RE: Trudnoća i trombofilija (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

muzicarka -> RE: Trudnoća i trombofilija (17.12.2015 15:54:42)

Iz Uzica... Ako ima neka trudnica iz Srbije neka napise, valjda je isto u svakom gradu sto se tice placanja...

Lisa Simpson -> RE: Trudnoća i trombofilija (18.12.2015 10:48:28)

Muzicarka to se radi samo privatno i solidno je skupo, U zavisnosti od toga sta ispitujes samo urodene trombofilije su oko 12000-15000 dinara zavisi gde radiš i šta.

jekiki -> RE: Trudnoća i trombofilija (18.12.2015 10:55:12)

U Beogradu moze da se urade u zavodu za transfuziju krvi, zakazuje se i treba uput i 5000 dinara. Tako su meni rekli kada sam ih zvala da pitam. Rade i druge drzavne ustanove ali je problem sto nemaju reagense

Dragić -> RE: Trudnoća i trombofilija (18.12.2015 11:11:04)

Zna li neko da mi objasni šta je veliki koagulacioni status, šta se tu ispituje?

bockalica -> RE: Trudnoća i trombofilija (18.12.2015 11:26:06)

Dragić, ako si pratila moje postove, videla si da i ja imam problem i sa štitnom žlezdom (manji, ali problem), te imam terapiju i za to, a imam intoleranciju na šećere. Sve je to rešivo, samo ti to ispitaj do kraja, pa u akciju. [sm=bravo.gif]
Što se tiče analiza na trombofiliju, ja sam ih radila privatno i dosta ih platila. Ima neka mogućnost da se radi na VMA, ali se dugo čeka i tu treba nešto da se plati (ne koliko privatno). A i to na VMA moraš da dobiješ uput, pošto ti doktori kažu da sumnjaju na urođenu trombofiliju, a prvo ti državno rade na stečenu (isto negde u Bg). Sve u svemu jebada na kvadrat, ali šta ćeš kad moraš.
Muzičarka, a zašto ti sumnjaš na trombofiliju?

Dragić -> RE: Trudnoća i trombofilija (18.12.2015 11:42:08)

Tako je bockalice, čitala sam sve od početka do kraja, ti si mi uzor majke mi. Da nisam pročitala tvoje komentare i hrabrost vjerovatno bih još uvijek bila u "bedaku". Ja sam jutros vadila krv za nalaze štitne žlijezde, u ponedjeljak pišem rezultate tako da ni ja još uvije ne znam. A i ove koagulacije sam jutros radila, ali nalaz se čeka oko 20 dana, taman upadoh u preaznike tako da ne znam ni kad ću ih dobiti, ali ja ni ne znam šta je to koagulacioni status, ima li i to veze sa trombofilijom ili je vezano za štitnu, zna li iko?

Maraj -> RE: Trudnoća i trombofilija (18.12.2015 12:14:51)

Dragic to bi trebalo da bude "zgrušavanje krvi" ta koalicija tako da samim tim ima veze sa trombofilijom

wivern -> RE: Trudnoća i trombofilija (18.12.2015 12:25:55)

Ja bih vas samo zamolila da ne pišete ružne reči na forumu, koristite zvezdice ili smajli cenzurisano ako je moguće.

muzicarka -> RE: Trudnoća i trombofilija (18.12.2015 14:08:11)

Mislila sam da sve ispitam, za svaki slucaj....A i jedna moja prijateljica je izgubila bebu u 8.mesecu, nedavno, verovatno zbog toga pa sam procitala vase postove i malo se uplasila...

bockalica -> RE: Trudnoća i trombofilija (18.12.2015 18:06:35)

Pre svega, ja se stvarno izvinjavam zbog ružne reči, mislila sam da smo opuštenije (a i nije neka psovka)...
Dragić, koagulacija bi trebalo da ima veze sa trombofilijom.
Muzičarka, razumem tvoj strah u potpunosti, ali se nadam da nema razloga za njega. Proveri sve, ako imaš mogućnost i ako ti nije cimanje i držim palčeve da bude sve u redu![sm=smiley1.gif]

muzicarka -> RE: Trudnoća i trombofilija (19.12.2015 10:32:14)

Porazgovaracu sa doktorkom....u ponedeljak idem u Dom zdravlja...Ima li d dimer veze sa trombofilijom?

Dragić -> RE: Trudnoća i trombofilija (19.12.2015 11:13:38)

Mislim da ima veze, u trudnoći se prati taj d drimer i ako je povišen uključuje se lijek za razrjeđivanje krvi. Mislim, nisam najsigurnija.

bockalica -> RE: Trudnoća i trombofilija (19.12.2015 11:13:42)

da, da, d-dimer ima veze sa trombofilijom, meni to rade 1 mesečno sad kad sam trudna (proveravanje zgrušavanja krvi) i na osnovu toga proveravaju da li treba da mi se promeni doza terapije inekcija

muzicarka -> RE: Trudnoća i trombofilija (19.12.2015 11:38:46)

Aha, hvala...

Lisa Simpson -> RE: Trudnoća i trombofilija (20.12.2015 13:27:37)

U institutu za tranfuziju mogo da se ispitaju samo stečene trombofilije i lupus antikoagilan, ne i urođene ja sam tamo samo radila to i platila sa uputom iz dz 9000din doduše pre dve godine. a za urođene oni ti uzmu epruvetu krvi pa te šalju na torlak gde za jednu mutaciju plaćaš 6000 a ima ih 4. Oni ti kao kažu koje treba da radiš mada mene zeznuli rekli mi da uradim jednu, ja uradila, kasnije kad sam uradila i ostale privatno po preporuci ginekoliga a ne transfuziologa zaključili da imam druge dve mutacije

Komentar hematolaga je bio pa dobro kolege iz instituta za transfuziju su postupile potpuno ispravno, sad eto tu je još nešto iščačkano[sm=zz_banghead.gif]

muzicarka -> RE: Trudnoća i trombofilija (22.12.2015 23:39:17)

Bila sam juce u DZ kod doktorke i pitala je za trombofiliju...Rekla mi je da se to neradi ko nema indikacije a da moze privatno i da je skupo oko 300e. Za d dimer mi je rekla da je normalna vrednost, cini mi se, 250, a da u trudnoci moze da bude i preko 1000 i da je to normalno, ali ona po tom rezultatu ne bi znala da li imam ili nemam... Verovatno sam joj izgledala veoma zabrinuto , pa mi je na kraju dala uput za bolnicu da izvadim , na transfuziji, faktore koagulacije...

Lisa Simpson -> RE: Trudnoća i trombofilija (23.12.2015 7:50:28)

Muzičarka a zašto ti sumnjaš da imaš trombofiliju? To rade žene koje imaju višestruke spontane ili eventualno ako se dugo lečiš od steriliteta pa ideš na vto, to se ne radi preventivno.

muzicarka -> RE: Trudnoća i trombofilija (23.12.2015 12:39:56)

Vec sam pisala o tome....Malo sam se uplasila citajuci vase postove a i desilo se par slucajeva zenama koje poznajem da je prva trudnoca protekla u redu , bez ikakvih problema a u drugoj izgubile bebu u 8.mesecu zbog trombofilije... Verovatno preterujem...

Maraj -> RE: Trudnoća i trombofilija (23.12.2015 13:58:14)

Muzicarka u potpunosti te razumem. Tako sam i ja dok sam pokusavala prirodno da zatrudnim gledala sta mogu da ispitam..... ovo naravno nisam a tu je bio problem. Ja nisam imala spontane. Ni jednu trudnocu. 4-5 god smo se mucili sa sterilitetom i u postupku vto dr je trazila da odradim trombofilije i antitela i bio je problem i u jednom i u drugom..... koliko vi vremena pokušavate ?

muzicarka -> RE: Trudnoća i trombofilija (23.12.2015 22:12:51)

Mi imamo decaka od 3 i po godine. Sada sam trudna drugi put, usla sam u sedmi mesec...

jekiki -> RE: Trudnoća i trombofilija (24.12.2015 13:43:50)

Evo jedan info, mozda nekome zatreba i bude od pomoci
Na VMA sa uputom rade sve cetiri mutacije za trombofilije i u tom slucaju se ne placaju analize. Za sada je sve popunjeno i u martu tek zakazuju za april.
Bez uputa isto moze, samo sto u tom slucaju analize se placaju i verovatno moze odmah da se urade

Lisa Simpson -> RE: Trudnoća i trombofilija (24.12.2015 19:35:39)

Muzicarka treba da razmišljaš pozitivno, nemoj bolovati tuđe bolesti, jer ćeš se iscrpeti bespotrebno, dok odboluješ sve ono što muči druge oko tebe. Malo uživaj.

dddaca -> RE: Trudnoća i trombofilija (24.12.2015 22:17:09)

Lisa Simpson je potpuno u pravu. Misli pozitivno, to sto se nekome deslo, ne znavi da ce i tebi. Mislim da se ispitivanja na trombofiliju ne rade u trudnoci

muzicarka -> RE: Trudnoća i trombofilija (29.12.2015 12:20:37)

U pravu ste, moram se opustiti... Inace, uradila sam neka 3 faktora koagulacije kod nas u bolnici i sve je u redu...Valjda ce tako i ostati..

BubaBubica -> RE: Trudnoća i trombofilija (29.12.2015 12:34:29)

IZVORNA PORUKA: muzicarka

U pravu ste, moram se opustiti... Inace, uradila sam neka 3 faktora koagulacije kod nas u bolnici i sve je u redu...Valjda ce tako i ostati..

Naravno da hoće [sm=smiley31.gif] Mislim da se to ne može odjednom pojaviti, sad kad znaš da je sve u redu, opusti se i uživaj još malo u trudnoće, proleti brzo i biće ti žao što nisi više uživala [sm=smiley1.gif]
Piši više u temi trudnice, opustićeš se sigurno [sm=smiley1.gif] Slobodno piši šta te muči, videćeš kako je lakše kad izbaciš sve iz sebe i kad se družiš.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>