zumbulcic -> RE: Trudnoća i trombofilija (9.2.2017 15:13:51)
|
Maraj slazem se sa tobom, uopste se ne treba sad opterecivat s nekom ishranom i dijetom. Kod mene je ista dijagnoza kao kod srcejunacko pored trombofilije, pcos,inzulonemije imam i problem sa stitnom a iskreno nisam uvodila neke drasticne promjene u ishrani. Cinjenica, prije sam vise puta sedmicno pravila pite i dosta jela krompir kao i svake sedmice sam pravila kolace. Sad sam kolace izbacila, ali zato svaki dan imam cokoladu uz kafu s mm, pita je jednom sedmicno na repertuaru a krompir 3x sedmicno. Puno pravim kuhanja, tj vlaknastog (grah,grasak,mahune,cvjetaca)i tak tu vrstu corbica. Opet ponavljam, nista se nije promijenilo osim sedmicne tepsije kolaca pa evo me guram 26-u sedmicu skolski. Stava sam, treba malo pripazit na sve ali ono kad hoce desit ce se....nema te ishrane i dijete koja ce dovesti do trudnoce. Treba tu dosta stvari da se poslozi. Ja sam ganjala trudnocu da terapijama, ishranom 7 godina i kad sam pustila kraju, jela sta mi se jede naravno u ogranicenim kolicinama evo me sad debela
|
|
|
|