Maslacak15 -> RE: Carski rez (11.5.2019 14:40:06)
|
pa maze se kad otpadne krastica, znaci u mom slucaju od nekih desetak dana posle porodjaja. Mene nije nista peklo. niti sam osecala tu spoljnu ranu uopste vec posle nedelju dana. jedino sto jesam imala kao pojavu je utrnuta koza otprilike 1 cm iznad oziljka, prosto nisam imala osecaj tu kad pipnem. ne znam koliko je dugo trajalo dok se vratio skroz osecaj. mozda sam ja specijalan slucaj, ili sam imala srece ali sve je to ultrabrzo zaraslo sva tri puta. Cuvala se jesam u smislu prve dve nedelje nisam izlazila iz kuce i u principu sam se izlezaval i bavila samo bebom. Organizovala sam sebi pomoc i u posle svaog porodjoja preuzela redovne poslove tek posle nekih mesec dana do 5 nedelja od porodjaja. i mislim da je to bitan momenat, dati telu sansu da se oporavi koliko god ste "super prosli". I posle sam bila super fit. Po meni nema opravdanja tri nedelje posle carskog reza raditi kucne poslove. A bilo je slucajeva. To je moj najvazniji savet. Imacete vremena za junacenje, poslovi vam nigde nece pobeci. Ali dajte telu sansu da se oporavi, to je bolje i za oziljak i za druge ozbiljnije stvari. Ja i suprug inace sami podizemo troje u velikom gradu, radimo puno radno vreme oboje, nemamo ama bas nikvu pomoc ali je bilo vazno da imam uslove da se oporavim od reza na samom pocetku. Inace carski nije nikakav bauk i ako sve protekne ok, a tako je obicno nema bas nikakvih dugotrajnih posledica.
|
|
|
|