ko zna dokle bi tako spavao,al nisam smela da legnem ,otkud znam dal ce da pocne da kljuca sa glavom po kreveticu...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Snelle -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (10.8.2011 9:37:26)

IZVORNA PORUKA: marija32

A kome se obratiti kod poremecaja u spavanju tako male dece[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Ja sam razgovarala sa pedijatrom o tome, jer sam se žalila kako smatram da moje dete ima poremećaj spavanja. Rekla mi je da se u tom slučaju detetu snima glava i šta ti ja znam šta još i ja sam odustala od dalje priče, tj. od utvrđivanja da li je kod mog deteta stvarno poremećaj spavanja u pitanju ili je dete jednostavno takvo, jer preko dana bukvalno ne staje, pa joj se to možda reflektuje i na spavanje. Evo jutros npr., probudila se i krenula nešto njeno da priča za dozivanje [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] (tako nam daje do znanja da se probudila), podigla sam je iz kreveca i spustila na pod. U tom trenutku je videla loptu i odmah potrčala ka njoj i krenula da se igra. Nema veze što se probudila nepunih minut ranije [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

GRGA -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (10.8.2011 22:03:13)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Tash,,zensak strasna si,,bas se nasmeja--da mi nasi muzevi su rodjena braca....Nisma ja nametljiva,bas naprotiv mirne sam naravi,,i hocu i da pomognem i skuvam rucak ,,i da joj cuvkam bebu i sve...Razlika je sto se mi lecimo od steriliteta jako dugo,,a ona se udala sa 15 i rodila dete mlada[sm=zmeden.gif]

Nije znala nista oko deteta...Nisam ni ja specilalac,,niti je bilo ko....ali znam da presvucem,okupam male bebe umirim ih,,jer sam ja smiren ai strpljiva i beba moze plakati i plakati i ja n panicim...Valjda sma zeljna da budem majka!!!!

Ona zaista nije losa osoba,ali ,,valjda sto se rano udala,nije izivela,i sve joj smeta,,ako treba da kuva rucak,ako dete place,ako se ukaki.....Sve............i postala je toliko ogorcena ,,da je pocela d ogovara ,,smesta radnje,spletkari....A razlika izmedju nas dve je velika9u godinama)

Pita ona mene sta sada da radim,,ja joj kazem koje kapi za grceve,,kako da napravi mleko za bebe....Ona uzme kutiju i da sestri i pita je ajde molim te kazi mi kako da napravim mleko[sm=zmeden.gif]

Ok ja iskuliram jer se ja ,zaista nisamkim ne svadjam i raspravljam,,Onda npr dete bilo kod lekara,,,bronitis zalecen(beba 4 meseca),izasla iz bolnice-terapiju joj nikakvu nisu prepisali)

Dodjem ja kod njih ,,ona mi kaze da nisu prepisali terapiju..ja jojkazem da je to logicno--kako kada mi idemo kod lekara ,pa kasnije moramo piti lekove......Kazem joj kupi inhalator,,tete krkori

Ja pridjem detetu,,a ono se gusi u slinama,,,,ne nece ona da kupi on je 5 000..ok pozajmi ga........Pita me sta da stavi...ja joj kazem posto ne znamo koje kapi--bilo je bas noc ,,uzmi cisto ruzmarin ,,malo nosne kanale da procisti----Nije htela

Dete je to vece dobilo napad gusenja,ona ga nje odvela u bolnicu,,sutra dan se gusilo ,aona cekala zakazano u 5...Moja svekrva je uzela dete,,banula unutra....Zene su bile zaprepascene.........dete bi se ugusilo.Nos zapusen,grlo puno slajma..DRvlje i kamenje na nju sto nije inhalirala dete

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>