New Mom -> RE: Školica za roditelje (12.1.2012 11:22:40)
|
IZVORNA PORUKA: crazymama uskoro planiram da krenem u skolicu za trudnice, samo mora dr da me pregleda i da potpise sa smem... od svake zene koja je isla sam cula samo pohvale za to! IZVORNA PORUKA: slavica. I ja skolicu planiram obavezno! Kad se to ide,negde u sedmom mesecu? A kad se prijavljuje? Nisam znala da treba odobrenje od doktora,zbunjuje me,zasto neko ne bi smeo? IZVORNA PORUKA: crazymama mora dr da te pregleda vaginalno, da proveri grlic, da li je mekan, skracen itd i da proveri da li imas kontrakcije... u tom slucaju ne bi smela da ides na vezbe... krece se najranije od 7.meseca, moze i u 8. u mom DZ se odrzavaju 3xnedeljno, pre podne i popodne, traju 2.5 sata svakako je bolje da proveris sa dr, nego da se prijavis na svoju ruku, jer sam cula da se pred kraj radi i vezbanje napinjanja :) ja se nadam da cu moci, jer trenutno imam kontrakcije [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] i na partusistenu sam... volela bih bar da posmatram, ako ne budem mogla da ucestvujem. IZVORNA PORUKA: slavica. To nisam znala. Bas cu ga pitati sledeci put da mi sve lepo objasni,kako ne bih zakasnila. Crazy,nadam se da ces moci,jer stvarno kazu da puno znaci,da pricaju i o bebi,i o porodjaju,i sve ti lepo objasne kako da se ponasas u kojoj situaciji... Nadam se da cu i ja moci kada za to dodje vreme! IZVORNA PORUKA: Torbica Slavice, ja sam isla u Skolicu oba puta, sada necu, mala mi je razlika izmedju bebica. Drugi put sam isla da se podsetim vezbi disanja i da cujem ima li sta novo. Skolica je od neprocenjivog znacaja. Krece se sa punih 28 nedelja, a prijavljujes se u 6-om mesecu, tako je u NS. Dva puta nedeljno i ne traje toliko dugo, po sat ipo, kod nas. Prvih par predavanja je o nezi trudnice, drugih par je o porodjaju, porodilistu, spiskovima za mamu i bebu i za porodiliste i za kuci, a posle toga o nezi bebe. U medjuvremenu se na svakom casu rade vezbe disanja a kad se udje u 38-u nedelju i vezbe napinjanja. Da vam kazem, bez disanja nista, ma spas. Oba puta sam lepo predisala i porodila se bez glasa. Ne znam kako bih bez toga izgurala. Plus sto nema mesta za paniku jer ipak te upute u sve ono sto te ceka, mora da boli, ali izdrzljivo je. Najgluplje sto zena moze da uradi je da se dere - uglavnom kad dodje nepripremljena i onda se posvadja sa svima i posle joj je ceo svet kriv sto nije lepo saradjivala sa osobljem. Bez toga je isto tesko. Ali, svakome savetujem da ima neki dogovor. Mene je poradjao doktor koji mi je vodio trudnocu i onda je to pesma. Sa cerkom je bilo malo teze a sa sinom milina, a posto je opet deckonja, nadam se da cu proci kao i sa sinom. Za dva dana smo izasli, milina. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] Pitajte ako vas nesto zanima, pozdrav svima IZVORNA PORUKA: Torbica Slavice, ima Skolica u Rumenackoj i u Zmaj Ognjena Vuka. Ja sam isla u Zmaj oba puta i toplo ti preporucujem sestru Milicu, izuzetna je. U Zmaju ih ima 4, i imas pravo da sama biras kod koje ces. Prvi put sam isla kod Mirjane, ok je bila a sledeci put kod Milice, ona je i radila u Betaniji kao sestrica na carskim rezovima, i jako lepo pokaze i vezbe napinjanja sto na primer nema kod Mirjane. Mada sigurno su sve ok, ali Milica je i kao covek i uopste, ma nema reci. Vodila nas je i u obilazak Betanije i na neka predavanja u Betanji koja su drzali lekari odatle. Ne znam sta da ti kazem, svasta se desava, nazalost... Najgore sto moze da ti se desi da te ostave satima na indukciji....eto tako, joj, ali opet nema pravila. Ima ko ode bez ikoga pa dobro prodje, treba imati srece. Ako se snadjes bar za babicu i to puno znaci. Mnogo je lakse ako je tvoj dr pored tebe, logicno. IZVORNA PORUKA: serendipity Dobro vece, trudnice! Vidim da se prica o skolici. Ja sam se prijavila tu kod nas u NS, i krecemo 01.02. Jedva cekam. IZVORNA PORUKA: marijana22 Pozdrav serendipity. I ja bi trebalo da krenem u skolicu pocetkom februara (i ja jedva cekam) U petak idem u dz pa cu tad da se prijavim.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] IZVORNA PORUKA: New Mom IZVORNA PORUKA: serendipity Dobro vece, trudnice! Vidim da se prica o skolici. Ja sam se prijavila tu kod nas u NS, i krecemo 01.02. Jedva cekam. E, kod koga si? I ja krećem 1.og kod Mirjane (bila sam i prošli put kod nje).
|
|
|
|