Jele -> RE: Školica za roditelje (4.8.2010 8:02:51)
|
IZVORNA PORUKA: bojanica7 ja jedva cekam da krenem. al ko ce docekati 28.... no svakako se vidimo u toj skolici. kako to uoste ide? su odvojene grupe koje krecu u septembru, oktobru... ili se samo nove mame pridruzuju. kapiram da je ono prvo.. logicnije je. [sm=smiley1.gif] Ovako, ti nazoveš školicu na navedene brojeve telefona pre te 28. nedelje da se upišeš - ja sam evo 25. nedelja, upravo sam ih zvala, sestra me je pitala koji mi je verovatni termin porođaja i na osnovu toga me smestila u grupu koja sa časovima kreće na početku septembra, konkretno 3. septembra. Inače školica ne traje do samog porođaja što kažu, nama se prošli put završila mesec dana bar pred moj porođaj, ali opet, bilo je onih čiji je VTP bio mnogo ranije od mog tako da su one išle do recimo 1-2 nedelje pred porođaj, a da ti pravo kažem neke su se (malo ranije doduše, trebalo je da idu u raniju grupu) porodile pred sam kraj naših časova. Više nas je bilo sa kasnijim VTP-om, pa smo imale veću pauzu između školice i porođaja. Reče mi sestra da ovaj put drže Tanja i Mirjana, obe ih znam, prošli put sam išla kod Tanje, ovaj put bih kod Mirjane, čisto da unesem malo raznolikosti, čujem drugačije mišljenje, možda neke nove inf. i tako. Na prvom času se raspodeljujete u grupe, jedna grupa će pohađati časove kod jedne, a druga kod druge sestre, tamo se izjašnjavaš kod koga hoćeš da ideš, ili već kažeš da ti je svejedno. Onda sestra popunjava tvoj karton sa podacima o tebi, onim klasičnim i onim koji se tiču toka trudnoće (VTP, eventualna terapija, tok trudnoće, ko ti vodi trudnoću, pol deteta, koji po redu ti je porođaj, kako si se porađala ako si se pre toga porađala, itd.), odredi raspored za tvoju grupu, održi neki uvodni čas, podeli neke formulare, traži da sledeći put doneseš kopiju overene zdravstvene knjižice i mislim lične karte (to i nisam sigurna) i krećeš sa časovima. Na početku više pričate o dentalnoj higijeni, formularima i zahtevima koje podnosiš za roditeljski dodatak (od grada, pokrajine i republike), itd., a malo kasnije ide o porođaju, disanju, pa sve redom.
|
|
|
|