|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
7.2.2010 17:51:18   
Dora
Ja sam se predomislila. Ne dopada mi se to sve, ja bih da ja zaspim a posle...ma, oporaviću se...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 351
7.2.2010 18:16:08   
marija32
I ja cu ovaj put u opstoj.

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 352
7.2.2010 18:17:54   
Anoniman
Pitala sam dr i za ono "šta ako osetim recimo ušivanje, dal je to moguće u opštoj?", ona se nasmejala, pa zakovrnula očima, pa je rekla "Pa jesi osetila?" onda je dodala "Da, u teoriji je mogue, ali je to jako jako redak slučaj!" 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 353
7.2.2010 19:58:24   
Pilence81
Naravno da sam pre za normalan porodjaj nego za carski ukoliko to nije neophodno i mora se.Meni je za sad beba okrenuta karlicno i kazu da cu najverovatnije na carski.Posle bolova od kamena u bubregu za koji kazu da je 10x minimum jaci bol od porodjajnog verujte mi da kako Bog da,samo da smo bebica i ja dobro.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 354
8.2.2010 10:53:23   
gagins
Ja cu ipak da spavam,tako mi je cini mi se lakse,mada bih zelela da sam budna,nemam taj strah kao Tasha,sta ako se uspanicim.Mene muci ono sto mora pre toga,a to je igla u kicmu,inace se jako plasim igala (na vadjenje krvi sam se vec navikla) pa ne znam da li bih pobegla iz bolnice kada bi trebali da me bodu i jos da im budem totalno mirna,tesko u mom slucaju,ma amniocinteze sam se bojala zbog igle u stomak!

(odgovor članu Pilence81)
Direktna veza do poruke: 355
8.2.2010 11:01:38   
Anoniman
Kažu da se ne oseća kada to stavljaju iglu i cevčicu u kičmu, ali i ja se bojim toga. Aj bolje u venu. user posted image

(odgovor članu gagins)
  Direktna veza do poruke: 356
8.2.2010 11:04:32   
marija32
Zaista nista ne boli.

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 357
8.2.2010 11:08:25   
gagins
Ja znam da su mnogi moji strahovi neosnovani,ali strah od igle je jaci,sama pomisao na igluuser posted image ,mi je zastasujuca.Ipak neka me bocnu u venu pa ja prespavam.

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 358
8.2.2010 12:23:55   
mihi
Tašo poprskaju ti to mesto lidocainom (lokalni anestetik) pa tek ubacuju kateter ništa ne boliuser posted image .

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 359
9.2.2010 12:27:25   
CUNCILI
moje iskustvo sa epiduralom i cr.....

prvo smo se privatno lečili od steriliteta par godina... onda smo slučajno došli do betanije i ekipe lekara koji rade u timu za lečenje steriliteta i planiranje porodice.. u tom trenu je hvala Bogu slobodna bila dr Trninić Pjević i odma me primila.. krenuli smo sa svim potrebnim analizama i obavili laparaskopiju i histeroskopiju u januaru 2008. posle toga je krenula sa hormonskom terapijom i mene i mog dragog.. prva inseminacija pokušana u februaru i ništa.. na moj nagovor već u sledećem ciklusu smo ponovili hormone pa samim tim i insiminaciju... katolički uskrs.... posle onih čuvenih teškom mukom preživljenih 14 dana pojavile se dve crtice... sreći nikad kraja... onda još panike.... nuhalni veliki... vadi plodovu vodu i radi sve genetske analize... na svu sreću sve je bilo ok... do 9meseca sam se sve vreme spremala za prirodan porodjaj. poslednji uz dve nedelje pre termina i još jedan šok.. beba preko 3.5kg okrenuta naopako i gura na gore, zaglavljena u rebrima... hitan carski... draga dr Trninić me odma primila i poslala sve nalaze na komisiju... primljena u utorak oko podne a na stolu bila u sredu u 10 ujutro.. u predporodjajnoj ludi tehničar Velja me pita za koju sam anesteziju... Jelda da oćeš epidural... ma to ti je super.. prvo ćemo ti dati lokalnu insulinskom iglom da ništa ne osetiš onda ti damo bocu u kičmu i ti sve znaš vidiš i čuješ i odma vidiš i ljubiš svoju bebu. brže se oporaviš... manje boli... doktori to više vole... ako oćeš poslaću ti i anesteziologa da ti sve ispriča i o jednoj i o drugoj varijanti..

ja u šoku i onako zbunjena šta me sve snašlo još mi je samo to falilo... tremaroš sam inače što se tako nekih stvari tiče a još tako na frku kad me uhvate tačno ne znam gde sam. taj VElja je super... on je sve kroz polu šalu meni objasnio i kad sam ušla u salu ko iz topa sam rekla oću epidural.... i stvarno je sve bilo kako je dragi mi Velja rekao... Lokalnu anesteziju nisam ni osetila. onda je sve utrnulo pa su probali i sa epiduralom... to mora izmedju tačno odredjenog pršljena koji se meni nikako nisu pojavljivali... ekipa je bila super strpljiva pa smo iz nekog 3 puta uspeli. sve vreme carskog su me proveravali hoću li da me uspavljuju ili neću.. jel mi dobro. da li nešto vidim ili da li me nešto boli... dete su mi odma dali... super osećaj... sve je prošlo ok.

posle cr sam smeštena u šok gde su me stvarno prikačili na sve moguće aparate za proveru stanja i sve je bilo super dok anestezija nije počela da popušta a njima je trebao moj krevet. čim su noge počele da slušaju došli po mene i rekli mi ajde na noge lagane pa da predješ u drugu sobu.. e tu počinje agonije.. stomak da ispadne napolje a noge jedva da idu. bolovi grozni. plakala sam sama od sebe... suze same idu.. grozno.. e kad sam prešla u drugu sobu gldedali su nas jednom dnevno i to baš ako jako kukamo... nas tri u sobi sve prvorotke pa snadji se... sutradan smo već morale da ustajemo i same idemo u vc. grozno boli prvi put ali svaki naredni je mnogo lakše. sve brzo prodje . u sredu su me porodili u subotu u 12h sam bila kod kuće.

sve u svemu odužila mi se priča ali zaključak je U JUNU IDEM NA NOVI CR I PONOVO ĆE BITI EPIDURAL....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 360
9.2.2010 12:32:11   
Anoniman
Eh, to me zanimalo. To nije epidural nego spinal. Razlika je što se kod epidurala oduzima samo stomak, noge ostaju tvoje, a kod spinala ne osetiš ni noge. 

(odgovor članu CUNCILI)
  Direktna veza do poruke: 361
9.2.2010 12:37:42   
Dora
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu CUNCILI)
Direktna veza do poruke: 362
9.2.2010 13:12:44   
CUNCILI
moja ekipa je meni rekla da je to epidural a ja stvarno nisam znala da je to razlika. nekop mi je jednom rekao da jerazlika u epiduralu i spinalu u tome što spinal ide kod redovnog a epidural kod carskog porodjaja.. stvarno neznam... meni čak i na listi piše da je radjeno pod epiduralnom a.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 363
9.2.2010 13:15:21   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: CUNCILI

spinal ide kod redovnog a epidural kod carskog porodjaja..

Obrnuto.

E svašta, i ja kada sam pitala dr  za CR i ona reče Epidural, i komšinica moja kaže Epidural a onda priča o ne osećanju nogu. user posted image

(odgovor članu CUNCILI)
  Direktna veza do poruke: 364
9.2.2010 13:16:58   
CUNCILI
toliko o tome kako je osoblje u našim porodilištima stručno... možda sam ja trebala da osećam noge ali nije upalilo onako kako treba....user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 365
9.2.2010 13:19:48   
Anoniman
Ne verujem, jer se različito daje epidural i spinal, neko je pisao na prethodnim stranicama, ako sam dobro zapamtila, epidural ide pored mišića, a spinal u mišić. user posted image (možda sam jako odvalila sada)

(odgovor članu CUNCILI)
  Direktna veza do poruke: 366
9.2.2010 13:20:39   
Anoniman
Zbog tog epidurala sam te i zamolila da napišeš iskustvo, jer još ni od koga nisam čula da je radio epidural CR, svi su radili spinal CR, samo ga zovu epidural. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 367
9.2.2010 15:04:32   
cicko
Ja se iskreno nadam da me nece pitati zelim li da mi rade CR u opstoj anesteziji ili u spinalnoj!

Pa ja nemam pojma sta bih odlucila, strah me i jednog i drugog. Opsta anest. mi je s jedne strane ok, spavas, nista ne znas, ali ne vidis odmah bebu i onaj mamurluk koji ko zna koliko ce trajati, pa mucnina...
A spinalna mi zvuci ok jer bih odmah videla bebana, ali me strah da cu osetiti seckanje... vec sam imala lose iskustvo sa spinalnom...ali dobro, ne znaci da bi i ovaj put bilo isto.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 368
9.2.2010 16:05:54   
Verus
Sve moje poznanice koje su se porodile epiduralnim nisu osecale noge-koliko mi je objasnjeno, zavisi od toga kolika se doza daje-ako se vec postavi kateter epiduralne, i ne ide porod vaginalno, zena se samo prebaci na hirurgiju, pojaca se lek i ide CR-ne stavljaju joj novi kateter....
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Obrnuto.

E svašta, i ja kada sam pitala dr  za CR i ona reče Epidural, i komšinica moja kaže Epidural a onda priča o ne osećanju nogu. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 369
9.2.2010 16:14:20   
Verus
kopkalo me je sad ovo! Posto ne znam sta mene ceka na kraju, nasla sam na engleskom:

Spinal Block
An alternative to the epidural is the spinal block. While very similar to an epidural, the main difference between an epidural and a spinal block is that a spinal block is injected one-time directly into the dura. Just like the epidural, it is injected below the base of your spinal cord. A spinal block can provide pain relief from the chest down for up to two hours. One advantage of a spinal block is that it is quicker to administer than an epidural. If you're progressing rapidly, there may not be time to administer an epidural before birth. Another advantage is that the pain relief is almost immediate, whereas with an epidural there is a 20-minute delay.

Znaci, spinalna i epiduralna su veoma slicna sa glavnom razlikom sto se spinalna daje jednom (kao inekcija), u isti deo kicme (dura).  I spinalna oduzima od grudi na dole do dva sata.  Prednost je sto se moze brzo dati i odmah deluje (moguce da se zato moze dati, ako recimo, majka poradja bez epidurala, vaginalno, nesto se desi i mora hitno na CR gde nemaju vremena da stavljaju kateter epidurala).  I druga prednost je sto olaksava bol skoro instantno, dok epiduralu treba oko 20 tak minuta....

Pa znaci sl sr*** drugo pakovanje.....

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 370
10.2.2010 22:59:14   
cicko
Da, tako je i meni objasnio anesteziolog. Moze se dati jaca doza anestetika i tada se ne osete noge. Ono kad daju da mozes da se kreces zovu jos i "walking anest."

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Sve moje poznanice koje su se porodile epiduralnim nisu osecale noge-koliko mi je objasnjeno, zavisi od toga kolika se doza daje-ako se vec postavi kateter epiduralne, i ne ide porod vaginalno, zena se samo prebaci na hirurgiju, pojaca se lek i ide CR-ne stavljaju joj novi kateter....
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Obrnuto.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 371
10.2.2010 23:01:49   
Anoniman
cicko, jesi dobila moju pp za Vejnovića? Jesi pričala sa njim? Šta ste se dogovorili?

(odgovor članu cicko)
  Direktna veza do poruke: 372
10.2.2010 23:19:24   
Anoniman
Zene,mom dedi amputirali nogu iznad kolena u lokalnoj,ako on nista nije osetio necete ni vi! user posted image user posted image user posted image

Ja ne znam sta bih radila kad bi mi rekli (naravno ako ikad budem bila trudna) da moram na CR,ja se plasim oporavka samo!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 373
11.2.2010 9:12:54   
mihi
SPInal ne daju za običan porođaj nema osećaja kontrakcija. Epidural se daje i kod CR i običnog porođaja a spinal za CR ali i druge hiruške intervencije.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 374
11.2.2010 9:17:59   
mihi
TAsha a i kod epidurala ti ostave kateter i ti dodaješ sama anestetik kada počnu bolovi posle CR to je isto super.user posted image user posted image user posted image  To kod spinala ne može.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Curtis Means je najranije rođeno dete koje...
Guinnessova knjiga rekorda potvrdila je da je Curtis, koji sad ima 16 meseci, postavio novi svetski rekord. Standardna t...
Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here