|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Policistični jajnici
20.9.2011 16:28:54   
nina26
To nije promenljiva dijagnoza, to je konstanta

Pa bas zbog ovoga meni nije jasno, kako je moguce da jedam mesec hormoni budu ok, tj. odnos LH i Fsh, a posle par meseci da postoji inverzijauser posted image

I meni je samo jedan dr kao tebi mislim Degu rekao da mi je jedan jajnik mikrocistican i to sad na poslednjem pregledu.

Ma sve to stoji nek imam ja PCOS (od viska glava ne boliuser posted image ) nego sam samo htela da povezem te oscilacije u mojim rezultatima sa mojom dijagnozom. Evo vidim da i ostalim devojkama je bilo tako, sto znaci da nisam jedina.

Ma nema veze, kako god, mi pokusavamo i daljeuser posted image

(odgovor članu Contesa)
Direktna veza do poruke: 876
20.9.2011 16:38:58   
Maslacak15
Postovana Contesa,

Kao sto rekok o molekularnom dejstvu Vitex agnus castus malo se zna jer nema pravih double blind placebo studija. Postoji par manjih kontrolisanih trials gde je pokazano blagotvorno dejstvo. Klomifen sa druge strane kao antagonist estrogenskih receptora jasno stimulise hipofizu na pojacanu sekreciju FSH. Ne trvdim da je obavezno da Vitex moze da mu suprimira dejstvo, narocito jer je verovatno mnogo manje farmakoloski potentan ali se to ne moze iskljuciti jer ima evidentno dejstvo na endokrinoloski sistem. Ja ih ne bih mesala a na svakome je da odluci.
       Sto se tice diskusija uvek sam spremna i raspolozena za njih. Svrhu ovog bloga vidim u komunikaciji i razmeni informacija. Molila bih ipak da izbegavamo licne pausalne ocene narocito na osnovu preko formiranih zakljcuaka. Ja nisam lekar i nemam pretenziju to da budem ali jesam doktor molekularne biologije i developmental genetics. Znam sta je naucna literatura, i kako se koristi i na zalost prilicno puno toga o reproduktivnoj bilogiji. Sto ne znaci da ne mislim da sve ili da ne mogu da budem u zabludi.

Moja jedina zelja je da pomognem ako i koliko mogu!

S postovanjem

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 877
21.9.2011 1:31:40   
Contesa
Postovana Mrs. Maslacak15,
Kao prvo ja nisam uopste pomenula vas na ovom mestu, samo sam beglo odgovorila Mrs. Nina26 i dr.kolegicama na Forumu, i postirala najnevino svoje misljenje u vezi PCOS-a i inverzije FSH i LH-a.
O Vitexu i Clomifenu, vec ste postirali gde sam pisala o tome, i hvala na citanju i dobit cete odgovor na isti tamo.
Pisem knjigu o fertility-ju i posebno poglavlje mi je Clomifen, pa tako kopam jako puno o svemu i mogu vam reci, da postoje studije koje pominjete i da dio njih su unpublished data, moji su izvori Cornwell Clinic u NY, lider i kljucna elitna klinika kad je rec o repro medicini i ostalim granama u svijetu. Imam pristup na isti, jer moj istrazivacki centar ima korespodenciju sa njima, pa znam vjerujete o cemu govorim. Ako ne mozete diretkno da procitate o tome na Pubmed-u, ne vi, nego bilo ko, onda znate kao osoba od nauke da mozda je u pitanju dostupnost informacija, zbog pristupe u istih i imate masu nikad ne objavljenih radova PhD i postdoc-a, koje ja redovito imam na stolu, pa imam uvid u dubljinu istih.
Vi imate pravo na svoje misljenje, kao i bilo ko u zivotu i na ovom Forumu, evo i ja imam pravo na svoje, pa kazem da nisam uvredila nikoga, jer Vitex nije na listi preparata koji su zabranjeni recimo kad se radi bilo koja stimulacija u americkim protokolima, bilo da su tempirani odnosi, bilo IUI bilo IVF. Ima par devojaka na Forumu, koji su uradili neke procedure u USA i Canadi i koje iz prve ruke mogu ovo da potvrde, da se clomifen nigde u americkom i/ili canadskim priricnikom americke i canadske asocijacije repro medicine nigde ne pominje kao no no u konjukciji sa Vitexom, jer clomifen nije u bilo koju koliziju sa Vitexom. Eto pomenut je Aspirin conta u contekstu stimulacije, ali Vitex versus Clomifen, nema nigde u preporukama.
Inace, jako mi je zao ako ste uvredjeni licno ili poprilicno, jer nije ovo bilo upuceno uopste vama licno, ja sam samo rekla velike fakte i devojke na Forumu me mogu i podrzati u nameri i infosima, jer ima ih koji su zabebile u ovim klinikama, pa neka oni komentarisu dalje.
Znam da ste jako pismeni u ovom domenu, vidim iz vasih komenta da imate naucnicku disciplinu, niko nikada nije stavio pitanje na vase kredencijale, naprotiv zelim da vise upucenih ljudi komentarisu ovde, ja pisem samo kad me ljudi prozvu i zatraze moje misljenje i kada vidim eklatantno krsenje naucne istine. Ja sam jedna od retkih devojaka na Forumu, koja pise ovo iz oba ugla, imam i poslovno i privatno iskustvo i ne pada mi napamet da se licno dokazujem tu, devojke me pitaju, ja kulturno odgovaram, to je sve. Plus na Forumu sam skoro godinu dana i dovoljno sam dokazana i imam izgradjeno ime ovde, a vi ste tu samo 50 dana i evo kako se sve odvija, zao mi je stvarno......

PS. Upravo zbog ovoga i sl. eventualnih misljenja ne postiram sa i oko upotrebe Aspirina i njegove kontraindikacije u IVF i u procesu normalne trudnoce, jer polemika bi planula odmah, ljudi jednostavno nisu spremni da cuju jako dobro i dr. misljenje. Hvala na paznji!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 878
21.9.2011 10:09:32   
Maslacak15
Postovana Contesa,

Slazem se sa vama u potpunosti da treba izbegavati licne konfrontacije i moja namera nije bila da zapocnem kavgu na licnoj osnovi samo sam odreagovala na vas prilicno lican komentar o mom backgroundu i htela da rascistim nedoumicu o DHEASu. Sto se klomifena tice i Vitexa kao sto sam ponovila u mom ponovnom postu tacno je da ne postoji izricita zabrana ali se ne moze iskljuciti mogucnost da dva interaguju i da jedan drugom smetaju. Molekularni mehanizam dejstva Vitexa se ne zna, samo se zna rezultat a to je cesto snizen prolaktin, stablizacija tj produzetak lutealne faze i i regulacija ciklusa tj trigerovanje ovulacije kod odredjene grupe zena. S obzirom da nije dokazano ni testirano ja se licno nebih igrala, ali je to je naravno stvar licne procene.
Sto se tice aspirina to je duga i opsirna tema oko koje postoji mnogo vise informacija koje su kontradiktorne. Postoji vise skola misljenja i ljudi koje veruju u blagotvorno dejstvo na proces implantacije. Takodje su mi poznate studije o negativnom dejstvu COX1 and COX2 inhibotora na proces ovulacije. Aspirin je standardni deo tretmana za IVF u pojedinim klinikama, dok ga druge odbacuju. Jedna vrlo kontroverzna tema.

Puno Pozdrava

(odgovor članu Contesa)
Direktna veza do poruke: 879
22.9.2011 14:00:00   
Marela81
Istrazila sam malo materiju i evo sta sam otkrila, drage PCOS-ice: Policisticni jajnici nastaju jos pre puberteta, a direktan su uzrocnik insulinske rezistencije. Visak insulina stvara visak androgenih hormona - muskih hormona koji se manifestuju neredovnim menstruacijama, masnom kozom i kosom, maljavoscu, izostankom ovulacija. Povecan insulin nastaje kada su celije organizma imune na signale insulina da prime glukozu. Glukoza, neiskoriscena, se pretvara u masne naslage, Nasuprot tome, celije ostaju gladne jer nisu primile glukozu za sebe i organizam nema energiju. To dalje povecava potrebu za jelom, povecava apetit kako bi se glad nahranila, ali uzalud, jer celije ne slusaju insulin. Insulin se povecava sve vise i vise kako bi ga celije uzele za ozbiljno, dere se, vice, histerise, ali celije ga samo kuliraju. To je insulinska rezistencija. Neiskoriscena glukoza ide u salo, a apetit raste, glad je nezasita i tako dolazi do debelih zena koje nikako da se najedu. A taj visak insulina povecava muske hormone. Utice lose na jajnike i ovulaciju. Najveci problem je ishrana koja danas uglavnom sadrzi proste secere koji se jako brzo razlazu u organizmu i brzo ulaze u krvotok tako da insulin naglo skace i ide previsoko. To su sve namirnice koje sadrze belo brasno ( hleb, peciva, testenina, beli pirinac, kao i svi slatkisi i sve slatko sto sadrzi obican secer, a ne fruktozu. Fruktozu ima voce samo. Nezdrav secer imaju gotovo sve namirnice industrijskog porekla, namirnice iz maxija. ) Nasuprot tome - postoje namirnice koje imaju tkzv. nizak glikemijski index i to su : integralne zitarice, povrce, orasasti plodovi, mahunarke, voce, mlecni proizvodi, nemasno meso. Ako se stalno unosi ovakva prirodna hrana sa niskim glikemijskim indexom, insulin nikada nece skakati iznad normale, jer ce se ovi slozeni seceri iz ove zdrave hrane jako sporo i postepeno razlagati u organizmu, celije ce biti nahranjene, a takodje ce se i smanjiti apetit. Najvaznije je da ce se i smanjiti lucenje androgenih muskih hormona i time ce se rad jajnika opet svesti na normalu, pocece da se desavaju redovne ovulacije, jer ih androgen nece blokirati vise. Uz redovne ovulacije docice vrlo brzo do bebe! :) dakle treba smrsati skroz, unositi samo hranu koja se pretvorivsi se u organizmu u secer - sporo razlaze kako insulin ne bi divljao i poticao muske hormone na stetu. Integralne zitarice su : psenica, raz, ovas, jecam, heljda, pirinac, kukuruz, proso. Mogu se kupiti integralni u prodavnicama zdrave hrane i kuvati kao rucak. Beli hleb, peciva, pite itd. izbaciti, kao i slatkise i sve sto ima obican secer. praviti slatke stvari samo sa crnim brasnom i fruktozom koja se isto kupuje u bio spajzu. Jesti sto vise povrca i voca (samo ne preterivati sa lubenicom, dinjom i grozdjem) I sto manje industrijskih stvari, mesnih preradjevina itd... i eto ovulacije i ciklusa redovnih. Bolje ovo nego klomifen i hrpa lekovqa.... Pozdrav svima!!!!!! Ja od danas krecem sa ovim!!!! Nadam se da cu zatrudneti u narednih 6 meseci. CMOK!!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 880
22.9.2011 14:02:07   
Marela81
greska na pocetku prethodnog posta : PCOS nisu uzrocnik insulinske rezistencije, nego posledica insulinske rezistencije.

(odgovor članu Marela81)
Direktna veza do poruke: 881
22.9.2011 15:01:10   
meyo
da prenesem svoje iskustvo sa reproduktivnim endokrin.
rekao mi je da pokusavanje od godinu dana nista ne znaci tj. u smislu da je sica i da on predlaze da pokusamo jos pola godine pa ako ne bude islo onda tek za pola godine HSG (pretpostavljam laparaskopija jer je rekao da se radi pod totalnom anestezijom) pa tek stimulacija kaze da ne vidi razlog zasto sam radila hrpu  nalaza tipa profil progesterona SHBG antimilerov hormon jer zaboga nema potrebe za tim..
na njegovo pitanje da li želim da mi radi pregled ja sam rekla ako on smatra da ima potrebe da bi mi "kulturno" odgovorio "pa to je vasa zelja i volja vi placate pa sta god zelite" pa sam se osjecala ko 50.ili 200eura :( ma uzas
sa terapijom siofor i eutyrox da nastavim i to je to...

i iskrena da vam budem sad ne znam dal nastavit da drvim sa ovom terapijom ili da idem pitat i tragat dalje ??
e da i savjet za odnose svaki drugi dan...

(odgovor članu Marela81)
Direktna veza do poruke: 882
22.9.2011 16:15:45   
nina26
HSG (pretpostavljam laparaskopija jer je rekao da se radi pod totalnom anestezijom)

Meyo, HSG ti je snimanje jajovoda, moze i pod anestezijom, a moze i bez, ja sam bez :)

A laparoskopija ti je bas intervencija,znaci nema veze sa hsg.

E, sad taj tvoj Dr me je odmah iznervirao cim sam procitala, ovo probajte bar godinu dana...ma nemoj user posted image

Najezim se kad cujem ovo,prvo prodje ti ta godina ocas posla, pa onda ajde jos pola, eto ti skoro 2 god, pa onda dok nadjes dobrog Dr koji ce ti dati sve analize koje su potrebne a ne nesto bzv, dodaj tu jos 6 meseci, i znaci vec si izgubila skoro 3god.U medjuvremenu stres ti se pojacava svaki put kad dobijes user posted image i lupas glavom o prazno.

Po meni, bi trebalo krenuti sa analizama vec posle 6 meseci. Mozda je nekom to rano, ali meni nije, bas iz licnog iskustva i svega ovoga sto sam navela.

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 883
22.9.2011 16:24:20   
meyo
nince hvala na podrsci mi vec vise od godinu dana pokusavamo
i srecom ja sam zahvaljujuci vama posla na osnovne pretrage vec nakon prvih pola godine neuspjeha i do sad
sam definitivno dijagnostikovala pcos inuslin.rezistenciju i hipotireozu dobila terapiju i sve se vraca lagano u normalu tj. hormoni dovode u red
jedino sto mi sad on savjetuje ajd cekaj jos sest mjeseci??
a ja mislila pokusat cemo folikulom.il nesto slicno... al ajd sad mislim da cu mozda potraziti jos misljenja..

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 884
22.9.2011 16:28:42   
degu
Meyo user posted image već sam ti pisala na crticama, mada ništa pametno user posted image
Nego idi ti kod onog specijaliste za humanu reprodukciju pa vidi, ili se posavetuj sa svojim ginekologom. Ja svakako jesam za to da se odradi HSG i spermogram pre klomifena, samo mi nije jasno zašto još mora da se čeka, pogotovo što ideš privatno. Pitala sam te i na crticama, pa i ovde ću, zašto sve moraš privatno da radiš,čak i HSG?

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 885
22.9.2011 21:10:55   
meyo
pa ovaj reproduktivac radi privatno a privatno se radi pod anestezijom a u drzavnoj ne ...
ja shvatih ujedno bi mi ukolonili i eventualne prepreke i zacepljenja ako nadju jer oko 20-ak minuta bi trajalo sve..
ma nemam pojma vjeruj zbog godina mi rekao da cekam jos jer imam 28 ako nastavim cekat proci cu 30-te dok mi urade hsg.. u ponedjeljak cu kod spec. za HUmanu po savjet mada mislim da HSG pod totalnom privatno nije skup barem za sad imam takve inform.
Pravo da ti kazem nisam vise pametna... ostaje mi da cekam pijem lekice i travke i cekam mog divnog endokrinologa sta dalje .. mada mi on ne moze pomoci po pitanju stimualcije i svega al ako im predocim sta mi je savjetovao mozda me neko i saslusa.. user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 886
23.9.2011 15:57:47   
wish7
Ja sam nova clanica foruma i ova tema mi najvise odgovara za prvo javljanje.
Sedam sam godina u braku i jos uvijek nemam dece.Borim se sa policisticnim jajnicima koji su mi dijagnostifikovani prije braka.
Kod muza oligospermija i operacija varikocele.Rezltati posle operacije bili odlicni.To je bilo pre sest godina.Sad ista dijagnoza.
Promenili smo lekare i ja sam vec cetvrti mesec na Diane35.A muz treba da pocne sa Profertilom.
A ja sa Klomifenom.
Imam problema sa gojaznoscu sto me najvise prine od svih pratecih simtoma PCOS-a.
Toliko toga bih zelela reci,ali bio bi to referatuser posted image .
uglavnom trenutno me brine moja kilaza najvise i sumnjam u dejstvo Profertila u slucajevima poput naseg.Ali zelim da pokusam i nadam se  user posted image .
Drago mi je da mogu sa nekim da razmenim iskustva,samo dok se malo uhodam

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 887
23.9.2011 20:19:13   
degu
wish user posted image dobro došla user posted image
Vidim da imamo sličan problem, ja PCO a mm oligoastenospermija, takođe ima varicocelu i treba da operiše, a i hroničnu upalu prostate smo otkrili pa sad pije terapiju za to. Inače pio je Profertil samo 1.5 mesec i mnogo se popravio i broj, morfologija i vitalnost, tako da je dobar. Prelistaj i temu o spermogramu, mislim da je na 3.strani prirodni recept od meda i semenki koji je isto odličan.
Varicocela se vraća i to je najveći problem.
A ne znam zašto vam DR-i toliko čekaju, što vas ne šalju na IUI ili VTO?

(odgovor članu wish7)
Direktna veza do poruke: 888
24.9.2011 7:19:00   
wish7
e bas mi drago da je profertil tako dobar.Pa eto pokusacemo i nadamo se najboljem.
Problem sa nama je sto imamo jako turbulentan zivot.Stalno neke drasticne promene koje nas sprecavaju da se posvetimo ovom problemu kako bi trebalo na zalost.Bilo da je u pitaju stalna selidba ili nesto drugo.
Ali ukoliko ova terapija ne uspe,onda jedino preostaje neki od ovih postupaka.
Jesam onako psihicki prilicno iscrpljena,ali ipak ne odustajem.
Hvala ti na brzom odgovoru.Potrazicu to o medu i semenkama.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 889
25.9.2011 9:10:47   
meyo
wish dobro dolsa i do mene
kao sto vidis dosta nas je sa slicnim problemima ja i pored pcos imam jednog bebca tako da sve je moguce samo naprijed evo za drugo se malo vise trudimo al mislim da ce biti :))

(odgovor članu wish7)
Direktna veza do poruke: 890
26.9.2011 0:17:49   
wish7
hvala ti na dobrodoslici.
Puno je lakse podijeliti nesto sa nekim ko je prosao ili prolazi sta i ti.
BAs mi zao sto nemam vise vremena ovih dana da detaljno iscitam sve teme koje me zanimaju,ali polako .......
Da li je problem da odlozim sa pilulama menstruaciju za jednu nedelju?
BAs u vrijeme ovulacije imacu goste,pa nadam se da nece biti problem da pijem pilule jos nedelju dana?

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 891
26.9.2011 8:17:57   
meyo
uh wish ja ti o tome ama bas nista ne znam nadam se da ce ti neko odgovoriti
jer nikad ih nisam koristila pa ne znam...

bdw. kako znas da imas ovulacije ? 

< Poruku je uredio meyo -- 26.9.2011 8:18:27 >

(odgovor članu wish7)
Direktna veza do poruke: 892
7.10.2011 14:44:36   
sandringen
Vidim da Vi imate slicnih problema pa se nadam da cete i meni pomoci posto se prvi put susrecem sa ovakvom vrstom problema i malo mi sve ovo i nije bas najjasnije, a dr ne pricaju na srpskom vec na njihovom medicinskom jeziku i posto sam po malo izgubljena u svemu ovome ja kada odem ne znam ni sta trebam da ih pitam!
Ne znam ni sama sta mi je, ciklu si mi od kada sam dobila menstruaciju nisu bili redovni i dr su mi govorili to je sve normalno zbog promene vremena... I bez ikakvih predhodnih testova dva puta sam pila pilule za kontracepciju po 6 meseci i nisu mi pomogle kada sam prestala sve po starom! Kada su videli da mi ni to ne pomaze, ja sam se pobunila da vise necu da ih pijem jer sam se 10 kg ugojila tek onda su me poslali da proverim sve hormone... Te analize traju od maja meseca i kada sam ih konacno prikupila dr mi je rekao da labaratorija ume da zabrljala da bi on to sve da proveri i da po tome sto sada moze da zakljuci imam policisticne jajnike i da po tim rezultatima koje on sada vidi ne mogu da zatrudnim sada trenutno i da to sada sve ponovimo... To je za mene bio veliki sok iako imam 22 god i jos uvek nisam planirala da zatrudnim tesko mi je bilo da to prihvatim!
Ponovila sam analize krvi (danas ce biti gotovi rezultati) i otisla na UZ jajnika folikulometriju i 6 dana ciklusa mi je na levom jajniku folikul bio 10,9mm , a 8 dana je 12,4mm dok je sa desnim sve ok... Tako da ja ni te hormone ni folikule nista ne razumem, znam samo da imam neki problem ali ne znam koji... Jedino sto mi je moj dr rekao je da imam policisticne jajnike i to je potvrdio i gineekolog koji je radio ultra zvuk...U ponedeljak idem na jos jedan UZ, pa na pregled kod endokrinologa sa novim analizama uradjenim kod privatnika da mi valjda konacno daju dijagnozu...

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 893
7.10.2011 15:31:42   
degu
Sandrigen ima puno nas koji imaju ovde policistične jajnike, vidim da si već krenula na analize i da ćeš kod endokrinologa, tako da ćeš dobiti adekvatnu terapiju.
Ja mogu da ti preporučim čaj od virka, eto on meni stvarno reguliše cikluse neverovatno.
I nemoj da brineš, pa ima ovde devojaka i koje su trudne ili već imaju decu, a imaju policistične jajnike. Nije to ništa strašno, uz pravu terapiju bude sve OK user posted image

(odgovor članu sandringen)
Direktna veza do poruke: 894
7.10.2011 23:30:57   
sandringen
Hvala ti puno, ali ja nisam znala nista o tome tako da sam sada skroz zbunjena a dr slabo sta pricaju a i ja ne znam sta da pitam...user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 895
8.10.2011 13:19:44   
degu
Draga možeš da nas pitaš sve što te zanima, sve što znamo ćemo podeliti sa tobom user posted image

(odgovor članu sandringen)
Direktna veza do poruke: 896
8.10.2011 13:45:52   
Tea2
Od prve posete ginekologu znam da ima policisticne jajnike.Citav život neuredne i bolne menstruacije.I imam dvoje dece.Nismo ih dobili iz ,,prvke",ali su me ginekolozi vise plasili tim pco-om nego sto su me ohrabrivali.prvi put sam pila Diane tri meseca.Drugi put smo pokusavali deset meseci.Bukvalno znam dane kada sam zatrudnela i to su 22. i 23.dan od prvog dana menstruacije,a ti dani ne vaze za preterano plodne dane.Žene,glavu gore,naravno da cete dobiti bebe!

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 897
8.10.2011 13:50:59   
degu
Hvala Tea user posted image
Ma ja sam pozitivna skroz što se tiče PCO, da je kod nas samo to problem, sad bih već drugi put bila trudna user posted image
Ali mnogo znače svim ženama sa PCO ovako pozitivna iskustva kao što je tvoje user posted image

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 898
8.10.2011 13:55:28   
Tea2
user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 899
10.10.2011 16:53:09   
wish7
da naravno da znace.Evo imam i ja jednu prijateljicu koja ima policisticne jajnike i posle terapije Klomifenom odmah je ostala trudna i dobila curicu.Vrlo brzo nakon toga bez ikakve terapije je ponovo ostala u drugom stanju i ima dve prelijepe curice......
JA sam odlucila jos ovaj mesec da pijem Diane35.Dobila sam menstruaciju i danas mije drugi dan,ali je bas oskudna.Inace imam prilicno obilne menstruacije koje traju sest li sedam dana.Danas mi je drugi dan,ali nesto slabo ide,pa me to bas ono remeti.Ne znam da li da se javim lekaru?Mozda da sacekam jos sutra?
Zna li neko nesto o tabletama sa ekstraktom Babinog Zuba?user posted image

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Za devojcicu
Pansophia

Ako biste imali cerku, dali biste joj ime:

Sofija (18%)

Anja (21%)

Aja (1%)

Ana (11%)

neko drugo (48%)

Ukupan broj glasova: 87

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here