Jeca* -> RE: Pripreme na zatrudnjivanje (17.1.2009 14:24:27)
|
Prvo o hipnozi. Moja komšinica u zgradi gde sam donedavno stanovala mi se hvalila kako je prestala da puši tako što je otišla na hipnozu kod nekog stručnjaka u Hrvatskoj. Kaže ne pomišlja na cigarete, u trenutku je prestala da puši i ne oseća potrebu. Sretnem je par meseci kasnije, a onda se toliko ugojila da nisam mogla da verujem! Pretpostavljam da joj je hipnoza pomogla da zaboravi cigarete, ali ne i hranu kojom verovatno, kao i svi pušači, kompenzuje nedostatak istih [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Poenta koju sam htela da postignem je da ne postoji "bezbolan" način da prestaneš da pušiš. Ja sam se toliko borila da ne jedem, kada sam prestala, ali sam se u vrlo brzo ugojila i to 7 kg (pisala već o tome pa da se ne ponavljam). Samo zamisli svoju bebu kako se razvija u stomaku i kako joj konstantno umesto kiseonika unosiš dim cigarete. Bebe pušača se često rađaju sa manjom telesnom težinom, a kasnije u životu imaju probleme sa respiratornim organima. Ne mora da znači, ali zar si voljna da se kockaš??? Ne sa svojim nego sa tuđim životom, koji nema izbora nego ti odlučuješ u njegovo ime....a toliko si želela bebu. Pa odrekni se odmah! Izvininjavam se svima ako sam malo agresivnija, ali ja sam strašno ljuta na trudnice i dojilje koje puše. A dozvoljavam sebi za pravo da budem još ljuća jer ja sam zaista kao strastveni pušač uspela da prestanem da pušim. Pa kad mogu ja, može svako. A ja sanjam da pušim!!! I sad!!! Izvini, ali ja mislim da ne postoji opravdanje. Teško je, ali nije nemoguće. I nemoj čekati da ti postane muka, nego nađi način da zameniš cigarete nečim drugim. Jedi badem! To trudnice treba da jedu! Ili....možda šargarepa nije tako loša ideja [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Štagod, samo što pre, to bolje. A opet ne moraš naglo (pisale smo već o tome). Samo uvek imaj u glavi sličicu sa ultrazvuka. Mislim da ako želiš da prestaneš da pušiš to tebi treba biti jedina vodilja! (i još jednom se izvinjavam ako sam bila gruba, namere su mi dobre)
|
|
|
|