dunja RR -> RE: Trudnoća i trombofilija (8.9.2017 19:18:47)
|
Marina, žao mi je što si prošla kroz to iskustvo [sm=smiley13.gif] Ja isto imam PAI i MTHFR, i u prvoj trudnoći sam celu trudnoću (od starta), i neko vreme posle porođaja sebi davala fraksiparin. Sada sam krenula na novu VTO, i moja dr. (internista i endokrinolog) koja mi je u prvoj trudnoći prepisala fraksiparin, sada kaže da se MTHR prema studijama više ne smatra trombofilijom, i da mi neće davati fraksiparin od starta, osim ako ne krene da previše skače D dimer. U tom slučaju će ga uključiti. Aspirin nije pominjala. Ne znam šta bi ti rekla. Pitala sam i moju dr ginekologa, ona se slaže da mi da fraksiparin nije potreban, tako kažu nove studije. Pila sam već godinu ili dve folnak od 5mg, posle doručka, a od pre neki dan pijem 5mg folnak i ujutru i uveče. Kod kog hematologa si bila? Da li si radila OGTT, da li piješ terapiju ako ti šećer nije ok? Šećer je ja mislim češći uzročnik misseda u ranoj trudnoći, trombofilije ne. Kada sam ja imala spontani, pre 4 godine, hematolog u KCS mi je rekao da nema dokaza da su trombofilije uzrok misseda u ranoj trudnoći.
|
|
|
|