Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
[Anketa]
|
Kupovne ili domace kasice
|
Domaće kašice |
|
Kupovne kašice |
|
Ukupno glasova: 22
|
(Poslednji glas : 27.6.2020 11:41:06)
(Glasanje traje do: -- )
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 14.10.2014 8:45:58
|
|
|
|
Trcosava
|
Dunja. ženo reci bre slatki krompir Ne znam od kad može da se daje, ja sam ga ovde tek negde prošle godine videla. A moj savet ti je da uzimaš beli, ako već uzimaš. Onaj narandžasti je sličniji bundevi i nije mi ok kad se peče (nisam probala da kuvam i pasiram). A on je jako zdrav i mislim da je dobro rešenje za one koji imaju problema sa stolicom, jer samo likom podseća na krompir. Ukusom i sastavom ne. Dosta vlakana ima, a odlično zamenjuje krompir (opet, pričam o belom slatkom krompiru). Ljišo, ni to što je kod nas ''na podneblju'' nije bilo oduvek naše. Donešeno iz raznoraznih krajeva. I da se razumemo da nisam freak za zdravu hranu, jedimo domaće i sl. I nikako nisam da se prati po svaku cenu svaki trend Primer: mnogo mi išlo na nerve cela priča sa aronijom. Evo guglala sam sad i kaže da može kad i klasična krompir, dakle kad krene sa čvrstom hranom - od 4, 5, 6, meseci
< Poruku je uredio Trcosava RR -- 14.10.2014 8:50:48 >
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 14.10.2014 15:45:19
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha jao Dunja izadji iz te grupe . Smucice ti se. IZVORNA PORUKA: Trcosava RR Dunja. ženo reci bre slatki krompir Pojma nemam šta je to, nikada probala
< Poruku je uredio dunja RR -- 14.10.2014 15:46:18 >
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 14.10.2014 20:30:50
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR IZVORNA PORUKA: Trcosava RR Dunja. ženo reci bre slatki krompir Pojma nemam šta je to, nikada probala Khm, batat je slatki krompir - yam, sweet potato... Sad mogu da ti i obrazložim gde i kako zovu koji. U SAD je sweet potato - sweet potato i nandžarasti i beli. U Engleskoj mislim da yam izraz koriste za onaj batat (aka slatki krompir) koji ima narandžasto meso (ujedno je veoma bogat beta karotenom), a izraz sweet potato koriste za batat koji ima belo meso. Mislim da su oba bogata vlaknima, s eto tom razlikom da onaj nandžarasti ima još i beta karoten.
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 5.1.2015 18:31:47
|
|
|
|
moja ciklama
|
Ja znam da nisam neka kuvarica , ali moje dete neće ama baš ništa što ja spremim . Samo kupovne kašice, i to neće uvek, i ne svaku, nego kako kad joj dune! Za sada nikada nije odbila mlečne i nemlečne ceralije, Milupa i Nestle. Nestle jogurte, neće A sa kašicama muku mučimo, pogotovo ove sa mesom..ma nema šanse! Šta predlažete?
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 5.1.2015 18:36:38
|
|
|
|
milicicak
|
Ne vidim tiker pa cu ovako napamet, ne znam sta ste uveli od namirnica Kad kuvas mesnu kasicu mozes da stavis malo praziluka pa onda to sa mesom i povrcem dinstas na maslinovom ulju. Pocni i da uvodis zacine, persun, majkina dusica da bude ukusnije :) I ako nista ne pomogne stavi kasicicu pavlake u rucak :)
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 5.1.2015 18:51:29
|
|
|
|
dunja RR
|
Kda se uvode začini, jel isto sve po par dana uvoditi ujutru, mislim u kašicu? Majčina dušica sveža se uvodi?
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 5.1.2015 19:16:44
|
|
|
|
big mum
|
Ja sam svojim klincima počela uvoditi začine oko 7.mj.Sjećam se da sam stavljala cimet u rendanu jabuku i griz na vodi,mladi sir(domaći od sveki) u breskve oko 8mj.Za majčinu dušicu ne znam nisam je davala.
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 5.1.2015 19:39:44
|
|
|
|
mama krava
|
Cimet možeš odmah od 6,mes (vidi da nadješ cejlonski -skuplji je ali kako se malo koristi neije strašno i imaš ga u DM), a ostalo zacinsko bilje od godinu dana, možda peršun možeš od 10,mes npr...
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 5.1.2015 19:58:56
|
|
|
|
milicicak
|
Persun moze od punih 6 meseci, ja sam majkinu dusicu, ruzmarin i kalijumovu so uvela sa punih 9.
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 5.1.2015 22:41:06
|
|
|
|
dunja RR
|
Hvala devojke, šta bih ja bez vas
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 6.1.2015 0:32:15
|
|
|
|
Klarita
|
Ciklama ne brini draga, nije d kuvarice, jer da je tako moja deca ne bi jela nista, jer gore kuvarice od mene nema sigurno N jede i kupovne i domace, vise kupovne...danas sam mu npr stavila prvi put crni luk u kasicu i pojeo je sve, a obicno se grozi od domacih kasica tako da, zaciniiiii, here i am nisam imala pojma ni za cimet da moze tako rano...a, persun sam mu stavila prvi put pre jedno mesec dana i isto je smazao home made kasicu.
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 6.3.2015 8:04:00
|
|
|
|
mila83
|
Ja sam svakako za domace kasice, kupovne jedino ako idemo na duzi put pa da ne razmisljam hoce li se pokvariti. i zdravije i ekonomicnije i lepseg ukusa...ma sve je bolje od kupovnih!
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 6.3.2015 9:58:34
|
|
|
|
veselicaa
|
Definitivno prednost dajem domacim,danas pored svih aparata koje imamo u kuhinji,pravljenje istih moze biti pravo uzivanje.Ali naravno koristila sam i gotove,pogotovo kada smo isli negde.
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 6.3.2015 10:00:31
|
|
|
|
adulence
|
uzivala sam da joj pravim,ali sam isto tako i kupovala gotove koje je isto volela...
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 6.3.2015 10:01:30
|
|
|
|
degu
|
Meni T neće kupovne uopšte. Jedino kad nemam organskih jabuka i ono što nemam od voća pomešam sa kuvanom kašicom i tako prođe, a sama kupovna kašica ne ide nikako
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 6.3.2015 10:15:01
|
|
|
|
milicicak
|
IZVORNA PORUKA: degu Meni T neće kupovne uopšte. Jedino kad nemam organskih jabuka i ono što nemam od voća pomešam sa kuvanom kašicom i tako prođe, a sama kupovna kašica ne ide nikako Ni mini buba nije htela :) doduse, ja sam joj nudila samo vocne al sve jedno nije htela da ih jede.
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 6.3.2015 10:17:56
|
|
|
|
degu
|
I ja samo voćne nudim, to što nemam u zamrzivaču, al nikako joj se ne sviđaju, a meni su baš ukusne
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 6.3.2015 10:37:25
|
|
|
|
veselicaa
|
Moras da pronadjes ukus koji ce joj se dopasti,moje su na primer volele vocne ali samo pojedine i bas one koje su meni bile najukusnije one nisu htele.
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 6.3.2015 10:44:41
|
|
|
|
degu
|
to su sve jaki ukusi za nju, isto tako sto bljutavije napravim ona bolje jede. Ne voli ni slatko ni kiselo a kupovne bas imaju prilicno intezivan ukus,pogotovo jabuka.
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 6.5.2015 10:44:53
|
|
|
|
MakiJ
|
domace je bolje ali ako idemo negde kupim da ima u torbi. samo cekam sveze voce bice lakse
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 5.7.2015 8:21:28
|
|
|
|
branki*
|
do sad sam boki davala uvek kupovne vocne ili pahuljice za veceru..evo sad upravo kuvam jabuku i rizu,pa da vidim da li ce jesti...
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 5.7.2015 19:41:17
|
|
|
|
vikiveki
|
Ja sam samo prvom detetu kupovala kašice,ostalima sam pravila domaće
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 6.7.2015 9:27:19
|
|
|
|
wivern
|
Sta god, samo da jede
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 7.7.2015 8:04:59
|
|
|
|
daca77
|
Slazem se, Wiv ...i mi smo usle u tu fazu...
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 7.7.2015 8:10:43
|
|
|
|
vikiveki
|
Mojima je omiljena domaća kašica bila ona sa kuvanim belim mesom i krompirom,naravno malo propasiranim.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?