Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Postovi i posna jela 27.11.2014 9:28:10
|
|
|
|
branki*
|
hvala,torbi za ovo
_____________________________
branki JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !
|
|
|
|
RE: Postovi i posna jela 27.11.2014 11:48:08
|
|
|
|
Torbica
|
Ljubim!
_____________________________
Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije. Patrijarh Pavle
|
|
|
|
RE: Postovi i posna jela 27.11.2014 13:06:49
|
|
|
|
World
|
Torbice, imas li kakav recept za neki 'pristojan' kolac ili tortu, ali bez margarina?
_____________________________
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.
|
|
|
|
RE: Postovi i posna jela 4.12.2014 14:32:34
|
|
|
|
nata11
|
Kako da ovaj recept prilagodim da bude postan: link Da samo izbacim jaja
_____________________________
|
|
|
|
RE: Postovi i posna jela 4.12.2014 14:51:25
|
|
|
|
World
|
Ne moras stavljati jaje uopste, a ako ti bude pretvrdo mozes dodati malo soka od narandze recimo..
_____________________________
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.
|
|
|
|
RE: posna jela 7.12.2014 13:28:35
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Modessty RR bratzz ma nema problema! Što se pasulja tiče, na žalost ne mogu ti reći tačne mere Ali recimo ovako: Skuvati 500g pasulja. U posebnoj posudi propržiti sitno seckan crni luk, recimo 4 veće glavice. U dubljoj tepsiji ili vatrostalnoj posudi izmešati procedjeni kuvani pasulj, propržen luka i oko 200 - 300g seckanih oraha. Sve to izmešati, posoliti i naliti sa malo vode i staviti u rernu na 250 stepeni. Pre nego što se sasvim zapeče zapržiti sa malo ulja, brašna i aleve paprike. Valjda nije konfuzno?! Nemoj da te brine što će pasulj dobiti taaamnu boju. To je zbog oraha. Ako ne voliš zaprške može i bez nje. Orasi i velika količina crnog luka mu baš daje šmek. Ovo mi zvuči zanimljivo. Koliko shvatam, to je ustvari prebranac sa ukusom oraha, jel? Sada sam uzela da pravim običan prebranac, ali sledeći put bih mogla ovo ...
_____________________________
310 poljubaca vrelih prosuću po licu tvom 310 poljubaca nježnih ... Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije. Šekspir
|
|
|
|
RE: posna jela 7.12.2014 13:31:26
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Specijalno za Verolinu i naravno za ostale Reforma torta za kore: 250 g smlacenog meda 250 g secera 2 solje kisele vode 300 g mlevenih oraha 2 soljice ulja 24 kasike brasna kasicica sode bikarbone za fil: 10 kasika secera pola case vode 200 g cokolade kasika brasna Sastojke za kore dobro izmesati, pa oklagijom na radnoj povrsini posutoj brasnoj razvuci 4-5 kora. Koru uviti oko oklagije, pa je nabacati na poledjinu nauljenog i brasnom posutog pleha i peci uz nadzor na umerenoj temperaturi. 10 kasika secera prokuvati sa pola case vode, dodati cokoladu i brasno, pa kuvati dokad se cokolada istopi. Ohladiti i nafilovati kore, filom takodje namazati celu tortu. Tortu ukrasiti struganom cokoladom koja se priprema na sledeci nacin: na pari istopiti 100 g crne cokolade ya kuvanje sa kasicicom margarina, pa je izliti na mermernu plocu ili emajlirani posluzavnik. kada se cokolada stegne strugati je ostrim nozem kako bi se dobile nejednake strugotine pogodne za ukrasavanje torte. Jel ovo standardan recept za reform? Jel ona uvek posna?
_____________________________
310 poljubaca vrelih prosuću po licu tvom 310 poljubaca nježnih ... Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije. Šekspir
|
|
|
|
RE: posna jela 7.12.2014 13:42:59
|
|
|
|
isidora88
|
nije to pravi recept za reformu, ona se inace pravi sa jajima, nije posna u originalnom receptu
_____________________________
Moja baka srce ima, ovoliko, ovoliko, znam da baka mene voli, kao niko, kao niko...
|
|
|
|
RE: Postovi i posna jela 5.1.2015 21:51:56
|
|
|
|
Anoniman
|
Zenske sad jedno pitanje, ali m stao mozak :( je li margarin stoni dijamant postan ?
|
|
|
|
RE: Postovi i posna jela 5.1.2015 22:14:19
|
|
|
|
bubulence
|
imas onaj posni, cini mi se da je dijamantov u sivo srebrnom pakovanju. pise lepo posni margarin
|
|
|
|
RE: Postovi i posna jela 24.2.2015 15:28:55
|
|
|
|
dijana1*
|
Muz posti ceo post , tako da svaki recept i ideja za rucak mi zlata vredi
_____________________________
Jer smo tako u mogucnosti!
|
|
|
|
RE: Postovi i posna jela 13.12.2015 17:17:29
|
|
|
|
nata11
|
U sastavu car na dara stoji :prah sa redukovanim sadrzajem kako masalaca - pretpostavljam to nije posno?
_____________________________
|
|
|
|
RE: Postovi i posna jela 13.12.2015 17:25:05
|
|
|
|
dunja RR
|
Nato, ja mislim da je kakao maslac postan
_____________________________
310 poljubaca vrelih prosuću po licu tvom 310 poljubaca nježnih ... Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije. Šekspir
|
|
|
|
RE: Postovi i posna jela 13.12.2015 19:17:36
|
|
|
|
milicicak
|
Nato, kakao maslac je postan. Kao i puter od kikirikija.
|
|
|
|
RE: Postovi i posna jela 13.12.2015 20:04:01
|
|
|
|
nata11
|
Aha ok, hvala na pomoci.
_____________________________
|
|
|
|
RE: posna jela 10.3.2016 19:23:18
|
|
|
|
aleksandrici
|
Može biti posan ako je bez mesa.Pasulj oprati i naliti vodom.Kad provri izbaciti prvu vodu,dodati iseckan crni luk i kašiku ulja da bi se brže skuvao.Brzo se kuva i kad paslju uveče potopimo u vodu.On nabubri.Dodati ostale zaćine po želji.Pasulj je gotov kad čorba od pasulja pobeli.Napraviti zapršku od ulja i brašna,naliti čorbom od pasulja ,mešati 1-2 i ubaciti u šerpu sa pasulje.Kuvati još 5 minuta na laganoj vatri uz povremeno mešanje.Uživati u divnom ukusu.Prijatno.Pasulj je uzvrstan kad dodate majčinu dušicu i malo nane,lovorov list...
|
|
|
|
RE: Postovi i posna jela 10.3.2016 19:27:26
|
|
|
|
aleksandrici
|
Setila se u trenutku krem supe od duleka.Vrlo je zdrava i puna vitamina.Brzo se sprema.Na maslinovom ulju dodam iseckanu glavicu crnog luka.Kad postane staklast dodati isečenu šargarepu,celer,krompir,malo pirinča i dulek.Naliti vodom i skuvati povrće.Dodati začine po želji,pobiberiti,posoliti,dodati lovorov list.Kad je skuvano izvaditi lovorov list i izmiksati povrće štapnim mikserom.Uživati u krem supi.Prijatno.
|
|
|
|
RE: Postovi i posna jela 10.3.2016 21:35:35
|
|
|
|
Sladja 29
|
ko moze i ko hoce veoma je lepo i zbog zdravlja i zbog vere da se posti....ja iako imam zdravstvenih problema pa moram da uzimam lekove rado kada je post ja postim....naravno kako ne bih mogla da izdrzim ceo post ja postim nedelju dana
|
|
|
|
RE: Postovi i posna jela 14.3.2016 12:55:13
|
|
|
|
jocajaca
|
Da vam poželim blagosloven početak Vaskršnjeg posta I da pitam ima li ko kakav dobar I isproban recept za posne namaze na void? Najteže mi je smisliti ovo za doručak. Obično doručkujemo pekmez I hljeb ali bi voljela I nešto slano da smislim. Hvala
|
|
|
|
RE: Postovi i posna jela 14.3.2016 13:00:12
|
|
|
|
vikiveki
|
Ja postim samo kada su oni veliki praznici,jednom ili dva puta sam postila ceo uskršnji i božićni post,ali to ne radim odavno,pored dece i spremanja za njih uvek se prevarim i moja sveki počela da posti ali ona će postiti samo ovu nedelju
_____________________________
Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima
|
|
|
|
RE: Postovi i posna jela 14.3.2016 13:07:33
|
|
|
|
aleksandrici
|
Ima,posni namaz sa kikirikijem,imam na svom blogu Šaljiva kuhinja,ili na google,predobar je,pravila sam ga više puta i odličan je.Naravno ,ako volite kikiriki !Inače postim,svakog petka,na Badnje veče i jednu nedelju pred Uskrs i tad se pričestim .Srećan početak Basršnjeg posta !
|
|
|
|
RE: Postovi i posna jela 14.3.2016 14:09:44
|
|
|
|
jocajaca
|
Pronašla sam! Hvala ti puno svi obožavamo kikiriki. Blog ti je odličan!!!!!
|
|
|
|
RE: Postovi i posna jela 14.3.2016 14:53:39
|
|
|
|
World
|
Imas namaz od avokada, susama, mozes slatki napraviti od orasastih plus cokolada itd.
_____________________________
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.
|
|
|
|
RE: Postovi i posna jela 14.3.2016 15:51:43
|
|
|
|
jocajaca
|
Pronašla sam puno nekakvih recepata I to većina raw food ima za ovo što ja tražim. Ali skontala sam da se može praviti million nekakvih kombinacija samo treba malo mašte. U svakom slučaju hvala vam.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pita sa eurokremomRingerajin kuvar: lesica RR
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Јаслице или дадиља
пеперутка16
Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?