bea83 -> RE: Carski rez (19.2.2014 14:35:36)
|
IZVORNA PORUKA: Ushtipak Ja sam se poradjala 16 sati, pa hitan carski rez i ne znam koja bi zena pri zdravoj pameti izabrala carski rez, a ne prirodni porodjaj. To je sve samo predrasuda, da je carski rez otmen nacin poradjanja! Prirodno je mnogo bolje, mnogo je brzi oporavak. Kod carskog reza se sece sve i misici, i koza i materica, trbusna maramica, a sve to iznutra mnogo sporije zarasta nego koza. Pa posle jos dva meseca imas unutra rane koje treba paziti, jer se tu javljaju priraslice, moze kila da se stvori ako pukne neki unutrasnji sav ili popusti, sve to ne iskuse trudnice koje se porode prirodno. Operacija je operacija, a ako neko misli da je bezazlena, nek pogleda neki japanski film gde izvode harakiri ubod nozem u utrobu, pa nalevo rez od 20cm, pa ti to posle lepo zasiju i posalju te kuci da brines o bebi. Carski rez - ako mora. Ako ne mora, ne treba ga traziti, zaista. Ja cu opet morati na carski rez i unapred mi je muka. A pritom boli dodjavola. Pa i to nije pravilo. Moj porodjaj je bio prirodan (uz epi) i da je samo do porodjaja mogla bih tako još 5 puta. Ali oporavak....Ustala sam prvi put posle tri dana i to uz pomoć dve sestre, ta tri dana sam piškila uz kateter (koji je jezivo iskustvo) imala sam ranu od 15 šavova plus puknut grlić i sve to u kombinaciji sa katastrofalnim hemoroidima, sela sam prvi put posle šest nedelja od porodjaja...Ne znam nikog ko se posle carskog oporavljao ovako dugo kao ja posle prirodnog, tako da ne treba biti isključiv ni u čemu. Ne planiram uskoro (a možda i ikad) drugo dete tako da ne razmišljam o eventualnom načinu na koji ću se poroditi. Carski jeste operacija, ali i prirodni može biti ogroman šok za organizam.
|
|
|
|