RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

bubulence -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (5.4.2012 18:12:30)

kada sam postila jela sam bas nezdravo... npr posne makarone sa sampinjonima, krompir testo, testo sa makom,pirinac sa kikirikijem i semenkama, pirinac sa graskom i kukuruzom, one posne sendvice sto sekupe u zdravoj hrani... razne corbice sa povrcem... ma svasta mozeda se jede...
a katolici za vreme posta jedu jaja, mleko... njima je lakse[sm=smiley1.gif]

madre -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (5.4.2012 20:17:30)

bubulence, evo ja cu da ti kazem[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] naravno da smes da pojedes sladoled jednom nedeljno, pa cak i 2 puta ako nije veliki visak[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

dunja RR -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (5.4.2012 20:33:59)

IZVORNA PORUKA: bubulence

Zavisi gde, milsim da je Lu pisala da se u njenom kranu ne jedu jaja i mleko za vreme posta.

dunja RR -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (5.4.2012 20:37:31)

IZVORNA PORUKA: minavb

Pisi na pp. Bas sam prosle nedelje drzala predavanje o zdravom postu tj da post nije samo krompir, hleb i dzem.

Ju, pa ja ništa od ovoga ne jedem za vreme posta. Ali zato čorbe od raznog povrća pravim, voća puno i super se osećam.

minavb -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (5.4.2012 20:42:18)

Dunja, ne pricam o tebi. Mnogo ljudi se hrani jako lose tokom posta, cak velika vecina.

Brisani korisnik -> [Obrisana poruka] (5.4.2012 20:46:35)

[Sadržaj poruke je obrisan]

dunja RR -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (5.4.2012 20:54:46)

Znam nego eto, baš ništa od toga ne jedem. Svaka čorbica se skuva brže od krompira, pa mi ne može biti opravdanje da neko nema vremena. A i ovakva ishrana mi je nemaštovita a naravno nije ni zdrava, kao što (pretpostavljam) da kažeš.

Dunja, ne pricam o tebi. Mnogo ljudi se hrani jako lose tokom posta, cak velika vecina.

dunja RR -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (5.4.2012 21:00:36)

Ja recimo, uveče dok radim, i po jeftinoj struji [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] skuvam posni pasulj na vodi, i mirna sam 3-4 dana. Neki dan u ta 3-4 ubacim grašak, nekad šargarepu. Sok od paradajza pijem u neograničenim količinama. Sada sam off sorry, trebalo je u temi posna hrana da pišem. I ne jedem hleb, nema želju jer sve je na vodi, ne traži mi organizam. Zasladim se ratlukom uz kafu i to je sve od slatkiša. Rezultat je da se predivno osećam, imam puno snage, na treningu sam najbrža [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] i smršala sam 5 kg.

Brisani korisnik -> [Obrisana poruka] (5.4.2012 21:02:54)

dunja RR -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (5.4.2012 21:06:50)

Nekoliko vas je to reklo, ne samo ti, a i inače često čujem to (van RR), tebe sam tek posle videla, kada ispisah ... Ali dosta ljudi to kaže.

A tek kada mi kažu, posna hrana je skupa i zato ne poste. Meni nije jasno šta im je skupo, pa nisu post đakonije?? Meni za vreme posta ostane bar 100 eura mesečno.

anuksunamun -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (5.4.2012 21:08:10)

A kako znas to[sm=jezicek.gif]?zivo me interesuje[sm=smiley1.gif]

Brisani korisnik -> [Obrisana poruka] (5.4.2012 21:10:35)

dunja RR -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (5.4.2012 21:11:44)

Mislim da se ti ljudi hrane nezdravo i inače samo se akcenat stavlja na post kada je hrana filtrirana, pa možda više dolaze do izražaja njihove loše navike.

dunja RR -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (5.4.2012 21:13:29)

O vrlo dobro znam. Najboji prijatelji imaju troje dece, poste ceo život i pored toga i rade i uvek imaju sveže posno spremljeno. Sami kuvaju.

IZVORNA PORUKA: gagi

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Nekoliko vas je to reklo, ne samo ti, a i inače često čujem to (van RR), tebe sam tek posle videla, kada ispisah ... Ali dosta ljudi to kaže.

A tek kada mi kažu, posna hrana je skupa i zato ne poste. Meni nije jasno šta im je skupo, pa nisu post đakonije?? Meni za vreme posta ostane bar 100 eura mesečno.

Dunja ja imam dva skolarca u kuci,razlicitih smjena dok ja svima skuvam u kuci u razlicito vrijeme ,gledaj pet puta danas kuvam a isto toliko postavima sto,znalo mi se desavati da nekada ne stignem jesti.

Ne mozes nesto govoriti sto ne znas.....

Brisani korisnik -> [Obrisana poruka] (5.4.2012 21:16:21)

Sanjica26 RR -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (5.4.2012 21:16:41)

Najbolje da se predje u temu o postu. [sm=smiley1.gif]

dunja RR -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (5.4.2012 21:17:36)

A kod tih prijatelja je tako slatko jesti, verovatno Sanjica zna na šta mislim. Uvek je sve skromno a tako slatko.

Sanjica26 RR -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (5.4.2012 21:21:15)

Dunjice, razumela sam sta si htela da kazes.[sm=smiley1.gif] Mnogo zavisi od organizacije. Dok nisam radila i imala dete mnoge stvari sam stizala. A, sad kad idem na posao dva puta dnevno uopste mi nije do kuvanje. Jedva cekam da stignem kuci da budem sa detetom. To sto pojedem zadovoljna sam. Ali eto sad sam se razbolela, jer ocigledno moj organizam trazi raznovrsnu hranu, a ja jedem jednolicno. Eto ja ne znam da se organizujem. Sto ne znaci da su svi isti.

minavb -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (5.4.2012 21:40:40)

IZVORNA PORUKA: anuksunamun

A kako znas to[sm=jezicek.gif]?zivo me interesuje[sm=smiley1.gif]

Zato sto svi na kraju dodju kod mene na dijetu, jer tokom posta naprave slaufe i upropaste krvnu sliku. "Kako ste se gospodjo ovliko ugojili tokom posta, sta ste jeli?" "Paaa, voce za dorucak, povrce za rucak..." "Koje voce?" "Pojedem po 100g suvih sljiva i smokava za dorucak, pa onda rucam przni krompir sa kecapom i malo hleba..."
Dodju kod mene cak i oni koji bi u postu trebali da budu najrevnosniji i da savetuju vernike.

Ja bih vas zamolila da se vratite na temu. Najmanje sto nam teba u temi o kombinaciji namirnica je rasprava o postu, vodjenju domacinstva i o tome ko sta zna i vidi.

minavb -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (5.4.2012 22:39:08)

Bubulence, Nedja ti vec rece da malo jedes pa nema potrebe i ja da te grdim. Ne teba da izmucis svoj organizam, jedi vise proteina i utvrdi jedan dan nedeljno da se pocastis sladoledom. Smrsaces u svakom slucaju, samo prati kombinacije.

bubulence -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (6.4.2012 13:04:11)

IZVORNA PORUKA: madre

bubulence, evo ja cu da ti kazem[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] naravno da smes da pojedes sladoled jednom nedeljno, pa cak i 2 puta ako nije veliki visak[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

e pa ja tebe voolEEEm [sm=jezicek.gif].

Bubulence, Nedja ti vec rece da malo jedes pa nema potrebe i ja da te grdim. Ne teba da izmucis svoj organizam, jedi vise proteina i utvrdi jedan dan nedeljno da se pocastis sladoledom. Smrsaces u svakom slucaju, samo prati kombinacije.

danas sam jela ovsene pahuljice sa jogurtom u pola 9, pa sam u pola 12 popila jos jednu solju jogurta i jedan paradajz.
za rucak spremam ribu sa sargarepom, karfiolom i brokolijem. a posle cu videti sta cu... u svakom slucaju vise hrane nego prethodnih dana... i pocasticu se sladoledom [sm=smiley9.gif].

hvala devojke [sm=smiley31.gif]

bubulence -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (6.4.2012 14:08:41)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

IZVORNA PORUKA: bubulence

Zavisi gde, milsim da je Lu pisala da se u njenom kranu ne jedu jaja i mleko za vreme posta.

pa ne znam... moja svekrva je katolkinja, njen rodjeni brat Biskup... a oni tako jedu, valjda je pravilno, mislim ne bi on radio nesto sto nije dobro...

*Alexx* -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (17.4.2012 9:12:36)

Danas je prvi dan dijete [sm=smiley36.gif]
D: malo ovsija sa šoljom jogurta
U: 2 kruške
R: pileće belo sa iceberg salatom
U: rendana šargarepa sa rendanom jabukom i malo rendanog lešnika
V: trebalo bi da budu "pljeske" od tikvica

Lu -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (17.4.2012 9:24:47)

Joj šta ste ispisale ovdje[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Ja sam prebacila samo zadnji post od bubulence.

*Alexx* -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (18.4.2012 9:02:33)

Juče sam sve ispoštovala osim užine 2, tu sam zabrljala. Donela koleginica neke perece iz Italije, morala sam da probam [sm=smiley36.gif]

Danas:
D: musli sa jogurtom
U1: 2 pomorandže
R: zlatna mešavina
U2: isto što i juče (šargarepa i jabuka sa lešnikom)
V: neko povrće (salata)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>