Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: mr75 drage moje, nova sam na forumu i procitala sam pravila koja zelim da postujem, koliko sam videla ovakva tema ne postoji, a ukoliko mi je promakla ili postoji slicna, molim da me usmerite na nju. ja sam u braku godinu i par meseci, a skoro dve godine imamo nezasticene odnose i nisam ni jednom zatrudnela... moram da napomenem da nismo imali ciljane odnose, a ni tako ceste... bilo je opusteno, spontano i kad nam dodje... nekada jednom nedeljno, nekada tri dana uzastopno, pa deset dana nista, i tako, bez odredjenog reda... citala sam da ako nakon godinu dana pokusavanja sa ciljanim odnosima (u danima ovulacije) izostane rezultat, treba krenuti sa pregledima... sada sam u dilemi da li da posle dve godine spontanih nezasticenih odnosa krenemo malo sa ciljanim, pa tek onda kod dr ako bude potrebe ili su ove dve godine vec alarmantan period? takodje, moja dilema je i koliko ucestali odnosi imaju veze sa zacecem? da li je stvarno neophodno "non-stop" imati odnose, da bi bilo rezultata? moj muz je prilicno opusten jos uvek i ne misli da imamo problem, a ja sam pocela blago da sizim, sto od zelje da imamo bebu sto od pitanja i pogleda okoline u smislu sta cekamo, kad ce beba itd..? najgore mi je kad me pitaju, pa mi kazu "ma samo opusteno i ne razmisljaj o tome!"... kako se to radi? kako da se opustim i ne razmisljam o tome pored toliko pitanja? inace, uskoro punim 35 godina, ginekoloskih problema nisam nikada imala, ciklus tacan kao svajcarski sat, do sada sam pored redovnih pregleda radila samo jos i briseve na bakterije, koji su kod oboje bili negativni. jedino sto bih napomenula je da imam 10kg viska u poslednje vreme, inace nisam nikada bila gojazna... nikada nisam bila pusac, a alkohol konzumiram samo u specijalnim prilikama i u malim kolicinama... moje pitanje je kada poceti sa pregledima i od cega poceti? svaki savet iz vasih iskustava bice mi od pomoci i hvala unapred! IZVORNA PORUKA: Jeca RR Prvo da poželim dobrodošlicu i da te uskoro vidimo u nekim trudničkim temama IZVORNA PORUKA: Maza82 mr75 dobrodošla, nadam se da će ti biti ugodno druženje sa nama i da ćeš sznati sve što te interesuje, a i djevojke ovdje dosta znaju i svaka će sigurno pokušati da ti pomogne. Mislim da bi trebali polako da krenete sa nalazima. Dobro je da ste negativni na bakterije, kakav ti je spermogram kod muža? IZVORNA PORUKA: mr75 hvala na dobrodoslici i na brzim odgovorima, sjajne ste :) muz nije radio spremogram, nismo uopste krenuli u tu pricu... osim mojih redovnih pregleda (obicnih, koji su oduvek besprekorni), samo smo radili briseve na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu... osim toga nista drugo... IZVORNA PORUKA: pepino Mr75 dobro dosla! Ja bih ti iskreno preporucila da krenete bar sa osnovnim pretragama,muz obavezno da uradi spermiogram! Kaze se da se trebaju ciljati odnosi,ali to je vrlo tesko jer sve zavisi od zene do zene,nije svaka u istom peridu ciklusa plodna! Psiha je cudo,moze biti sve uredu sa oboje,ali da godinama ne ide,ali vi uradite cisto radi sebe,da se ne brinete pa onda kad vam Bog da! Srecno! IZVORNA PORUKA: Maza82 To je isto jako bitan nalaz i dobro je što ste to odradili. Sada bi on trebao da uradi spermogram, mislim ako želite da krenete sa tim. Poslije će vam doktor sve reći. Moj muž i ja se trudimo godinu i osam mjeseci i sada smo krenulu da vidimo do čega je. On je radio spermogram i nalaz je normozoospermia i jako sam srećna. Ja ću u petak ići da vadim krv za hormone, a poslije ćemo vidjeti šta dalje. Meni je doktor rekao da nakon godinu dana nezaštićenih odnosa ne dođe do trudnoće trebalo bi se obratiti doktoru. S tim da ti imaš 35 god. mislim da nije loše da već polako krenete. Možda je samo neki mali problemčić, a možda nije ništa pa ćeš se rasteretiti, jer psiha dosta utiče. IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Pa svakako sa naj obicnijim pregledom , kao i ranije pre pokasaja da zatrudnis! Mi kada smo poceli da pokusavamo, otisla sam posle 3 meseca sa pitanjem zasto jos nisam trudna ( ja sam mislila to bude odmah ubrzo ) rekose polako verovatno niste potrefili dan...al meni nesto to nije bilo dovoljno! Nije bilo odredjeno i nismo vijali plodne dane.. jos + usput sam imala upalu grlica materice...ali eto desilo se posle 8 meseci pokusavanja! Mada sam cula da sa nalazima treba poceti ako do trudnoce ne dodje posle 2 godine! IZVORNA PORUKA: pepino Sve ti je Maza dobro rekla,ja bi dodala da i ti uradis hormone,sa obzirom na visak kilograma postoji mogucnost da nesto zeza tu,ne mora da znaci,ali ti to provjeri,sve su to osnovne stvari koje su jako bitne! Ja sam 10 godina mladja od tebe,a radila sam to jos prije 4 godine.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|