|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
4.2.2010 17:24:13   
Dora
IZVORNA PORUKA: sunčica

ništa strašno, kad znaš da ćeš do rodiš dete, nije bitno kako ćeš

Ne znam Sunčice da li si se ikad porodila i da li znaš za žene koje su imale jako loše i bolno iskustvo, i da li znaš žene koje su zamalo izgubile bebe zbog teškog porođaja...i tako dalje...Što se mene tiče, može beba i na nos da mi izađe ako se neće mučiti, a ja ću uvek da tražim što bezbolniji način, nisam ni sadista ni mazohista i ne mislim da je sam čin rađanja nešto što trebaš "osetiti" da bi imao osećaj da si majka.

Devojke, hvala vam na informacijama i iskustvima, puno mi znači da čujem kako ste prošleuser posted image

< Poruku je uredio Dora -- 4.2.2010 17:34:58 >

(odgovor članu sunčica)
Direktna veza do poruke: 326
4.2.2010 17:33:04   
marija32
IZVORNA PORUKA: tanya

IZVORNA PORUKA: marija32

I ja sam se prvi put porodila CR u epiduralu, super prosla, osim pada pritiska i povracanja tokom same operacije. Oporavak super prosao. Znam neke zene, koje su se porodile vaginalno i sporo se oporavljale. Sve je individualno.

Zasto si povracala???

Pojma nemam, samo znam da su se nesto uskomesali, a imam rupe u pamcenju vezano za te momenteuser posted image

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu tanya)
Direktna veza do poruke: 327
4.2.2010 17:36:03   
mihi
U kom porodilištu si se porodila Marija, obično u Beogradu neće da rade CR u spinalu i epiduralu jedino veza ili tako nešto?

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 328
4.2.2010 17:44:20   
Dora
Što neće Mihi? Zar im tako nije bolje i jednostavnije? I bezbednije? Imam neku sliku o tome kako anesteziolog preporučuje epi ili spinal pre totalne ili sam ja u zabludiuser posted image
Joj. Naivna ja, nismo na zapadu...

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 329
4.2.2010 18:09:13   
mihi
Ne znam draga za Novi Sad, ali u Beogradu je tako! Znam da dr Maja Antić u DM hoće da organizuje CR u epiduralu vrlo rado. Meni je radila doc. dr Snežana Plešinac i anesteziolog dr Radica Bulatović.

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 330
4.2.2010 18:13:21   
marija32
IZVORNA PORUKA: mihi

U kom porodilištu si se porodila Marija, obično u Beogradu neće da rade CR u spinalu i epiduralu jedino veza ili tako nešto?

U Gradskoj, preko veze, trazila sam sama da se dovrsi u epiduralu, da mi ne daju opstu, ali kapiram da su mi posle tog pada pritiska i povracanja dali nesto opste, jer imam rupe u secanjuuser posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 331
4.2.2010 19:06:00   
Dora

Ne znam draga za Novi Sad, ali u Beogradu je tako! Znam da dr Maja Antić u DM hoće da organizuje CR u epiduralu vrlo rado. Meni je radila doc. dr Snežana Plešinac i anesteziolog dr Radica Bulatović.

Znaš, Mihi, nešto mislim da anesteziolozima mi sa CR nismo velika gnjavaža jer traje kratko a oni svakako moraju biti na CR sve vreme... Pa zar mu nije svejedno koju će mi anesteziju dati? Pa epiduralnu mi bar može naplatitiuser posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 332
4.2.2010 19:15:53   
Anoniman
Mislim da u Betaniji možeš tražiti spinalnu bez veze. Uostalom, prošetaj pa pitaj. user posted image

(odgovor članu Dora)
  Direktna veza do poruke: 333
4.2.2010 22:15:18   
mihi
Jeste, Dora u pravu si ali po pravili anesteziolozi su deficitarni malo ih ima da izlaze u susret i za pare a osim toga u GAK-u se nije naplaćivalo do skoro pa je i to bio razlog. Ova moja drugarica je dežurala  non stop jer ih nema dovoljno!

< Poruku je uredio mihi -- 4.2.2010 22:16:12 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 334
4.2.2010 22:17:37   
Dora
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Mislim da u Betaniji možeš tražiti spinalnu bez veze. Uostalom, prošetaj pa pitaj. user posted image

Treba mi psihička priprema za "šetnju" do Betanije.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 335
4.2.2010 22:21:20   
Anoniman
Držaću te za ruku. user posted image

(odgovor članu Dora)
  Direktna veza do poruke: 336
4.2.2010 22:22:08   
Dora
Šta si ti odlučila?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 337
4.2.2010 22:23:28   
Anoniman
user posted image Znaš ti gde je septembar? 

(odgovor članu Dora)
  Direktna veza do poruke: 338
4.2.2010 22:24:32   
Dora
Jako je blizu...
Meni je trudnoća prošla za tren okauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 339
4.2.2010 22:26:20   
Verus
Dora u pravu si...ovde rade totalnu samo ako je hitan CR...npr zena pocne da krvari, beba u stresu frka, i nemaju tih 10min za spinalnu.  Sad kas sam bila u bolnici, morala sam da potpisem gomilu papira naravno, i objasnjeno mi je da ce samo ako bude frka raditi totalnu jer rizik od komplikacija a i smrti u totalnoj ide na 50% kada su trudnice u pitanju.....

Muzeve puste da budu prisutni na CR ako je epiduralna u pitanju, a ako je totalna onda ne.  Nisu objasnili zasto..
IZVORNA PORUKA: Dora

Što neće Mihi? Zar im tako nije bolje i jednostavnije? I bezbednije? Imam neku sliku o tome kako anesteziolog preporučuje epi ili spinal pre totalne ili sam ja u zabludiuser posted image
Joj. Naivna ja, nismo na zapadu...

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 340
4.2.2010 22:26:25   
Anoniman
Pitaj me početkom septembra šta sam odlučila. Do tada ću još milion puta da se predomislim. Trenutno kažem: spinal!

(odgovor članu Dora)
  Direktna veza do poruke: 341
5.2.2010 14:14:49   
Iwana87
joj zene bas nemam zelju za cr a kako stvari stoje....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 342
5.2.2010 16:20:28   
marija32
IZVORNA PORUKA: Iwana87

joj zene bas nemam zelju za cr a kako stvari stoje....

Tako sam i ja bila "smorena" kada sam saznala da moram na CR, ali veruj mi , nije nista strasno, sve prodje i brzo se zaboravi.user posted image

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 343
5.2.2010 18:49:31   
Iwana87
nije jos nista sigurno ali su sanse velike.sve prodje pa ce i to nego nekako nemam zelju basuser posted image

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 344
7.2.2010 10:16:13   
Anoniman

Jedva sam zaspala pre neko veče.

Krenula sam da razmišljam o CR... totalna anestezija, spinalna anestezija... i u takvu paniku sam upala da sam dobila lupanje srca...
Uopšte nisam jasna sama sebi, jer su mi iskustva sa prvog CR skroz pozitivna.

Sada mi svi govore da nema potrebe da idem u totalnu anesteziju kao prvi put, da je oporavak nakon spinalne brži (ja sam se nakon totalne oporavila jako brzo, za 10 dana sam bila kao da ništa nije bilo)... ali mene muči... kažu CR traje oko pola sata... u trenutcima straha, pola sata je kao godina. Uffff... znam da je rano da o tome razmišljam, ali ne mogu si pomoći.

(odgovor članu Iwana87)
  Direktna veza do poruke: 345
7.2.2010 10:35:04   
mihi
Tašo operacija traje isto, ali priprema za epidural nešto duže nego za spinal, jer se sva količina anestetika aplikuje odmah. I još nešto niko ne piše o onome što je meni bilo malo neprijatno (ne bolno) a to je dok izvade bebu guranje akušera po stomaku, vakum na koji su me upozorili da ću osetiti kad izvde bebu nisam osetila jer sam gledala u Miloša i osluškivala da čujem plač. Ali možda je ako si u dilemi bolje ipak da ponoviš isto, spavaš i kada se probudiš sve je gotovo. Nisu svi spremni na eksperimente. Ja nisam znala do kraja kako ću se poroditi tek na kraju sam počela da razmišljam o tome. Za tebe je veliko opterećenje da od sada razmišljaš šta ćeš i kako ćeš. Drugo ova moja drugarica koja je anestezilog u GAK-u kaže da je bolje CR raditi u epiduralu nego u spialu (mislimzbog komplikacija spinala....) Mišljenja su različeta a takođe i doživljaji različitih anestezija. Ono što je dobro z mene ne mora da znači da će se tebi svideti......

< Poruku je uredio mihi -- 7.2.2010 10:56:46 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 346
7.2.2010 16:53:39   
Anoniman
Znam da sama operacija traje isto, samo što kad si u totalu imaš utisak da traje sekund, a mislim da kada si budna... user posted image
ufffff, daleko je septembar.

I još nešto niko ne piše o onome što je meni bilo malo neprijatno (ne bolno) a to je dok izvade bebu guranje akušera po stomaku, vakum na koji su me upozorili da ću osetiti kad izvde bebu nisam osetila jer sam gledala u Miloša i osluškivala da čujem plač.

Kaže moja komšinica koja se porodila u spinalu da je osetila kada su vadili bebu. Ne kao bol, čak ni ne kao osećaj, nego, onako, kao da ti neko tegli stomak.

< Poruku je uredio Tasha RR -- 7.2.2010 16:55:13 >

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 347
7.2.2010 17:15:25   
Dora
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Znam da sama operacija traje isto, samo što kad si u totalu imaš utisak da traje sekund, a mislim da kada si budna... user posted image
ufffff, daleko je septembar.

I još nešto niko ne piše o onome što je meni bilo malo neprijatno (ne bolno) a to je dok izvade bebu guranje akušera po stomaku, vakum na koji su me upozorili da ću osetiti kad izvde bebu nisam osetila jer sam gledala u Miloša i osluškivala da čujem plač.

Kaže moja komšinica koja se porodila u spinalu da je osetila kada su vadili bebu. Ne kao bol, čak ni ne kao osećaj, nego, onako, kao da ti neko tegli stomak.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 348
7.2.2010 17:21:36   
marija32
Jeste, kada vade bebu oseti se kao neko "cupanje ili teglenje", ali to nista ne boli, neprijatno je samo.

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 349
7.2.2010 17:24:34   
Anoniman
Sve više se pitam da li ja to želim. No, poznavajući mene, predomisliću se još 1000 puta.. user posted image

(odgovor članu marija32)
  Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here