|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: posna jela
25.11.2009 21:34:28   
buhla
ja samo da podignem temu, posto od petka pocinje Bozicni post.

videcu ovih dana da ubacim neki recept. user posted image


_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: posna jela
26.11.2009 1:22:14   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lu RR

Danas sam se odlučila za savijaču od šampinjona;

Udinstati šampinjone na luku,povegetiti
kad je gotovo dodati još malo ulja i time filovati listove za pitu i zarolati
peče se oko pola sta na 180 stupnjeva
pečene savijače zaliti sa malo vode i prekriti da se upari

Uz ovo jelo mi najbolje paše zelena salata sa mladim lukomuser posted image



Ovo moja svekrva pravi za Sv. Nikolu user posted image     odlično je!

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 52
   RE: posna jela
26.11.2009 1:31:09   
Anoniman


ako nekoga zanima ubaciću recept za Fitnes pecivo  (nešto kao onaj Welnes , kako se već piše, keks)
. Posno  i super! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 53
   RE: posna jela
29.11.2009 7:31:19   
Lu
Kaliopi obavezno ubaci receptuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: posna jela
29.11.2009 9:40:23   
Lilly*
Našla sam recept za rolat od soje što sam davno pravila, i meni se svideo:
ROLAT OD SOJE:
Potrebno:
400 g soje- zrna ili ljuspica
3 čena belog luka
1 glavica crnog luka
malo majorana
Vegeta, so, biber
ulje
1/2 šoljice seckanih (mlevenih) oraha
peršunov list.
Priprema:
Zrno soje skuvati i samleti/ ljuspice potopiti u malo vode da omekšaju pa ocediti, dodati izrendan crni i beli luk, majoran, so, Vegetu, bibera po ukusu pa dodavati po malo ulja dok se ne dobije masa kao pašteta. Dodati orahe i peršunov list, sve umešati, oblikovati rolat, uviti ga u foliju, peći oko 30 min. u rerni. Na kraju pečenja, foliju otvoriti i zapeći rolat da porumeni.


E sad', htela sam da vas pitam da li neka od vas zna dobar recept za pitu sa sojom. Ja sam davno jela kod jedne osobe i bila je odlična, ali nije htela da mi da recept user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: posna jela
29.11.2009 19:28:33   
buhla
Posne kiflice

Sastojci:




 

1/2 l mlake vode
1 kocka kvasca
1 kg brašna
4 kašike šećera (supene)
1 kašika soli (supena)
šolja ulja


U vanglu staviti pola litra mlake vode, 1 kocku kvasca, dodati 4 kašike šećera i 12 kašika brašna koje su predhodno odvojene od 1 kg brašna. Ostaviti smesu da naraste.
Kad naraste dodati kašiku soli, šolju ulja i ostatak brašna. Mešati kašikom dok može, pa mesiti rukom. Ostaviti 20 minuta.
Od testa praviti kuglice, malo veće od oraha. Razvijati jednu po jednu kuglicu i uvijati.
Ostaviti da odstoji u tepsiji oko pola sata i peći na 220 stepeni.

_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: posna jela
29.11.2009 19:30:40   
buhla
Ćufte od krompira POTREBNO: 4 krompira, 1 glavica crnog luka, 1 šolja brašna, 1/2 kašicice origana, 1 kašicica praška za pecivo, ulje, biber, so; Krompir i luk izrendati i pomešati sa brašnom, origanom, solju, biberom i praškom za pecivo. Oblikovati cufte i pržiti ih na vrelom ulju.

_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: posna jela
29.11.2009 19:49:32   
buhla
Juče sam za ručak pravila:

Restovan krompir

Potrebno je: 1 kg krompira
1 dl ulja
1 glavica crnog luka
peršunov list
aleva paprika
so Priprema: Oprani krompir staviti u lonac, naliti hladnom vodom, posoliti i kuvati dok ne omekša. (a može se i odma oljuštiti iseći na kolutove ili kocke pa kuvati) Potom ga izvaditi iz vode oljuštiti i iseći na koljutove ili kocke. U šerpi, na zagrejanom ulju, propržiti sitno isečen luk. Dodati kašičicu aleve paprike, krompir, malo bibera i soli, pa još malo dinstati. Skinuti sa vatre, posuti iseckanim peršunom (po želji) i služiti.

Uz ovo se može služiti riba. user posted image


_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: posna jela
29.11.2009 22:03:55   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: buhla

Posne kiflice

Sastojci:




 

1/2 l mlake vode
1 kocka kvasca
1 kg brašna
4 kašike šećera (supene)
1 kašika soli (supena)
šolja ulja


U vanglu staviti pola litra mlake vode, 1 kocku kvasca, dodati 4 kašike šećera i 12 kašika brašna koje su predhodno odvojene od 1 kg brašna. Ostaviti smesu da naraste.
Kad naraste dodati kašiku soli, šolju ulja i ostatak brašna. Mešati kašikom dok može, pa mesiti rukom. Ostaviti 20 minuta.
Od testa praviti kuglice, malo veće od oraha. Razvijati jednu po jednu kuglicu i uvijati.
Ostaviti da odstoji u tepsiji oko pola sata i peći na 220 stepeni.

super mi je recept, samo bi ja razvijala jufkice-klasicno , pa sekla trouglice i uvijala: ovako mi se cini da treba puno vremena, dok napravis kuglicu po kuglicu pa razvijas....

< Poruku je uredio dunja -- 29.11.2009 22:04:12 >

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: posna jela
1.12.2009 16:08:42   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lu RR

Kaliopi obavezno ubaci receptuser posted image





evo draga  user posted image


20 g kvasca
kašičica šećera
500 g integralnog brašna
2 kašičice soli
200 g margarina
5 kašika semenki lana
5 kašika semenki susama
100 g semenki bundeve 


U posudu za mešanje dodati brašno, so i narasli kvasac pa sa mlakom vodom zamesiti mekše testo i ostaviti  da stoji pola sata.
naraslo testo premesiti pa oklagijom  razvući u pravougaoni oblik 0,5 cm debljine.
Premazati umućenim margarinom i posuti semenkama lana, susama i bundeve.
Testo uviti u rolat i seći komade debljine 1 cm.
slagati u podmazan pleh i peći 25-30 min na 200 stepeni.

                                     user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 60
   RE: posna jela
10.12.2009 17:15:33   
Lilly*
Danas pravila (smislila user posted image )
Pikantni oslić:
Podmazati pleh i sipati po potrebi, odgovarajuću količinu pirinča, malo posoliti, preko njega poređati posoljene filete oslića (ili onako cele osliće presečene na pola), pa preko svega izrendati 2-3-4 čena belog luka, poprskati sosom: pomešati 2 kašičice senfa, sok od pola limuna, malo soli i bibera i malo peršunovog lista, pa dodavati polako uz mešanje ulje da se dobije masa malo ređa od majoneza. Sve poprskati uljem i sipati jednu čašu vode (pazeći da se ne spere sos sa ribe). Staviti u rernu da se peče dok riba fino ne porumeni. Služiti uz preostali sos (otprilike pola), limun, po želji i uz salatu od krompira.
Evo vam i slikica user posted image
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: posna jela
17.12.2009 11:18:03   
Anoniman
Vidite šta sam našla: KLIK

Ne pratim temu, pa sorry ako već znate za to. user posted image

(odgovor članu Lilly*)
  Direktna veza do poruke: 62
   RE: posna jela
17.12.2009 14:57:44   
Lu
Kaliopi,zanimljiv recept,sviđa mi se što je tijesto puno sjemenki jer se zavije u rolat pa onda isječe,a ne samo da ude po vrhu.
Jedino ove sjemenke bundave,zar nisu prevelikeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: posna jela
17.12.2009 15:00:53   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lu RR

Kaliopi,zanimljiv recept,sviđa mi se što je tijesto puno sjemenki jer se zavije u rolat pa onda isječe,a ne samo da ude po vrhu.
Jedino ove sjemenke bundave,zar nisu prevelikeuser posted image



e vidiš... upravo to sam htela da ti napišem... pravila sam ih skoro i upravo te semenke bundeve su mi ispadale.... user posted image možeš da ih ne staviš iako dosta doprinose ukusu. kako ti želiš. ali da su velike - jesu user posted image


da, zavije se i iseče..... pa pecka.... idu odlično uz jogurt za doručak, užinu...user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 64
   RE: posna jela
17.12.2009 15:08:12   
Lu
Pa ja volim sjemenke bundave,jedino ih isjeckati ili samljeti na krupno...da to može user posted image
A jogurt može kad ne postimouser posted image
Ja ću na Badnjak da pravim prebranac,pitu sa krompirom,lignje za sebe pošto mm ne jede ništa iz vodeuser posted image
On jede 5-6 puta taj dan grah i pitu i non-stop je gladan a posti 3 dana u godini i to ne bi da nisam ja inzistiralauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: posna jela
17.12.2009 15:10:47   
Lu
A jel nate šta je kalja i jel volite touser posted image
Kuhana bundava stambolka,ona što ima crvenkasto meso,kuha se u slatkoj vodi isječena na kockice.
To se isto jede na badnjak ali meni se ne sviđa ja više volim pečene komade.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: posna jela
17.12.2009 19:58:55   
Modessty
ja za subotu, tj sv. Nikolu spremam ručak za moje i večeru za kumu. Kolače smo naručili.user posted image
A praviću nekoliko vrsta salata. Odlično sve ide uz ribu

evo nešto interesantno a lako za pripremu. Inače je recept iz japanske kuhinje.

ŠARENA SALATA

100 g nastrugane šargarepe
100g nastrugane rotkve
100g probarene i sitno seckane boranije
100g praziluka seckanog na kolutove
100g seckane sveže paprike
100g rendanog krastavca
100g probarenih škampi (ja ću staviti malo tunjevine)
1/2 šolje sirćeta
2 kašičice šećera
1 kašičica soli
1/2 kašičice djumbira
Pomešati sve sastojke i staviti da odstoji nekoliko sati. Pre služenja ocediti

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: posna jela
17.12.2009 20:00:42   
Modessty
jel spremate pasulj zapečen u rerni sa orasima? Ja probala pre neku godinu i mnogo nam se dopalo pa sad to obavezno pravim za slavu.
Ako nekome treba imam i recept za fantastičan posni majonez od sojinog brašna. Odličan je za posnu rusku salatu.

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: posna jela
17.12.2009 20:05:56   
bratzz
mene zanimaju oba recepta kad imas vremena napisi

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: posna jela
17.12.2009 21:11:44   
Modessty
bratzz ma nema problema!
Što se pasulja tiče, na žalost ne mogu ti reći tačne mere
Ali recimo ovako:
Skuvati 500g pasulja. U posebnoj posudi propržiti sitno seckan crni luk, recimo 4 veće glavice. U dubljoj tepsiji ili vatrostalnoj posudi izmešati procedjeni kuvani pasulj, propržen luka i oko 200 - 300g seckanih oraha. Sve to izmešati, posoliti i naliti sa malo vode i staviti u rernu na 250 stepeni. Pre nego što se sasvim zapeče zapržiti sa malo ulja, brašna i aleve paprike.
Valjda nije konfuzno?!

Nemoj da te brine što će pasulj dobiti taaamnu boju. To je zbog oraha. Ako ne voliš zaprške može i bez nje. Orasi i velika količina crnog luka mu baš daje šmek.

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: posna jela
17.12.2009 21:13:25   
Lilly*
Ja baš volim sojin majonez user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: posna jela
25.12.2009 12:00:56   
Delijagirl
E zene meni muz odekle iskopao celu knjizicu domaci posni kolaci pa ako neko zeli nek mi javi u pp mail pa cu da prosledim dalje ... 

_____________________________

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: posna jela
15.2.2010 12:28:53   
NadaR

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Danas sam se odlučila za savijaču od šampinjona;

Udinstati šampinjone na luku,povegetiti
kad je gotovo dodati još malo ulja i time filovati listove za pitu i zarolati
peče se oko pola sta na 180 stupnjeva
pečene savijače zaliti sa malo vode i prekriti da se upari

Uz ovo jelo mi najbolje paše zelena salata sa mladim lukomuser posted image
user posted image
Napravila za rucak ... super jeuser posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: posna jela
15.2.2010 12:47:54   
Sanjica26 RR
Svima koji postite, zelim srecan pocetak Vaskrsnjeg posta!!user posted image

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: posna jela
15.2.2010 12:57:01   
buhla
IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Svima koji postite, zelim srecan pocetak Vaskrsnjeg posta!!user posted image


takodje!

Evo jedan recept: Embargo kocke



user posted image
Potrebni sastojci:
1 kasika cimeta
1 kesiva vanilin secera
1 kesica praska za pecivo
1 casa iseckanih oraha
1/2 case ulja
2 case brasna
1 casa vode
1 casa secera
1 kasika kakaoa
3 kasike pekmeza
*casa- od jogurta, kiselog mleka

Priprema jela:
Sve navedene sastojke dobri izmutiti u vecem sudu, pa sipati u podmazan i pobrasnjen pleh i ispeci na umerenoj temperaturi.

Kolac po zelji mozete preliti glazurom od cokolade.

Prijatno

< Poruku je uredio buhla -- 15.2.2010 12:59:54 >


_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krekeri
photo
Ringerajin kuvar: Nedja RR
Pšenični griz sa voćem
Ringerajin kuvar: little_one



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here