|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Policistični jajnici
17.9.2011 17:53:42   
degu
Majo ako si blizu NS-a možeš zakazati Jednodnevnu dijagnostiku bračne neplodnosti, oni su super i uputiće te gde i šta treba. Ako je problem samo kod tebe, brzo će oni to rešiti, znam jer je moja drugarica išla. Radili su joj HSG, laparoskopiju, otklonili cistice i u prvom ciklusu posle toga radili IUI, a uspela je iz prve. Do 20.nedelje je pila metformin, sad mislim da više ne pije.
Imaš i ovde temu o tome KLIK
Tamo mogu da idu svi parovi iz Srbije, jedino tamo mogu da te uputim.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu maja???)
Direktna veza do poruke: 851
17.9.2011 18:11:00   
maja???
degu ja sam iz bosne tacnije rs ako neko zna ovde dobrog doktora neka mi preporuci user posted image mene moj ginekolog nije slao nigdje samo da vadim krv user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 852
17.9.2011 18:15:16   
degu
Ma super je što te je slao da vadiš krv, ali trebao te je poslati kod endokrinologa, jer kad su hormoni u pitanju, za to je zadužen endokrinolog.
E pa nadam se da će ti neko ovde preporučiti DR-a, a ti se isto raspitaj, ništa ne brini, samo kad nađeš prave DR-e, tu je i bebica user posted image

(odgovor članu maja???)
Direktna veza do poruke: 853
17.9.2011 18:15:36   
World
majo, iz kojeg si grada, ja sam u banja luci...

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu maja???)
Direktna veza do poruke: 854
17.9.2011 18:28:19   
maja???
blizu sam banja luke....user posted image kod kojeg doktora si ti?
user posted image

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 855
17.9.2011 18:29:27   
World
posalji mi pp, pa cu ti sve ispricati.. ako si nam blizu, prijavi se za kafu, pa mozes da se druzis sa nama....

(odgovor članu maja???)
Direktna veza do poruke: 856
17.9.2011 18:36:43   
little_one
Majo, hajde s nama sad na kafu....ja i World se nalazimo :)...stvarno ako mozes sto da ne...mislim da je i World za

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 857
17.9.2011 18:37:59   
World
jesam, jesam... pa da te uputimo iz prve ruke... user posted image

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 858
17.9.2011 18:58:22   
little_one
I World, jel dobijamo jos jednu drugaricu za kafu ili? Majo???

< Poruku je uredio little_one -- 17.9.2011 18:59:00 >

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 859
17.9.2011 19:38:07   
maja???
rado bih ja sa vama na kaficu....samo recite kad???? user posted image

Direktna veza do poruke: 860
17.9.2011 23:06:42   
little_one
Ih, sat vremena si cekala da nam odgovoris. Mi se tad vec sastale....imala si broj, trebala si nas zvati. Ali zvacemo te za iduci put, samo mi posalji broj moba da te mozemo cimati. Pozdrav.

(odgovor članu maja???)
Direktna veza do poruke: 861
18.9.2011 12:46:15   
Marela81
Dobar dan svima! ja sam nova. user posted image Evo me prvi put na forumu. Imam policisticne jajnike, a zelim da zatrudnim.
nemam pojma kad su mi ovulacije, menstruacije stizu na 35-40 dana.
user posted image

hvala st.jelena78 na preporuci za ovaj forum i hvala ti puuuno na svim savetima!

Direktna veza do poruke: 862
18.9.2011 14:33:11   
degu
Marela dobro došla user posted image
I tebi ću ponoviti što sam rekla i Maji, PCO nije tako strašan, ima mnogo devojaka ovde koje su ili trudne ili imaju decu sa tom dijagnozom. Najvažnije je naći dobrog DR-a, endokrinologa koji će te uputiti u sve pretrage. Sve što trebaš je da odradiš hormone, 3.dc i sa tim nalazom kod endokrinologa, koji će ti dati odgovarajuću terapiju i biće bebica user posted image

(odgovor članu Marela81)
Direktna veza do poruke: 863
18.9.2011 15:21:13   
jovana80
Dobar dan.Drage moje po prvi put se prijavljujem na forum.I ja imam PCOS i neredovne menstruacije.Vec pet godina pokusavam da dobijem user posted image ,ali nistauser posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 864
18.9.2011 15:25:16   
degu
I tebi želim dobrodošlicu i user posted image što pre user posted image
Jesi li radila neke analize do sad, pokušavala sa nekom terapijom?

(odgovor članu jovana80)
Direktna veza do poruke: 865
20.9.2011 9:55:04   
nina26
Juce sam gledala neke moje stare analize...i sta sam uocila?

Moj odnos FSH i LH nije oduvek bio u inverziji, i to me je bacilo u rebususer posted image

Npr, protprosle godine, LH mi je bio 10,3, a FSH 10,6..znam mala je razlika ali opet..onda prosle godine u junu, LH 8, FSH 9, pa u oktobru isto tako , a ove godine LH 11, a FSH 10.

Kako je to sad moguce da osciliraju tako rezultati? Zar nije PCOS ne promenljiva dijagnoza, i zar ne mora uvek da postoji ta inverzija LH/FSHuser posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 866
20.9.2011 10:33:28   
meyo
joj nina ne ynam .. gledala sam i ja rezultate od pocetka godine i isto mi je u pocetku bili svi nalazi ok. cak mislim da nije ni bilo inverzije... vec kasnije ali ja sigurno imam pcos...

sa druge strane treba mi jedan vas savjet.. moj enodkrinolog nece biti tu prije sredine novembra.. culi smo se telefonom i rekao mi samo da nastavim sa terapijom dakle eutzrox 25mg. i siofor od 850 jednom dnevno....
za kasnjenje ciklusa od 60 dana rekao je da je to ok. normalno kao rekacija na siofor da se probija IR i jajnici saniraju...sigurno ce proci jos nekih 10ak dana dok ne dobijem i mislila sam pokusat stimulaciju klomidom jer mi se iskreno vise ne ceka.... dakle do NG. ne bih uspjela user posted image nit vidjet se sa mojim ljekarima....
pa sa mojim ginekologom popricat i krenut na klomid.. sta mi savjetujete

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 867
20.9.2011 10:46:48   
degu
Nina pa to je odnos 1:1, sigurno ne mogu baš u decimalu da budu jednaki. Jel tebi neko uopšte dao dijagnozu PCO?
Meni je ranije bio odnos 1:1,5 pa je bilo dileme da li je ili nije PCO i samo jedan jajnik je imao takav izgled, ali sad mi je odnos 1:2, uz to mi je LH baš povišen, tako da kod mene više nema dileme, a i testosteron mi je 1.7, a ranije je bio i 2.8. Tebi ni testosteron nije povišen user posted image
Evo prekopiraću ti post koji mi je Maslačak pisala, možda ti bude os koristi:

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Draga Degu,

PCOS je jedno jako kompleksno endokrinolosko obolenje oko kojeg i dalje traju diskusije lekara kako se postavlja dijagnoza to jest sta je minimum kriterijuma da bi se smatralo da je zena obolela. Osim prisustva cisti koje je jedno od glavnih, ali ne i obaveznih karakteristika (!) ostali kriterijumi su povecan nivo muskih polnih hormona (androgena), neregularni ciklusi usled anovulacije, cesto prisutna insulinska rezistencija. Po spoljnim karakteristikama ucestalost maljavosti, akne, i visak kilograma.
LH je hormon hipofize neophodan za oslobadjanje jajne celije iz zrelog folikula. Isto tako je i hormon koji se vrlo oset_ljiv na poremecaj ravnoteze muskih i zenskih polnih hormona u jajniku. Zato se povisen nivo LH 3 dana ciklusa po pravilu srece kod zena sa PCOS om i povisenim androgenima. Iverzija LH i FSH je vrlo pouzdan znak PCOSa ako je odnos 2:1 ili jaci u odnosu na FSH. E sad, ako je u pitanju vrlo blaga inverzija, tipa FSH je 6 a LH 7 ne mislim da je obavezno u pitanju PCOS mada se moraju ispitati i ostali parametri: prisustvo odsustvo ovulacije, androgeni itd.

Sve najbolje zelim devojke!

Meyo popričaj sa ginekologom šta ti je najbolje, svakako te podržavam user posted image

< Poruku je uredio degu -- 20.9.2011 10:49:08 >

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 868
20.9.2011 11:01:40   
World

IZVORNA PORUKA: nina26

Juce sam gledala neke moje stare analize...i sta sam uocila?

Moj odnos FSH i LH nije oduvek bio u inverziji, i to me je bacilo u rebususer posted image

Npr, protprosle godine, LH mi je bio 10,3, a FSH 10,6..znam mala je razlika ali opet..onda prosle godine u junu, LH 8, FSH 9, pa u oktobru isto tako , a ove godine LH 11, a FSH 10.

Kako je to sad moguce da osciliraju tako rezultati? Zar nije PCOS ne promenljiva dijagnoza, i zar ne mora uvek da postoji ta inverzija LH/FSHuser posted image

hej nina, i ja sam to isto gledala kod sebe, otprilike su mi bili takvi odnosi lh i fsh ranije, kao i kod tebe (odnos jednog i drugog, vrijednosti su malo drugacije).. nisam na to ni obracala paznju sve do sada... jedino sad na ovom posljednjem nalazu imam lh 7, a fsh 5,4... ni meni to nije bilo jasno... a jajnici su mi bili policisticni i sa tim 'dobrim' hormonima... s tim sto ja imam sve ostale fizicke karakteristike pcos...

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 869
20.9.2011 11:05:54   
degu
Svete user posted image
Ne znam šta da ti kažem, meni je ranije FSH bio oko 4, a LH oko 6. Sad mi je FSH 8, a LH 17 i nemam spoljašnje karakteristike user posted image

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 870
20.9.2011 11:09:21   
World
pa ne znam, ako je uslov taj odnos lh i fsh za dijagnozu, onda ja tek sad imam pco? svasta... a godinama mi svi dr govore kako je to tako... ma kud ranije nisam isla na rr da se raspitam, sta ovi doktori znaju.....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 871
20.9.2011 11:13:12   
degu
Pa i ja sam eto tek sad naprasno dobila PCO user posted image
Vidiš da svašta tu mora da se poklopi,moraju i androgeni biti povišeni. Ja hormonski sve to imam što mi treba user posted image ali eto fizički sam zaostala user posted image

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 872
20.9.2011 11:15:58   
World
hej, bila sam i ja u tvojim godinama 'fizicki zaostala', pa pogledaj sta te ceka za jos koju godinu ako ne izlijecis taj pco... user posted image user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 873
20.9.2011 11:19:07   
degu
user posted image vidim Svete, već je krenulo polako da mi se manifestuje user posted image
Tako da ću se svakako ugledati na tebe, hvala što me tešiš user posted image
Moram u međuvremenu da patentiram lek za PCO, ako mislim da se izlečim :)))

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 874
20.9.2011 16:07:48   
Contesa
Za Mrs. Nina26,
Inverzija LH i FSH makar i u tragovima se na americkom Zapadu smatra PCOS i to je to.

Moj odnos FSH i LH nije oduvek bio u inverziji, i to me je bacilo u rebus

Kako je to sad moguce da osciliraju tako rezultati? Zar nije PCOS ne promenljiva dijagnoza, i zar ne mora uvek da postoji ta inverzija LH/FSH

To nije promenljiva dijagnoza, to je konstanta i covek se radja sa istom, i zato se radi stalan monitoring FSH i LH skoro svaki mesec, makar i u 3 konsekutivna meseca, da bi se sve potvrdilo. Nije svaki PCOS isti i nije uvek propracen sa IR, akne i hyper androgeni izgled, kao i jaku kilazu, ima i tzv. maskirni PCOS, koji postoji, ali je jako tesko detektirati ga.
Da zakljucim, PCOS je jako, jako nasledan, i je drugi po redu krivac za neplodnost, odmah iza endometrioze, ima ga skoro 70 % zena razlicitih doba u Canadi recimo, ali zene si radjaju, nakon terapije i hormonalnog balansa, u nase vreme 21 veka, PCOS je resliv problem i da se sanirati.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.

Anketa

bivši
Lu

Da li imate "bivšeg" zbog kojeg bar malo zatreperite kada ga ugledate?

Da (63%)

Ne (37%)

Ukupan broj glasova: 213

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here