Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Policistični jajnici 25.6.2010 22:20:29
|
|
|
|
lidija 011
|
IZVORNA PORUKA: jabukica Devojke, sada sam našla na googlu DCI (D-chiro-inositol), lek za PCOS, da li je neko od vas čuo nešto o tome ili koristio. Ako iko od vas zna nešto opširnije nek javi. Inače prirodni izvor je heljda. Prvi put cujem-ajde napisi i proizvodjaca
|
|
RE: Policistični jajnici 26.6.2010 7:11:48
|
|
|
|
jabukica
|
http://www.chiralbalance.com/ evo linka a našla sam da ima i u Hrvackoj eBaya za £6 (100 g), ovaj proizvod. Inače povezuju ga sa vitaminima B, B8 i folnom kiselinom, neznam da li ima i kod nas. Cipiripi, nisam radila te pretrage, već samo FSH, LH i progesteron, prva dva su uredu a progestero mi je bio prilično nizak, dijagnoza hipoprogesteronemija :(.
|
|
RE: Policistični jajnici 26.6.2010 14:35:17
|
|
|
|
cipiripi
|
za PCoS su ti vazne i ove analize.. prvo to uradi pa tek onda razmisljaj o lekovima ove vrste
|
|
RE: Policistični jajnici 26.6.2010 23:12:03
|
|
|
|
lidija 011
|
Nisu nesto opsirni u objasnjenju...mene ne zanima da li ima neke hemijske supstance kao dodatke, nego sta je taj D-chiro inositol...ako je prirodni izvor heljda, onda je logicno da je bogat vitaminima B grupe,a ako nema nista drugo osim b comlexa, onda mi ovo lici na "carobne pilulice" ali, koliko sam razumjela u postovima korisnika, uglavnom su ga koristile za mrsavljenje, sto je jedan od preduslova za kontrolu PCOS-a (nista novo)i koza, kosa i nokti su im super, a to je opet zbog b complexa ....ja sam smanjila svoj PCOS stomacic i grudi preparatom koji se moze naci kod nas po mnogo manjoj cijeni
|
|
RE: Policistični jajnici 26.6.2010 23:13:42
|
|
|
|
lidija 011
|
Zaboravih da napisem jos da mi nije jasno kako su zene mrsavile od njega, jer B complex provjereno otvara apetit
|
|
RE: Policistični jajnici 27.6.2010 4:40:18
|
|
|
|
1zvezdana1
|
kako si ti skinula svoj stomacic daj recept citala sam da taj lek smanjuje i depresiju koju izaziva poviseni nivo testosterona.dali ste vi depresivne ::::::::::isto tako smanjuje bolove u misicima i zglobovima koji nastaju isto zbog povisenog testosterona-tako da cisto sumnjam da je u pitanju samo kompleks vitamina b
|
|
RE: Policistični jajnici 27.6.2010 10:34:19
|
|
|
|
jabukica
|
Nisam videla da su ga devojke koristile za mršavljenje, meni to nije nešto neophodno, pošto mi je BMI normalan. Međutim mogu da kažem iako sam dobila na težini od prošle godine mnogo se bolje osećam a i stomak sam smanjila, promenom u ishrani (jer se izbegavam slatkiše, beli hleb, previše masnu hranu, koristim i laneno ili maslinovo ulje), uglavnom se trudim da jedem više proteina (piletina, jaja, govedina). I redovno vežbam, dižem tegove i radim aerobne vežbe.
|
|
RE: Policistični jajnici 27.6.2010 20:41:41
|
|
|
|
lidija 011
|
IZVORNA PORUKA: 1zvezdana1 kako si ti skinula svoj stomacic daj recept citala sam da taj lek smanjuje i depresiju koju izaziva poviseni nivo testosterona.dali ste vi depresivne ::::::::::isto tako smanjuje bolove u misicima i zglobovima koji nastaju isto zbog povisenog testosterona-tako da cisto sumnjam da je u pitanju samo kompleks vitamina b " mozda ce djelovati smijesno, ali ja sam "prepolovila "svoj stomak, grudi i uopste trup uz pomoc antikilogram caja...sad vec pijem drugu kutiju(i zbog njega ne uzimam nista drugo)...nesto sam razmisljala...on u svom sastavu iima hajducku travu(znate caj sa njom i virkom za plodnost ), pa s obzirom da su sve korisnice pricale da je djelovao kao meni,kontam da regulise i rad hormona(jer, za pcos je poznat-veci stomacic )...a na njemu i pise da regulise metabolizam i rad hormona...
|
|
RE: Policistični jajnici 27.6.2010 20:46:32
|
|
|
|
lidija 011
|
IZVORNA PORUKA: 1zvezdana1 kako si ti skinula svoj stomacic daj recept citala sam da taj lek smanjuje i depresiju koju izaziva poviseni nivo testosterona.dali ste vi depresivne ::::::::::isto tako smanjuje bolove u misicima i zglobovima koji nastaju isto zbog povisenog testosterona-tako da cisto sumnjam da je u pitanju samo kompleks vitamina b ja sam nesto na brzaka iscitala o tom preparatu, sigurno mi je promaklo to za testosteron...onda bas i nije "prirodna supstanca" iz heljde... i pitala si da li smo depresivne...hmmm ...meni se raspolozenje mijenja cesto(ponekad iz sata u sat), ali ja to pripisujem svom problemu sa stitnom...i tacno osjetim kad mi "proradi" prokletnica
|
|
RE: Policistični jajnici 27.6.2010 21:20:59
|
|
|
|
jabukica
|
Pa i ja mislim da taj inozitol nije iz heljde, ali sam pročitala da ga svakako ima u heljdi u većoj količini, ali ono što je mene zbunilo je to da sam pročitala da se kod gojaznih osoba sa PCOS uspostavlja redovan ciklus, ja nemam problem sa tim. A što se grudi tiče baš mi i nisu nešto izražene, pa mi se baš svidelo ono kad su mi neko vreme bile malko porasle i osetljive . Mada poznato je da PCOS uvek povezuju sa insulinskom rezistencijom, pa pročitajte onda ovaj tekst što sam kopirala sa jednog foruma, jedna devojka je našla na netu, neznam smem li staviti link: "Myo - Inositol" je klasifikovan kao član vitamina B-kompleksa (često ga nazivaju vitamin B8) , molekulska formula C6 - H12 - O6. Inozitol je uključen u brojne biološke procese u telu, između ostalih metabolizam šećera i masti. Istraživanje koje je obavio Prvi institut za akušerstvo i ginekologiju u Rimu na 46 žena sa hirzutizmom koje su primale terapiju "Myo - Inositola" 6 meseci je dokazalo sledeće: - smanjen hirzutizam - smanjena koncentracija FSH i LH hormona - povećana koncentracija Estradiola - poras koncentracije HDL holesterola - smanjenje LDL holesterola - značajno smanjena insulinska rezistencija Inozitol je pronađen u žitaricama sa visokim sadržajem mekinja, grahu, orasima, voću, posebno narandžama, riži, pšeničnim klicama, teletini, svinjetini. i ovo na jednom sajtu: Još jedan lijek koji je istraživan u PCOS žena a čiji mehanizam djelovanja uključuje posredovanje inzulinske funkcije jest D-kiro-inozitol. On je fosfoglikanski medijator djelovanja inzulina, i pretpostavljeno je da ga se manje stvara u osoba s inzulinskom rezistencijom. Iako je način djelovanja pomalo nejasan i lijek komercijalno još uvijek nedostupan, već su provedene neke studija koje su istraživale njgovu učinkovitost u usporedbi s pacebom. Pretile osobe s PCOS-om nakon primjene lijeka češće imaju ovulacijske cikluse. Mada je skup i neznam može li se naći kod nas .
|
|
RE: Policistični jajnici 27.6.2010 21:29:58
|
|
|
|
lidija 011
|
sad sam malo vise istrazila(koliko sam razumjela engleski )...to je supstanca koja je nas metabolicki produkt,i kad je smanjeno njegovo lucenje dovodi do hiper insulinijemije(jer izgleda ulazi u sastav insulina), dakle tamo ga najvise povezuju sa intolerancijom na insulin i preporucuju ga zenama kod kojh je hiperinsulinijemija posledica pcos-a...on je iz grupe b vitamina, dijetetski suplement(sto znaci da ne prolazi kontrolu kao lijekovi), "izvlace ga" ga iz heljde i soje (poznato je da je soja puna fitoestrogena)... - moj zakljucak:hmm...piti ga samo ako je pcos doveo do hiperinsulinijemije, ako je povisen testosteron...sve i da imam ove simptome (a ne znam da li ih imam),nije ga priznala njihova agencija za ljekove, nego se vodi kao "dijetetski suplement"(ne prolazi ostriju kontrolu), a pravi se u Juznoj Koreji
- zene su, ustvari, mrsavile, jer im se regulisalo lucenje insulina
- ja nisam sigurna u nase preparate, a kamoli iz Amerike, J.koreje(odakle li je )
- visak testosterona,koliko znam ja, ne dovodi do depresije, nego do muskih karakteristika(maljavost...)
sad sam ga ocrnila najstrasnije ...kako ste vi razumjele i prevele pricu o njemu?
|
|
RE: Policistični jajnici 27.6.2010 21:37:15
|
|
|
|
lidija 011
|
jabukice, istovremeno smo pisale i prica se poklapa da dodam sto mi pade na pamet...vidim da je to vit.B8 prvi put cujem za njega, pa se sjetih dr.Rosa koji je preporucivao B17 za koji isto nisam cula (a nalazi se u oonom "bademu" iz kostice kajsije...u kom ima i cijanida...a covjek ode u zatvor nece oni na meni ispitivati placebo i noracebo
|
|
RE: Policistični jajnici 27.6.2010 21:49:18
|
|
|
|
1zvezdana1
|
da testosteron izaziva pojacanu maljavost ali sam citala na nekom sajtu da izaziva depresije promene raspolozenja itd ima tamo jos dosta simptoma
|
|
RE: Policistični jajnici 27.6.2010 21:51:18
|
|
|
|
1zvezdana1
|
vec sam se toliko opteretila da je to strasno ispada da sto manje znam to mi je bolje moram da skinem stomacic i pravim bebu
|
|
RE: Policistični jajnici 27.6.2010 22:20:58
|
|
|
|
lidija 011
|
ma hormoni izazivaju razne "zezancije" ...u pravu si, sto manje znam, manje razmisljam o svemu, a ovako...ovo je povezano sa ovim, ono je povezano sa onim...ma...ali, to je jace od mene
|
|
RE: Policistični jajnici 28.6.2010 1:45:02
|
|
|
|
degu
|
Ja samo da vam javim da su mi odgovorili i ne znaju ništa o uticaju bokvice na policistične jajnike, a o sastavu bokvice ništa nisu spominjali, samo da je za PCOSy dobra mešavina čajeva od hajdučke trave, koprive i nevena.
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 28.6.2010 7:58:14
|
|
|
|
jabukica
|
Da i ja što manje znam i razmišljam bolje mi je, al neznam kako da ne razmišljam Jedini način je da radim sve drugo moguće i da svoje misli usmeravam na nešto drugo kad god pomislim na to, moguće je, ali u kojoj meri. Degu pila sam jedno vreme i taj čaj, i onaj evafit koji sadrži još neke biljke ali u njemu ima i koprive nevena i hajdučke i ništa
|
|
RE: Policistični jajnici 28.6.2010 10:04:52
|
|
|
|
1zvezdana1
|
ja sam opet negde procitala da za pcos je dobro uzimati velike doze vit c jesti narandze i dinje to bar nemoze da nam skodi pa devojke navalite
|
|
RE: Policistični jajnici 28.6.2010 10:29:23
|
|
|
|
jabukica
|
Da a u dinji pored c vitamina ima i inozitola i to sam našla, pa eto još jedna prednost . Uvek sam volela da jedem voće, tako da mi se ovaj savet sviđa , a dinju obožavam, još je nisam jela ove godine, al ima vremena.
|
|
RE: Policistični jajnici 28.6.2010 11:06:46
|
|
|
|
1zvezdana1
|
i ja dinju obozavam mada ostalo voce malo jedem sad kada dodje sezona jescu dinje na tone ako treba.
|
|
RE: Policistični jajnici 28.6.2010 12:45:06
|
|
|
|
kokoloko
|
Da li je moguće da policistični jajnici uzrokuju poprilično jake bolove u stomaku koji traju (ne non-stop, naravno) dva dana.inače 13 dc mi je, ako to ima ikakve veze. imam policistične jajnike, ali nisam dosad imala bolove. prvo je krenuo bol samo sa desne strane, a juče i danas me boli ceo donji deo stomaka.
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 28.6.2010 12:46:40
|
|
|
|
1zvezdana1
|
draga mozda ti se desava ovulacija
|
|
RE: Policistični jajnici 28.6.2010 13:02:54
|
|
|
|
kokoloko
|
ali, ne mogu da verujem da baš toliko boli i to 3 dana. pa, jel to moguće?
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 28.6.2010 14:53:27
|
|
|
|
1zvezdana1
|
pa meni se to desava ali mi folikul nepukne imam bolove cak i 5 dana i puno cervikalnr sluzi.pa verovatno je moguce nisam ni sama vise pametna
|
|
RE: Policistični jajnici 28.6.2010 21:27:45
|
|
|
|
lidija 011
|
Djevojke, provalila sam ...ovaj inozitol o kom smo pisale nije nista drugo do sastojka sojinog LECITINA(bunio me prvi naziv-Dchiro), ali, jeste iz grupe B vit,jeste fosfoglikanske strukture, ima ga i u heljdi, i pomorandzama itd...naime:sojin lecitin je supstanca iz soje(ne sadrzi fitoestrogene!), sastoji se iz HOLINA i INOZITOLA...djeluju na resorpciju masti i secera (preporucuje se kod hiperholesterolemije, visokog secera u krvi...)covjek moze ishranom da ga unosi, a jednostavniji nacin je uzimanje u kapsulama (sa vise iskoriscenosti)...na srecu postoji i kod nas ...domaci proizvodjac pharmanova-sojin lecitin i natural wealth. p.s.moja koleginica ga je pila (ovaj drugi) i rekla da se poslije 2 mjeseca koriscenja osjecala kao u nirvani (sto povezujem sa ovim najnovijim istrazivanjima o djelovanju na testosteron )
|
Anketa
dijabetamdnsta je preporuka za dijabetes
fruktoza
desktoza
smedji secerfruktoza (
60%)
desktoza (
12%)
smedji secer (
29%)
Ukupan broj glasova: 42Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!