RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

89jeca -> RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis (8.1.2016 16:45:29)

Samo hrabro, misli pozitivno ali naravno moraš biti spremna i na loš ishod nesmes da dozvolila da te to slomi već da bude još veća motivacija za dalju borbu.
Ja svakako navijam da prvi bude i dovoljan.

jeca_sale -> RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis (18.1.2016 14:35:37)

Pozdrav svima, nova sam na forumu, a takodje i u postupku za VTO u KC Nis. Krenula sam sa kontracepcijom od juce, pa me zanima zna li neko koliko se dugo pije tabletice za kontracepciju, i sta dalje kako tece ceo postupak, kad se bockamo i sve ostalo? Ako neko zna bila bih jako zahvalna na odgovorima :)

Eveline -> RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis (18.1.2016 21:10:11)

Jeco kada ti je planiran postupak? Ja sam za mart i treba ovog meseca da krenem sa kontracepcijom, trebalo bi da dobijem 23.pa cemo videti sta dalje. Iz iskustva clanica, nekome daju 1 kutiju nekome 2 kontracepcije a ne znam od cega to zavisi, pa kad dobijes nakon toga rade uz i analize neke pa onda bockanje, valjda ce nam reci vise detalja. Jesi zvala da ih obavestis da si krenula? Meni pise da se javim na prvoj i 19.tableti.

jeca_sale -> RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis (18.1.2016 21:55:36)

I ja sam za mart mesec, a takodje i ja trebam da se javim na prvoj i 19-oj tableti. Kazali su mi jos da se injekcije primaju tamo u bolnici i da se ne mogu nositi kuci. Pocetkom februara trebam da uradim briseve, krvnu sliku, krvnu grupu ekg, itd. Pijem glucophage, vigantol kapi i folnu, a ti Eveline? Ja sam vec pocela da brinem sta i kako dalje [sm=smiley13.gif]

Eveline -> RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis (18.1.2016 21:58:46)

Meni je sve to isto samo ne pijem glucophage. Znam da se boce primaju tamo, i nemoj da brines to je izgleda ista sema za sve manje vise. Jedino ako nemas nikoga u Nisu obezbedi smestaj. Ja verujem da ce biti sve ok.

jeca_sale -> RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis (18.1.2016 22:14:42)

Izgleda da je svima isto, nemam nikog tamo, moracu da trazim smestaj, ali jos uvek ne znam i od kada da rezervisem smestaj, niti na koliki vremenski period, ali videcemo vec. Ma samo da nam bude uspesno, sve ostalo je manje bitno. Kog doktora si izabrala?

Eveline -> RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis (18.1.2016 22:17:58)

Pa kad ih pozoves sledeci put pitaj koliko vremena otprilike treba da provedes tamo pa ces tada rezervisati ali ja mislim najmanje na mesec dana ce ti trebati posto ne daju da se terapija nosi kuci. Ja sam izabrala dr Tubic.

Vesna. -> RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis (18.1.2016 23:11:06)

Mene zanima da li mozemo da odredimo sami koliko embriona ce nam vratiti, naravno ako ih dobiju vise? Jeco, kada budes spremna da pricas na tu temu, odg mi koliko si embriona ubacila i kako je bilo tih 15 dana čekanja, jesi li imala neke simptome?

Vesna. -> RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis (18.1.2016 23:18:20)

Ja sam bila planirana za maj i danas me zovu sa klinike i kazu mi da je vto pomerena za april. Skakala ssm od srece :) Ja počinjem sa kontracepcijom u februaru, isto pijem Glugofaž i folnu, tako da pratim vas dve :) i ja sam kod dr Tubicke... I ja pijem Vigantol kapi. Jeco jel imas kao ja insulinsku rezistenciju?

Eveline -> RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis (19.1.2016 8:35:15)

Kad je broj vracenih embriona u pitanju, ne mozemo da biramo jer je kod nas zakonom odredjeno da se vracaju najvise 3, e sad oni procene na osnovu godina i toga kakvi su i celokupnog stanja koliko ce vratiti, pod uslovom da ih ima dobrih naravno. Super Vesna sto su ti pomerili!

jeca_sale -> RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis (19.1.2016 15:22:57)

Ima dve Jece, tako da Vesna ne znam koju si pitala, a ako si pitala mene za insulinsku rezistenciju, valjda imam obzirom da sam dobila Glukophage, doktorka mi je nesto objasnjavala ali je nisam bas razumela, kao nemas ti problema bas velikih oko rezistencije, ali kao bolje da uzimas itd, itd, nisam je shvatila uopste :). Najgore mi sto ne znam da li da izbacim slatkise iz upotrebe ili da jedem bar malo? Od kako sam pocela da pijem glucophage mnogo mi se jede slatko, izgleda mi mnogo snizi secer [sm=zmeden.gif]

Vesna. -> RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis (19.1.2016 20:27:26)

Tebe sam pitala :) Pa treba da se koriguje ishrana, skoro kao kod dijabetesa, ja jesam u početku dok sam jako loše podnosila tabletu, sad ne vodim računa sta jedem, ponekada mi bude muka, ali cak i vise jedem od kada pijem Glugofaž, sto meni odgovara da se ugojim malo. Ja ga pijem uvece posle večere i tako prespavam onu losu stranu dehstva :) Jedem šta mi se jede iskreno, a što se tiče slatkiša inace ih ne jedem nisam ljubitelj. Koliko dugo pijes, jesi li nekad pinovila ogtt test? Ps naravno da ne smes da ne jedes slatki uopšte, ali da smanjiš treba, da bi smo i smanjile potrebu za lučenjem insulina

gagimaki -> RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis (19.1.2016 21:26:35)

Pozdrav svima! Zamolila bih vas ako je neko u mogucnosti da mi da informacije odakle krenuti kada je u pitanju vantelesna oplodnja, kome se prvo obratiti i sta uraditi. Nama je vantelesna predlozena zbog loseg spermograma ali se jos uvek nismo ohrabrili da zapocnemo tu pricu. Znacilo bi mi puno da imam neku sliku o tome kako to ide i odakle da pocnemo...unapred hvala [sm=smiley13.gif]

Vesna. -> RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis (19.1.2016 22:03:21)

Ono što bih ti od srca rekla, ne gubi ni dan, odmah krenite u akciju sto se tice vantelesne. Naravno daj Boze da se u medjuvremenu desi trudnoca na drugi način, ali ne gubite vreme. Nzm posto je samo muski partner u pitanju ko Vas šalje. Ali jesi li ti radila mozda neku inseminaciju, jesi li radila hsg? Jel kod tebe sve bas ok? U mom slučaju je obostrani sterilitet.

Vesna. -> RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis (19.1.2016 22:07:54)

U svakom slučaju sve je na zeni, tako lepo odes kod ginekologa svog i neka ti da upute za analize i komisiju, kreneš od svog ginekologa... A muski partner sa potvrdom od urologa da ima sterilitet ide kod izabranog lekara i isto uzima upute za analize koje su potrebne, sve to predajete na komisiju koja ce predložiti sta i kako.....

Cvetni -> RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis (19.1.2016 22:24:13)

Vesna i meni je planirana za maj ali su zvali i pomerili za april i tako da sa kontracepcijom treba da pocnem u februar i rekli mi da sam po nekom drugom programu sta su rekli tebi po kom si programu. I da li moze neko ko je vec prosao kroz drugi program da nas uputi malo sta nas ceka?

Vesna. -> RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis (19.1.2016 23:20:30)

Cvetni, nzm sto su nam pomerili. Meni je samo rekla da je pimerena za april, da počnem od februara kontracepciju, i početkom marta analize sto smo trebali početkom aprila. Nista mu nije jasno. Jedna zena mi reče da su joj rekli da je druga grupa početkom aprila, meni ništa od toga. Ja imam problem moram da uradim laparaskopiju a ne radi im laparaskop.... STA li znači to drugi program?

Cvetni -> RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis (19.1.2016 23:46:59)

Nadam se da ce neko pisati o tom drugom programu. A sto ne radis laparoskopiju u bg?

Vesna. -> RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis (19.1.2016 23:56:34)

Pa ja sam htela, pa je proradio, pa se opet sad pokvario, a sad sam pitala za uput u drugi grad, rece mi ne ne velike su liste čekanja, onda bi morali da mi pomere vto... Ludim, nadam se da ce im do marta proraditi, za privatno nemam novca, košta 1800 evra, a vto tesko da mi uspe ako ne uradim laparaskopiju... Haos.

jeca_sale -> RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis (20.1.2016 9:51:45)

Istini za volju draga Vesna, ja nisam imala problema sa glucophage-om, da mi je smetao i to, ali sam mnogo pocela da jedem, nemam granicu uopste, samim tim i ugojila sam se malkice, a nisam ni ja ljubitelj slatkisa, ali od kako sam pocela da pijem tablete osecam da mi organizam trazi. Nisam ponovila ogtt sa insulinemijama, ovde kod mene nema da se to radi, pa samo salju uzorak za Bg, ko zna koliko je to pouzdan rezultat.

gagimaki -> RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis (20.1.2016 14:00:15)

Hvala draga Vesna na odgovoru. Mi smo tek nedavno saznali da je spermogram los i mom vereniku je u laboratoriji u kojoj je radio spermogram receno da je jedino resenje vantelesna oplodnja. Bio je nakon toga kod urologa, odradjen mu je opsti pregled testisa, ultrazvuk, spermokultura i urinokultura i svi ti nalazi su uredni...Dao mu je da pije vitamine Orthomol fertil plus pa da se ponovo javi za tri meseca ali nismo sigurni da li ce to nesto promeniti spermogram...Ja jos uvek nisam pocela sa pregledima i bas zbog toga sam zelela da me neko posavetuje odakle da krenem.Na zadnjem pregledu kod ginekologa pre 6-7 meseci mi je sve bilo ok tako da se nadam da bar kod mene nece biti vecih problema kada krenem sa analizama... Da stvar bude komplikovanija ja sam u novembru dobila upalu stitne zlezde koja jos uvek nije potpuno izlecena jer mi je TSH 14 a endokrinolog mi kaze da ce biti potrebno jos dva, tri meseca da TSH bude na normali...

jeca_sale -> RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis (20.1.2016 14:36:14)

Na sajtu Republickog fonda za zdravstveno osiguranje imas spisak svih analiza koje trebas da uradis za postupak vto, i ti i tvoj suprug, ali pre svega da odes kod svog ginekologa da ti on napise upute da ne placas analize. Ja sam uglavnom placala, jer gde god sam otisla nemaju reagense :(. Meni je moj ginekolog napisao upute i za mene i za supruga, napisao je zatim predlog za prvostepenu komisiju, istog dana su mi u mom rfzo odobrili i posle 15 dana pozvana sam u nisu na drugostepenu komisiju, gde je suprug uradio spermogram, a ja pokalazala sve analize i uradjen mi je ultrazvuk, posle 3 nedelje pozvana sam ponovo da dobijem terapiju i sada sa pocela sa kontracepcijom, i dalje cekam, ne znam kako ide dalje....

Vesna. -> RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis (20.1.2016 21:41:25)

I kod mene ne rade ogtt test, ali su me poslali u drugi grad. Bas me interesuje posle koliko meseci se kontroliše opet... A što se tiče spermograma nase iskustvo je ovako : moj muz uradi dva puta i bili su losi, onda odemo kod urologa pregleda ga, prepise mu tablete Profertil, neke vitamine i td... Naravno alkohol i cigarete nikako i td, cak sam mu pravila prirodne meleme, sve smo ispoštovali. Na kontroli, spermogram duplo gori, posle terapije, i svaki sledeći. I tako smo kratko vreme mislili da je samo u njemu problem, ali pošto mene intuicija i sesto culo sluze, na moju inicijativu uradim hsg, i oba jajovoda zapusena, obostrani sterilitet. Dr nam kaze gde se nadjoste. Od tada sterilitet nosim ja na leđima, on se trenutno više ne leči. Da prodje ova vantelesna i moja operacija, pa morace opet na kontrolu. Inače ne znamo uzrok tako lošeg spermograma.

gagimaki -> RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis (20.1.2016 23:17:56)

Ja jos uvek ne znam kakva je situacija kod mene, to tek treba proveriti, mi smo skoro saznali da imamo problem pa smo jos u soku [sm=smiley3.gif] A sto se tice ovih vitamina, videcemo kada se ponovi spermogram, trenutno je jako lose. Ja sam nekako ubedjena da ce pomoci i da ce se desiti cudo...ali u svakom slucaju pocecu sa pripremama za vantelesnu...hvala vam jos jednom sto ste mi pomogle za ove pocetne korake i nadam se da u ovoj godini postanemo [sm=nosecka.gif]

Eveline -> RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis (23.1.2016 14:19:48)

Da li neko mozda zna da li se neko na telefon u ambulanti za sterilitet javlja vikendom? Ja danas krecem sa mikroginonom pa jelte da im javim, zvala ali niko se ne javlja.q

Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>