|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
3.2.2010 12:14:16   
LillyT
Ide vreme Dora brzinom svetlosti user posted image

Tasho, pa da ne bi razmisljala pitaj bolje doktora. Meni su pre operacije dali tabletu za smirenje, pa ne znam da li je to uvek praxa ili nije user posted image

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 301
3.2.2010 12:16:03   
Anoniman
Ma da... pitaću, valjda ću se setiti za 6 nedelja kad mi je sledeći pregled. user posted image

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 302
3.2.2010 12:19:00   
LillyT
IZVORNA PORUKA: Dora

Znaš kakvi su doktori, samo kažu: Ne plaši se zlato, evo, sad će...A kad vidim da mi čupaju bebu odozdo, pa dok beba ne udahne i ne zaplače, mislim da ni ja neću disati, mislim da ću se onesvestiti...user posted image Ma, bolje da i ne razmatram tu opciju. baš sam glupa. Nisam ja za to...

Pa ti to i ne mozes da vidis, bas je Mihi pisala o tome. Razmatraj i tu opciju, sta fali, ja bih to jaaakooo volela, ali nece da me stave na CR. Jos da imam i monitor da pratim, pa mojoj sreci ne bi bilo kraja user posted image

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 303
3.2.2010 12:20:43   
Dora
IZVORNA PORUKA: LillyT

IZVORNA PORUKA: Dora

Znaš kakvi su doktori, samo kažu: Ne plaši se zlato, evo, sad će...A kad vidim da mi čupaju bebu odozdo, pa dok beba ne udahne i ne zaplače, mislim da ni ja neću disati, mislim da ću se onesvestiti...user posted image Ma, bolje da i ne razmatram tu opciju. baš sam glupa. Nisam ja za to...

Pa ti to i ne mozes da vidis, bas je Mihi pisala o tome. Razmatraj i tu opciju, sta fali, ja bih to jaaakooo volela, ali nece da me stave na CR. Jos da imam i monitor da pratim, pa mojoj sreci ne bi bilo kraja user posted image

Jao, draga, ja kad sam uplašena vidim i ono čega nemauser posted image user posted image user posted image Ko zna šta bih ja videla u tim momentimauser posted image Bojim se i da zamislimuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 304
3.2.2010 16:27:06   
mihi
Ništa mi nisu dali za smirenje samo anesteziju i ništa više ali ako je frka neka lako te oni uspavaju.

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 305
3.2.2010 19:13:51   
Anoniman
Setih se da mi najbolja drugarica iz OŠ radi u Betaniji, sestra je bila, šta je sada tačno, ne znam, znam da piči po salama... ne znam dal je instrumentarka, sestra, no nebitno, info iz prve ruke imam. user posted image
Pa evo ih i vama, pitala sam za onu paniku, pritisak... ono što sam gore pisala, kaže ovako:

Nema potrebe da razmišljaš o tome, jer tada to sve kontroliše anesteziolog. Spinalna anestezija sama po sebi obara pritisak, tako da svaka žena bude "mrtva hladna". Ja sam se nagledala spinala i spinala, ni jedna nije upala u paniku i strah. A pri tom dok te pokrijemo i prebacimo par reči, Vejnović je već izvadio bebu, jer je on extra i brz je! Tako da ne brini ništa, ja ću biti tu naravno! Mogu ti preporučiti Dr Milovanović Stanislav anesteziologa! Extra je! No, o tom po tom, samo neka do septembra sve bude ok!

Inače, ona mi se pojavila u šoku nakon prošlog CR-a, kaže sređivala je izveštaje i snimila prezime pa došla da vidi jesam li to ja. user posted image A pre toga se nismo videle od osnovne škole.

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 306
3.2.2010 20:00:55   
Dora
user posted image Super, Tašo! Možda nije loša opcija. Samo, na stranu sve to, kad mi izvade krvavu i prljavu bebu onako naopačke, šta ako se onesvestim? Jel glupo da ih zamolim da ne gledam dok bebu ne srede? Glupo je...uh. Ne znam...moram da pričam sa Mihi da mi tačno opiše sve u detaljeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 307
3.2.2010 22:15:19   
Anoniman
Jao Dora! user posted image Ma ja o tome nisam ni razmišljala. Pa kako gledaju bebu žene koje se prirodno porode? 

(odgovor članu Dora)
  Direktna veza do poruke: 308
3.2.2010 22:48:45   
Dora
CR i vrste anestezije...Klik

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 309
3.2.2010 22:55:49   
Anoniman
Idi ženo... user posted image Tako opisano traje mnogo duže nego što je moj CR trajao. user posted image Oko 40 min minimum, a ne traje toliko. 

(odgovor članu Dora)
  Direktna veza do poruke: 310
3.2.2010 23:10:04   
Dora
Ne znam samo posle Cr u epiduralnoj da li dobijao infuziju i da li možemo odmah s bebom, da je dojimo itd.?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 311
4.2.2010 9:08:13   
mihi
Dora isto kao i kod običnog CR meni su doneli bebu po podne oko 3 na meženje, a sutradan sam prešla u apartman pa su mi je donosili kad hoću!

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 312
4.2.2010 9:14:26   
mihi
E žene ne može sve, Dora bebu izvadde i odmah je nose na sredđivanje ti samo čuješ plač a posle kad tebe ušiju i pokriju donesu ti je da je vidiš i poljubiš. Ne prinose je odmah zbog operacionog polja, mada to meni nije ništa gadno, i ja sam ga i videla onako belog od one masti nije bio krvav kaže dr da uošte nisam krvarila a to je zato jer lokalni anestetik snizi pritisak pa nema mnogo krviuser posted image . Ono što je u ovome najbitnije je brz opravak.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 313
4.2.2010 10:42:09   
gagins
Mislim da posle citanja ovog teksta sto je Dora postavila ipak zelim da sam potpuno uspavana!

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 314
4.2.2010 13:18:35   
Dora
Mihi, šta znači brži oporavak? Ja sam se posle drugog CR zaista brzo oporavila. Jedino me grebalo grlo i kašljala sam od anestezije.

(odgovor članu gagins)
Direktna veza do poruke: 315
4.2.2010 13:24:41   
Anoniman
Sad sam sedela sa ovom komšinicom što je prvo rodila u spinalu, kaže, 3-ći dan je sedela u turskom sedu na krevetu. user posted image

(odgovor članu Dora)
  Direktna veza do poruke: 316
4.2.2010 13:40:51   
tanya
Ja isto razmisljam o CR sa spinalom ili epiduralnom.Jedino me brine sto ja inace imam jako nizak pritisak.CR sa epiduralom se malo bojim,jer sta ako ne pocne da deluje.Koliko sam shvatila "oduzme" ti se samo stomak,a kod spinala od grudi do nogu.To mi deluje sigurnijeuser posted image .Lakse mi je da sam skroz oduzeta.Definitivno cu morati skoro da se vidim sa drugaricom,i da mi natenane isprica sve o spinalu,jer je ona tako rodila 2 dete.
Mene su prosli put skroz uspavali,i tesko sam podnela ansteziju.Najgore mi je bilo budjenje i intubirali su me (jel se tako kaze?),i dan danas imam osecaj da su mi nesto
zeznuli u grlu.Najgore mi je sto sam se 3 meseca posle CR budila sa gusenjima.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 317
4.2.2010 14:01:00   
mihi
Dora znači da sam 7. dana  mogla da trčim bez problema. Ne volim spinal a to mi je rekla i drugarica anesteziolog da se izgubi osećaj u nogama i da posle može da bude i bockanja i peckanja ipak se aplikuje direktno, a epidurl u okolinu nerva tako da mi je to prihvatljivije bolje ja svoje noge da osećam nego ne. Pritisak pada ali oni odmah uključe Voluven tako da za 30 sekundi bude ok, drugo anesteziolog je pored tebe dok te priprema i meri ti pritisak.

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 318
4.2.2010 14:11:26   
Dora
Hvala Mihi. A jel baš nikakav bol ne osetiš? Pre operacije, u toku, posle? Mislim, ono posle, kad rana boli to ok. Ali, dobijaš li infuziju? Ja sam tri dana bila u šok sobi i dobijala infuziju 2 dana. Jel brže izađem iz šok sobe posle epidurala?

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 319
4.2.2010 14:31:12   
mihi
Ništa Dora činilo mi se da nije utrnulo i doktorka uzme skalpel i stavi na kožu ja osetim hladnoću i ona počne da seče ja ništa ne osećam ne brini mnogo je bolje kad si budna možeš sve da kažeš. Moja mlađa sestra 2 CR oba puta je osetila šivenje u opštoj a nije mogla prstom da mrdne ni da kaže. Misli da je neko pisao o tome. Ne brini rodila si dvoje ti imaš iskustvauser posted image .

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 320
4.2.2010 14:32:43   
mihi
E ono najbolje ostave ti još dan ipo kateter i daju ti špric sa anestetikom i ako malo počne da bolki samo dodaš anestetik, ja sam dodala sebi uveče posle CR mnogo me je bolela on ainjekcija za skupljanje materice pa sam dodala anesteziju i spavala ko beba.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 321
4.2.2010 14:35:07   
gagins
Dora imas pp!

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 322
4.2.2010 14:50:34   
sunčica
ništa strašno, kad znaš da ćeš do rodiš dete, nije bitno kako ćeš

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 323
4.2.2010 16:30:55   
marija32
I ja sam se prvi put porodila CR u epiduralu, super prosla, osim pada pritiska i povracanja tokom same operacije. Oporavak super prosao. Znam neke zene, koje su se porodile vaginalno i sporo se oporavljale. Sve je individualno.

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu sunčica)
Direktna veza do poruke: 324
4.2.2010 16:38:49   
tanya
IZVORNA PORUKA: marija32

I ja sam se prvi put porodila CR u epiduralu, super prosla, osim pada pritiska i povracanja tokom same operacije. Oporavak super prosao. Znam neke zene, koje su se porodile vaginalno i sporo se oporavljale. Sve je individualno.

Zasto si povracala???

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Curtis Means je najranije rođeno dete koje...
Guinnessova knjiga rekorda potvrdila je da je Curtis, koji sad ima 16 meseci, postavio novi svetski rekord. Standardna t...
Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here