bockalica -> RE: Trudnoća i trombofilija (18.8.2015 12:50:19)
|
Zdravo, nova sam ovde i mnogo mi je drago da sam naišla na ovaj forum.[sm=bravo.gif] Naime, imala sam 3 spontana, nakon čega mi je ustanovljena trombofilija (LEIDEN V, MTHR i PAI-1) i izvesna intolerancija na glukozu i šećere (zbog čega pijem gluformin). Takođe imam i malo povišen TSH, zbog čega pijem Eutyrox. Trenutno sam opet u drugom stanju, 9. nedelja. Od kraja 4. nedelje sam već krenula sa fraxiparinom od 0.3, pa mi je ubrzo povećana doza na 0.6. U početku je bilo sve u redu, a onda su krenule alergijske reakcije na fraxiparin, na mestu uboda, a iz dana u dan se sve više širilo, tako da na mestima uboda (ubod od tog dana i prethodnih nekoliko dana) imam crvenilo, otok, hematom i neviđeni svrab. Danas imam kontrolu kod mog hematologa, koja je rekla da nikad nije čula za alergiju na fraxiparin, ali da postoji zamena, a moj ginekolog mi je rekao da odem u Narodni front da vidim šta će oni da mi kažu i da to može biti veliki problem. Jako sam uplašena. Želim da ovog puta uspe i da sa bebom bude sve dobro, a s druge strane, ginekolog mi je rekao da ako se nastavi sa ovim alergijama, meni neće biti dobro i mogu da dobijem anafilaktički šok. [sm=smiley19.gif] Pomagajte sa savetima što pre![sm=zmeden.gif][sm=bravo.gif]
|
|
|
|