Ushtipak -> RE: Carski rez (19.2.2014 13:29:57)
|
Maslacak, da se ispravim: Bez obzira na to sto mislim da svako treba da odluci kako ce se poroditi, da li ce dojiti, da lic e spavati sa bebom u krevetu ili ne itd, znaci uopste mi nije cilj da bilo koga napadam, poenta onoga sto sam mislila da kazem (a izvinjavam se ako je to nekog uvredilo) jeste da je popularnost carskog reza krajnje neopravdana i da se rizici i bolovi minimiziraju, a preuvelicavaju oni kod prirodnog porodjaja, pa trudnice koje nemaju iskustva misle da ce im biti lakse i lepse da se porode carskim rezom, sto gotovo nikad nije slucaj. A i da jeste, kada bi nasi lekari, kao oni u inostranstvu, imali obavezu da obaveste pacijentkinje o mogucim posledicama carskog reza u odnosu na prirodni porodjaj, malo bi se zena na to odlucilo tek tako, bez medicinskih indikacija. Hvala na predlogu da probam prirodni porodjaj, sumnjam da bi mi uspelo, s obziorm da sam prvi put zavrsila na carskom zbog displazije kukova i potpuno nepravilnog oblika karlice. Ne bih mogla prirodno da rodim ni veveric, a kamoli bebu, ali da mogu, sigurno bih probala. Carski rez ispada neki lek protiv straha od porodjaja, a strogo medicinski gledano, mnogo je opasniji od prirodnog porodjaja (ako je inace sve u redu sa trudnicom). Pa zasto onda to ne sme da se kaze?
|
|
|
|