|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Policistični jajnici
29.10.2011 16:16:35   
degu
Zmajce znam sve jer i ja imam policistične jajnike i znam za taj ogtt test, često se javlja insulinska rezistencija kod nas. Ja pijem za to i lek, ne brini ništa, važno je da imaš dobre doktore koji te upućiju na prave analize. A odlično je i to što imaš ovualcije, bez obzira na PCO.
Ajde, javljaj rezultate user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu zmajce8)
Direktna veza do poruke: 926
31.10.2011 13:54:47   
Imela
Pozdrav svima! Ja imam 20 godina i pre tri godine sam otkrila da imam policisticne jajnike.. .Prvo sam primetila da mi se kosa strasno proredila (nekada je bila taako gusta), a onda mi je ciklus izostao 6 meseci. Posle dvogodisnjeg koriscenja pilila diane 35 rekli su mi da su mikrocisticni... Osim proredjene kose i izostanka ciklusa, nemam drugih simptoma (nemam akne, nisam maljava, mrsava sam...). Sada planiram da prestanem sa uzimanjem pilula i predjem na terapiju nekim cajevima. Interesujeme ,ako bi neko mogao da mi kaze, da li bi se kosa povratila ukoliko bi se jajnici u potpunosti izlecili? ja sam, inace, nevina i ginekolog mi je rekao da bi mi seks bio super terapija, a trudnoca najbolja?!?! Unapred hvala na odgovorima i zelim vam puuuno srece u pravljenju bebica!!!user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 927
31.10.2011 14:00:41   
Alexis79
Imela dobrodosla
Javice ti se vec neka devojka koja ima a PCO.
A sto se tice sexa kao terapije ...pa jeste za neke stvari user posted image  ,ali smo ako to zaista osecas i zelis.

Nadam se da ce ti neka devojka pomoci sa svojim savetima

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....

(odgovor članu Imela)
Direktna veza do poruke: 928
1.11.2011 0:37:36   
degu
Imela dobrodošla user posted image
Što se tiče policističnih jajnika, znam da ću te razočarati ali to je sindrom i ne može da se izleči. Ali nije tako strašno kao što ti izgleda. Ne znam koliko tu sex može da utiče, na to trebaš ti prvenstveno da budeš spremna, a čula sam i ja da trudnoća može blagotvorno da deluje.
Ono što mogu da ti preporučim je da odeš kod endokrinologa, jer je PCOSy hormonski poremećaj. Kad odradiš potrebne hormone endokrinolog će znati koju terapiju da ti da. Ja lično nemam problema sa kosom, tako da nemam savet za to.
Dobro je što si pila kontraceptive, a možda bi trebala i dalje, jer oni čuvaju tvoje rezerve jajnih ćelija, što će ti biti važno kad budeš želela bebu. Možda bi sa svojim DR-om trebala da izabereš pilule koje imaju i uticaj na opadanje kose, pa ćeš tako taj problem rešiti.

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 929
1.11.2011 10:58:00   
Imela
degu, bila sam kod endokrinologa, proverili su mi sve hormone i sve je u redu. Rekli su mi da su mi hormoni kao kod vrhunskih sportista, a za stitnu zlezdu da je kristalno cista. Tim recima. Razumem ja da nije to toliko strasno, mene kosa najvise brine.... Cula sam da su neki cajevi zaista delotvorni a znam i neke devojke koje su se izlecile. Neki kazu da je to nemoguce potpuno izleciti ,ali opet znam za par slucajeva koji su se uspesno izlecili. Ne znam... Mene trudnoca ne brine toliko, sigurna sam da ce bebica biti...user posted image ;-)

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 930
1.11.2011 11:01:44   
degu
Jedino što mogu da ti predložim je čaj od virka, meni utiče na redovnije cikluse. A možeš i mešavinu hajdučka trava, kopriva i neven. Ne znam šta bih ti drugo predložila, pilule bi trebalo da ti reše i problem sa kosom.

(odgovor članu Imela)
Direktna veza do poruke: 931
1.11.2011 11:15:56   
Imela
Ne znam... Pijem ih vec 3 godine i nisu mi mnogo pomogle sto se kose tice.... Probacu sa tim cajevima pa cemo videti... Ja se nadam najboljem.user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 932
1.11.2011 11:19:09   
degu
Imela ima raznih kontraceptivnih pilula, tvoj DR bi trebao da zna koje su najbolje za tebe i koje će ti uticati na kosu, možda ti te što si koristila jednostavno ne odgovaraju.
Ja ti želim sve najbolje user posted image

(odgovor članu Imela)
Direktna veza do poruke: 933
1.11.2011 11:23:21   
Imela
meni su preporucili diane 35 zato sto imaju najmanje hormona... Sad cu u svakom slucaju da napravim pauzu malu sa njima pa cu videti sta dalje...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 934
14.12.2011 22:12:26   
nena dj
eeeeeeeej

(odgovor članu Imela)
Direktna veza do poruke: 935
14.12.2011 22:19:33   
nena dj
cao Alexis...ja se ne snalazim bas najbolje na ovom forumu pa videh da si dostupna.Ako ti nije problem da mi odgovoris da vidim da li sam uspela da vam se prikljucim na ovu temu..pozz

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 936
14.12.2011 23:23:31   
madre
nena, uspela siuser posted image
dobro nam doslauser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu nena dj)
Direktna veza do poruke: 937
15.12.2011 20:51:08   
nena dj
jaoooj,super.Pa,ovako,i ja imam policisticne jajnike i nisu mi dobri hormoni LH I FSH,ovo je drugi mesec da koristim Klomifen i nista.Postoje folikuli koji nisu veci od 9mm,tj.ne reagujem na Klomifen.Mnoog sam se zabrinulauser posted image .Da li je jos neka imala takav problem?

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 938
15.12.2011 21:00:12   
nina26
Nena , kod zena sa PCOS Klomifen kao i u tvom slucaju ne deluje. Znam da se koristi neka zamena ali ne mogu da se setim koja, valjda ce se neko javiti.

(odgovor članu nena dj)
Direktna veza do poruke: 939
15.12.2011 21:00:57   
hanka
Nena dj mislim da je Alexis imala problema sa klomifenom pa je dobila umesto njega nesto drugo.Javice se ona.
Dobrodosla i pridruzi nam se na ostalim temama.Imas i temu o klomifenu

(odgovor članu nena dj)
Direktna veza do poruke: 940
15.12.2011 21:16:32   
nena dj
joj,da znate devojke kako se slabo snalazim sa ovimuser posted image valjda cu se navici.Bas sam se zabrinula,jako.I slucajno sam naletela na vas,drago mi je zbog toga.Lakse mi je da popricam sa nekim.jel mislite devojke da ima sanse za trudnocu sa ovakvim jajnicima?

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 941
15.12.2011 22:23:43   
meyo
neno evo da ti se javi jedna pcsovka user posted image
ja imam vec jednog bebca od tri godine sasvim nenadno i neocekivano zatrudnila
nisam imala redovan ciklus dolazio je na 2-3-4  mjeseca i tako ja zabebila sve proslo ok.
doduse sada se malo vise mucim jer imam podosta kila viska a to je mana ovog naseg problema
uradila sam neke dodatne analize insulin i ogtt test i na osnovu toga endokrinolog mi propisao da pijem
siofor odnosno glukofaz on se u zadnje vrijeme daje zenama sa pcos-om i meni pomaze imam ovulacije
klomifen nisam jos koristila al sam citala da u kombinaciji sa sioforom pomaze
nego nadji ti nekog dobrog endokrinologa i bit ce sve ok. je tm. radio spermogram? to ne bi bilo lose

(odgovor članu nena dj)
Direktna veza do poruke: 942
15.12.2011 22:41:42   
nena dj
radio je,extra mu je rezultat.Ja sam proveravala secer i nemam ga,tako da me nije poslao kod endokrinologa,a nemam ni kilograma visak.samo su mi problem ta dva hormona zbog kojih nemam ovulaciju.A,inace pijem Primolut nor da bih dobijala na vreme.

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 943
15.12.2011 22:42:59   
madre
neno, a koji ti je odnos LH i FSH?
koji su ti jos pokazatelji PCOSa? na osnovu cega ti je postavljena ta dijagnoza? 

< Poruku je uredio madre -- 15.12.2011 22:43:23 >

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 944
15.12.2011 22:49:26   
nena dj
FSH 5.51 LH 11.8 u danima ovulacije.Na ultrazvuku se vide jasno ciste na jajnicima,izgledaju kao svajcarski siruser posted image strasno.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 945
15.12.2011 22:58:11   
madre
i meni je LH duplo veci od FSH, ali endokrinolog mi je reko da to nije PCOS, jer mi je testosteron u reduuser posted image inace, oduvek imam neredovne cikluse!
kda god dodjem u ovu temu zbunim seuser posted image

(odgovor članu nena dj)
Direktna veza do poruke: 946
15.12.2011 23:00:02   
nena dj
Sad sam se i ja zbunila.meni uopste nije preporucio odlazak kod endokrinologa.mislim d anema razloga kad mi nije povisen secer,a?

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 947
16.12.2011 11:46:08   
madre
IZVORNA PORUKA: madre

i meni je LH duplo veci od FSH, ali endokrinolog mi je reko da to nije PCOS, jer mi je testosteron u reduuser posted image inace, oduvek imam neredovne cikluse!
kda god dodjem u ovu temu zbunim seuser posted image

lele, sta mi bi sa ovim rekouser posted image
neno, nemam ni ja insulinsku rezistenciju, samo da znas to ne znaci da je secer povisenuser posted image
trebalo bi da sa nalazom hormona odes kod endokrinologa, one nema veze sa secerom, vec bas sa horomonimauser posted image

< Poruku je uredio madre -- 16.12.2011 11:48:47 >

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 948
16.12.2011 14:21:38   
detlic
madre, samo da ti napomenem da se testosteron stvara delom u jajnicima a delom u nadbubreznoj, i ima vise vrsta testosterona, te, slobodni, te ovaj te onaj. Proveri sa endokrinologom, i ako imas duplo visi LH od FSH to jesu policisticni. Ja nemam inverziju ta dva hormona, ali imam visok testosteron, pa pijem i metformin i dexason. Pitaj endokrinologa on ce znati sve u detalje.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 949
16.12.2011 14:23:07   
detlic
P.S. sad sam pazljivije citala prethodne postove. Promeni endokrinologa.

(odgovor članu detlic)
Direktna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...

Anketa

koja kontracepcija je najbolja?
Katarin

Molim vas pomozite, ne znam koju kontracepciju da koristim? Veoma sam skepticna oko toga.

pilule (39%)

spiralu (11%)

hormonsku spiralu (3%)

prezervativ (45%)

dijafragmu (2%)

Ukupan broj glasova: 128

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here