Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Školica za roditelje 16.9.2010 22:42:29
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja idem utorkom i četvrtkom , od 10 , i od 14 sledeće nedelje , naizmenično .
|
|
|
|
RE: Školica za roditelje 16.9.2010 22:51:01
|
|
|
|
Jele
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Ja idem utorkom i četvrtkom , od 10 , i od 14 sledeće nedelje , naizmenično . Hvala
|
|
|
|
RE: Školica za roditelje 6.10.2010 9:40:10
|
|
|
|
bojanica7
|
ja sam juce krenula. bas mi je kul. nikad nisam bila s toliko trudnih zena na jednom mestu i to mi je bas kul i smesno je sto se sve namestamo, pa se sve smesno obuvamo , ma bas je komicno bubamiro, nas nije pitala koliko smo se ugojile. samo kog je pola beba, termin, adresu i sl.
|
|
RE: Školica za roditelje 6.10.2010 14:57:50
|
|
|
|
isidora88
|
ja idem ponedeljkom i sredom, jedne nedelje u pola 12 a jedne u 15h kod koje sestre vi idete? ja idem kod milice i bas mi je super
|
|
RE: Školica za roditelje 6.10.2010 15:05:12
|
|
|
|
bojanica7
|
ja idem kod mirjane, i ona mi se cini kao da je super. zasad mi se djasvi idem utorkom i cetvrtkom od 8 i 16 h.
|
|
RE: Školica za roditelje 25.10.2010 12:33:10
|
|
|
|
Jele
|
Baš mi je krivo što ovaj put nikako ne stižem u školicu , opuštala me je... Bila dva puta i ne mogu nikako da postignem...
|
|
|
|
RE: Školica za roditelje 13.11.2010 21:34:41
|
|
|
|
Barbarica
|
Zenske, ima li neka iz BGa koja ide ili koja je isla u skolicu u D.Z. Stari Grad?
|
|
|
|
RE: Školica za roditelje 14.11.2010 2:19:44
|
|
|
|
vukosava
|
Moja skola je pet termina po 2.5 h cetvrtkom uvece. Vecinom nam pokazuju neke rekvizite objasnjavaju sta je sta i gledamo neke filmice. Jedan dan su nam samo pokazivali razlicite poze tokom porodjaja da se beba okrece ako je na pogresnoj strani. Zadnji put je bio najgori - epidural i carski rez, ajme meni sta je bilo intervencija... Meni bilo lose nakon toga... Isli smo i na prvu pomoc za bebe i sta sve moze da se desi - bolesti u prvih godinu dana... I na obuku za dojenje...
|
|
|
|
RE: Školica za roditelje 14.11.2010 2:24:23
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Ja danas imala drugi čas . Nekako sam se vratila ske*ana kući , mada ne znam zašto . Predvačica je ok , zaista mi prija da je slušam . Možda zato što od nas 16-17 ispadoh ja najdeblja ??? Pitala žena nas sve redom koliko se koja ugojila u trudnoći , i počele trudnjače da deklamuju : jedna 3 , druga 5 , pa 4 , pa 5 ,pa 6 , pa 8 , pa 5 , pa 4 ... I onda ja (koja sam čak i sitnije građe od njih , i sigurna sam da su se neke pooodosta više ugojile od onog što su navele ) kažem "13 , a možda i više ". I ispadoh ja tamo najdeblja i najugojenija , mada bih za pojedine mame rekla da su im se primetno iskrivili nosevi dok su nabrajale svoje kilaže . Ma mozda lazu. Ma sto si sitnija normalno je da dobijes sto vise. Pogledaj ovaj kalkulator: Kalkulator google: pregnancy weight gain calculator da prebacis kg u libre, ukucaj u google: svoju_kilazu kg to lbs npr 55 kg to lbs i google ce ti konvertovati.
|
|
|
|
RE: Školica za roditelje 23.11.2010 10:26:02
|
|
|
|
Barbarica
|
Ljudi, jel treba za te vezbice da se nosi neka posebna odeca, ili bar ciste patike? Sta, kako?
|
|
|
|
RE: Školica za roditelje 23.11.2010 10:45:55
|
|
|
|
bebablue
|
IZVORNA PORUKA: Barbarica Ljudi, jel treba za te vezbice da se nosi neka posebna odeca, ili bar ciste patike? Sta, kako? Treba ti udobna odeca (sto vecina trudnica i nosi ) i ciste carape , jer sedas/lezes na strunjace, bar je tako u NS.
|
|
RE: Školica za roditelje 5.12.2010 18:29:34
|
|
|
|
njunjka
|
Pohvale za pancevacku skolicu...ljubazne sestre, nadasve korisne informacije, odlicna priprema, nedostaje jedino vezbanje na strunjacama i sa partnerima, ali cujem priprema se prostor i za to..pa valjda ce biti do sledece trudnoce
|
|
|
|
RE: Školica za roditelje 6.12.2010 11:17:33
|
|
|
|
Jele
|
IZVORNA PORUKA: vukosava Isli smo i na prvu pomoc za bebe i sta sve moze da se desi - bolesti u prvih godinu dana... I na obuku za dojenje... Svaka čast, to se zove školica!!
|
|
|
|
RE: Školica za roditelje 7.12.2010 14:15:01
|
|
|
|
bojanica7
|
ja sam prezadovoljna skolicom u ns-u. isla sam kod mirjane, i bas sam svasta naucila. nema nejasnih strvari, ako ima, pitas i sve ti objasni. tako da sam odusevljena i svima preporucujem skolicu
|
|
RE: Školica za roditelje 7.12.2010 20:10:18
|
|
|
|
Zena a Mahatma
|
Ima li skolica za trudnice u popodnevnim casovima igde za nas koje radimo??? Poludecu! Zelim da idem a sve su pre podne! Molim Vas za komentare i na pp kako ne bih propustila ako neko ima odgovor!
Kao mala sam verovala da ću promeniti svet. Možda je to smešno, ali ja i dalje duboko verujem da smo svi pomalo Mahatma. Zato kad odmaram od posla radim na svom sajtu, pokrenutog da pomogne ljudima sa životnim problemima.
|
|
|
|
RE: Školica za roditelje 7.12.2010 22:54:20
|
|
|
|
bojanica7
|
odakle si? u ns-u je jede nedelje pre podne, druge po podne.. tako da bar moz da ides svake druge nedelje...
|
|
RE: Školica za roditelje 10.2.2011 20:18:14
|
|
|
|
coka11
|
Jel ima neka trudnica da je isla u skolicu u DZ na Novom Beogradu, u 45.blok? Zanima me kako je tamo.
|
|
RE: Školica za roditelje 13.2.2011 19:20:25
|
|
|
|
suncokretizbloka
|
Ja sam oba puta isla kod sestre Bojane u DZ u bloku 44.Meni su te vezbe bas koristile.Medjutim,pred kraj godine,jedna prijateljica koja je u to vreme bila trudna, i isto htela da ide kod Bojane,cula je da su nju prebacili da radi na salteru,a umesto nje je dosao neko drugi.Idi vidi,nista te ne kosta.Ako nista drugo,povezaces se sa komsinicama-buducim mamicama.
|
|
|
|
RE: Školica za roditelje 5.3.2011 9:24:53
|
|
|
|
jeca.vestica
|
Ima li neko beleske o tom disanju za vreme porodjaja? Ja sam trebala da se porodim na CR, pa izgleda da je i tako rizicno pa bi morali da pokusaju prvo prirodnim putem, a ne mogu da idem ni na kakve vezbe jer moram da mirujem... Cula sam za jednu sestru u penziji iz Fronta koja je bila najbolja, vise ne radi, ali je ostavila ucenice...
|
|
|
|
RE: Školica za roditelje 17.3.2011 23:55:35
|
|
|
|
Capa
|
Ja idem na vežbice u ovaj novi dom zdravlja u Mirijevu, drži ih neka babica Snežana, a koliko sam razumela nju je obučavala ta sestra iz Fronta, ako mislimo na istu, kažu da ta ima sada oko 70 godina. U svakom slučaju, i mene nešto zanima oko tog disanja ... Jel se diše stomakom ili plućima? Pre svega mislim na onaj drugi tip disanja, koji je meni jako naporan. Inače, evo kako je nama obašnjeno. Postoje tri tipa disanja: I tip: duboko i opušteno disanje - udahne se duboko na nos i onda ide izdisaj na usta, koji traje duže nego udisaj. To je ono kada se izdiše uz pravljenje zvuka SSSSS, kao kroz zube da šištiš. Taj se tip disanja primenjuje u nekim početnim fazama, kada nisu tako jake kontrakcije, a takođe i između kontrakcija. II tip: površno i ubrzano disanje - primenjuje se kada kontrakcije postanu jače, da se više ne mogu savladati prvim tipom disanja. Poenta je da se jednom duboko udahne i izdahne uz onaj šišteći zvuk, a onda ide to ubrzano disanje - kao dahtanje, kratko, brzo ... III tip: kada je faza mešanja ( to je onda kada se mešaju naponi i kontrakcije, ali babica naglasi da ne smeš da se napinješ, tj.guraš, jer beba nije dovoljno nisko, pa se može pocepati grlić ili šta već )- u stvari je kombinacija prvog i drugog tipa. Dakle, duboki udisaj i "šišteći" izdisaj, pa nekoliko puta dahtanje, pa opet udisaj i izdisaj ( duboko ) i tako na smenu ... Tu je poenta u forsiranom izdisaju, da bi se dijafragma podigla, a samim tim i pritisak na dno materice smanjio. Eto, valjda pomaže ...
|
|
|
|
RE: Školica za roditelje 18.3.2011 10:59:10
|
|
|
|
Capa
|
Zar niko ne zna odgovor ?
|
|
|
|
RE: Školica za roditelje 18.3.2011 14:01:11
|
|
|
|
New Mom
|
Plućima, poenta i jeste tog "dahtanja" da se rasterete mišići stomaka a i da se što manje troši energije (što manje pokreta da bi sačuvala snagu za kontrakcije). Kad duboko udahneš spušta se dijafragma da bi pluća imala mesta, a to znači da bi time od gore lupila u dno materice i time smanjila manerv same kontrakciije i materice. Zato samo plitko disanje. Poenta školice je i sticanje kondicije za to disanje. Znam kako mi je u početku i 2 minuta toga bilo strašno, a posle sam odradila 9 sati toga. Traži iskustva OVDE.
|
|
RE: Školica za roditelje 18.3.2011 23:42:44
|
|
|
|
Capa
|
New Mom, hvala, hvala ... mnoooogo ... Ja sam to i pretpostavila, jer mi je to jedino bilo logično, ali nisam bila sigurna. Meni je taj drugi tip disanja baš zahtevan, ali vežbaćemo, pa će ići valjda lakše ...
|
|
|
|
RE: Školica za roditelje 10.8.2011 12:26:07
|
|
|
|
Anoniman
|
kakva je skolica u rumenackoj? kakve su sestre?
|
|
|
|
RE: Školica za roditelje 27.9.2011 23:53:14
|
|
|
|
Azra_
|
Da li neka mama, ili buduca mama, ima iskustva sa skolom za trudnice u Nisu? Od kog meseca se krece? Koliko ranije se treba prijaviti?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?