Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 30.3.2011 10:49:16
|
|
|
|
caca81
|
Ja se već neke 2 godine (posle 2. porođaja) "borim" sa kilogramima...dođe mi neki period pa se hranim umereno i zdravo, vežbam i smršam 3, 4-5kg, super se osećam i onda se vratim opet na staro...da iznesem taj redukovani jelovnik... Ustajem u 6h ujutro, na poslu sam od 7:30-15:30. Kada dođem na posao popijem čašu hladne vode, i pijem je na svakih sat vremena, oko 10h i 13h pojedem voće. Kući stižem oko 17h, tada opet popijem vodu i ručam ostatke hrane od dece, nekad se desi i da nema ostataka, pa pojedem voće...popijem zadnju čašu vode oko 19h. To je ustvari neki režim ishrane, koji mi odgovara i od kojeg uspešno mršavim ili održavam željenu kilažu...znam da ovo ustvari izgleda da uopšte i ne jedem i zato i ne mogu dugo da izdržim tj, da se tako stalno hranim, ali koristeći UN dijetu i onu od 15 dana, ja nisam ništa smršala, tj. možda 1-2kg, a baš sam se strogo pridržavala... Imam utisak da moj organizam funkcioniše na sledeći način-ako unosim puno hrane, onda samo traži još i ne mogu nikako da se zasitim bez obzira koliko količinski i kalorijski jedem, a ako jedem ovako minimalno, ne osećam glad uopšte i fizički se dobro osećam....da li imam neki poremećaj?
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 30.3.2011 10:55:38
|
|
|
|
minavb
|
Pravis velike greske. Ako zelis savet, rado cu te posavetovati.
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 30.3.2011 10:58:27
|
|
|
|
caca81
|
IZVORNA PORUKA: minavb Pravis velike greske. Ako zelis savet, rado cu te posavetovati. Minče pucaj...vrlo sam disciplinovana i svega ću se pridržavati..
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 30.3.2011 11:03:47
|
|
|
|
minavb
|
Vec sam pisala o gladovanjui izgladnjivanju. Tako se nista ne postize. Idealno bi bilo kada bi doruckovala cim ustanes, zitarice i mlecni napitak. Uzinas voce, rucas meso i salatu, ili leguminozu i salatu, uzinas salatu i veceras nesto lagano, malo mesa, salate, jaje.... Vrlo je lako, jedes svega po malo, na zdrav nacim pripremljeno i gubis kilograme polako ali ih izgubis i ne povratis. Vremenom se naviknes da se tako hranih i vrlo verovatno se vise nikad ne ugojis. Nemoj da se izgladnjujes nego napravi sebi pametan raspored po pravilima iz prvog posta ove teme. Lako je, lepo i efektno.
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 30.3.2011 11:06:58
|
|
|
|
caca81
|
Hvala na savetu i brzom odgovoru.
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 30.3.2011 11:10:56
|
|
|
|
bojana86
|
Kod mene je jedino problem sto jednostavno nemogu imati 3 obroka... ustajem u pola 7 idem na posao u 7h,dodjem na posao oko 8h,popijem kafu,pa doruckujem oko 10h pretezno musli sa jogurtom,nekada pojedem oko 13h jabuku ili neku drugu vocku,pa tek rucam oko 17h sta god da ima,i poslije toga nista jer ne budem gladna,tako da nemam ideju kako da se organizujem,a imam viska 4 kg - nije strasno... izbacila sam slatkise,pa vidjecemo hocu li bar ista skinuti.... pozzz za sve kaje zdravo zive
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2011 13:34:55
|
|
|
|
*Alexx*
|
Juhu, gde ste, zene? Danas na meniju incuni sa raznom salatom: paradajz, iceberg, radic, i koja maslinka. Poslednjih 10 dana i nisam bila bas karakter, ali se vracam u formu ove nedelje Kupila sam i Guam za topljenje masnih naslaga, pa videcemo. Dajte mi neki recept za sampinjone, a da nije komplikovan (idealno bi bilo da ukljucuje rernu posto tu nema mnogo posla)
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2011 13:38:29
|
|
|
|
JMPM
|
Alex,jedes li praziluk?Ja sam juce nesto pravila,moze da se izbaci ono sto je visak u ovoj kombinaciji.Izdinstala praziluk,dodala sampinjone i sacicu kuvanih,ocedjenih sojinih komadica.Kad se sve to lepo ukrckalo prebacila u vatrostalnu i zalila kao musaku (ti to mozes da izbacis) i zapekla kratko .Mnogo je ukusno Uz to savrseno dolazi zelena salata
< Poruku je uredio JMPM -- 5.4.2011 13:39:02 >
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2011 13:44:25
|
|
|
|
*Alexx*
|
Tnx, JMPM, ali to mi je komplikovano - na zalost, nemam vremena za jela iz vise etapa. Te skuvaj sojine komadice, te proprzi luk i sampinjone, i jos to sve u rernu - previse sudova
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2011 13:48:35
|
|
|
|
Anoniman
|
Alex, pecurke pustaju toliko vode da ne visim zasto bi uopste kuvala te sojine komadice, ja bi ih ubacila samo tako i eventualno dodala malo vode ili bujona
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2011 13:50:44
|
|
|
|
minavb
|
Izbegavajte soju Sampinjoni...nista mi osim grilovanja ne pada na pamet. Ja ih bas ne obozavam pa ih retko jedem. Volim nekad da poredjam kapice u pleh, malo posolim i zapacem u rerni ili na teflonu.
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2011 13:53:33
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: minavb Volim nekad da poredjam kapice u pleh, malo posolim i zapacem u rerni ili na teflonu. Tako ce i biti. Nego, moze li kakva musaka po ovim pravilima? Nesto sam bez ideja, a svidja mi se da koristim rernu - poslazem u pleh i vozi
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2011 13:54:31
|
|
|
|
Anoniman
|
Mina, soja nije dobra za mrsavljene ili generalno. Ja je ne upotrebljavam, svega par puta u zivotu, a mozda bih ponekad, ume da bude ukusna
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2011 13:56:27
|
|
|
|
Anoniman
|
Alex, moze, napravi musaku od pecuraka i jos nekog povrca. Ne znam samo koliko pecurke pustaju vodu kada ih munes u rernu. Ja ih obicno solim na kraju, cini mi se da tako manje vode puste
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2011 14:05:38
|
|
|
|
JMPM
|
Izbegavati soju ?Smrc...a tako je ukusna .Ne jedem je cesto,jednom u mesec dva,ali kad treba ovako negde da je ubacim superiska bude
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2011 14:09:58
|
|
|
|
minavb
|
Soja je genetski modifikovana. Ne znam ima li uop[ste na trzistu one koja nije. Ja je ne jedem godinama. Inace je leguminoza, pa za nju vaze pravila kao i za sve ostale leguminoze-jede se uz salatu.
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2011 14:54:52
|
|
|
|
Verus
|
Ja nasecem praziluk, kolutice sargarepe, sampinjone, moze malo paprike, ili sta god pozelis, zacinim, dodam malo ulja i odgore poredjam tanke snite belog mesa. Poklopim i krckam 20tak minuta. Moze se dodati i pavlaka na kraju. Gotovo! Jedan tiganj potreban Ja guram polako. Stomak mi je mnogo manji, sto je mozda i kombo bolje ishrane a i trbusnjaka. Ali nisam bas bas striktna, ne dozvoljava mi uvek vreme. Ali klonim se slatkisa sto je najbitnije. Hocu reci, pre neki dan sam pekla povrce, meso i krompir u rerni sve u jednom sudu, i pojela sam par krompira uz sve to. Danas rucam salatu.
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2011 15:08:38
|
|
|
|
*Alexx*
|
Verus, mene je oduvala cinjenica da mi je stomak bio mnooogooo manji sa ovom ishranom. A samo odlazem garderobu koja mi je velika. Probala sam letnje bluze i haljine, i sve super stoje, a neke nisam uopste mogla da zakopcam
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2011 15:14:22
|
|
|
|
Jeca*
|
Verus, taman sam mislila da si sve lepo napravila, al ga ugasi sa ovom pavlakom na kraju
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2011 15:20:39
|
|
|
|
Verus
|
Pavlaka da bas dobar uku=ja bi recimo dodala kasicicu i pojela-samo cu sporije gubiti na tezini...ko sto rekoh, nisam bas striktna ali se bez obzira desava, jer je drasticna promena na ono sto sam do sada radila, tako da je win win situacija: em polako gubim, em se ne odricem bas svih uzitaka Naravno, zaboravih da napomenem da sam jela Heleninu tortu za prvi rodjus-to ne bih propustila nizasta
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2011 15:25:28
|
|
|
|
minavb
|
Ja to gledam ovako-da bi svom detetu sto duze bila od koristi, da ne bih bila bolesna i njemu teret, odricem se putera, pavlake, majoneza, crvenog mesa.... Planiramo da, kad Vanja bude malo stariji, potpuno promenimo ishranu.
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2011 15:26:54
|
|
|
|
Verus
|
Ne kazem da to nisu pametne odluke, ali genetika je veliki faktor. Verujem da se to ne moze promeniti-samo odloziti neminovno. A zasto pavlaka? Jel se odricete onda svega mlecnog, ili je pavlaka posebno losa za zdravlje?
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2011 15:29:38
|
|
|
|
minavb
|
Bas zbog genetike. U mojoj porodici ljudi umiru uglavnom od kardiovaskularnih bolesti i kancera. Mlecne masti su najstetnije za organizam coveka. Ne jedem pavlaku, kajmak, sireve.... a sir volim najvise na svetu.
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2011 15:35:31
|
|
|
|
Verus
|
To ide super ako je uzrok kancera ishrana (kao sto puno crvenog mesa moze izazvati rak debelog creva, a kupus u ishrani moze da spreci isti), ali npr genetska predispozicija na rak dojke ili jajnika se ne moze izmeniti ishranom...nazalost "ucrtano" je u DNK i aktivacija istog nije nadjena da se sprecava zdravom ishranom.... Secam se emisije koju sam nedavno gledala o low calorie intake dijeti-covek od 50tak godina se tako hrani vec 7 godina, mislim da ne unosi vise od 1200 kalorija na dan iz zdravih izvora, i kada su ga testirali nasli su da ima telo atlete od 25 godina. Neverovatno. A opet, skoro je neki doktor "dokazao" da je sve do brojanja kalorija-jeo je dzunk hranu, ne zdravu, ali je pazio koliko kalorija unosi i skinuo tako 15 kg za godinu dana...hteo valjda da dokaze da nista nema veze sa zdravom hranom.... Otkud znam...valjda sa cim se covek najbolje oseca-cinjenica je da mi je mnogo lepse kada vodim racuna nego kada jedem uzasno...
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2011 15:59:01
|
|
|
|
Anoniman
|
Mina ja se slazem sa tobom ali donekle. Ja stvari koje nisu zdrave ili manje zdrave ipak jedem, ali u razumljivim kolicinama. Nikad nisam imala problema sa tezinom, od kad sam prevalila 30 idem na sestomesecne zdravstvene kontrole, ali sam i jedna od osoba zivie da bi jele. Hrana je moja strast, ima i drugih naravno ali nikad ne mih mogla da budem tako stroga prema sebi. Moj moto je umerenost u svemu i mislim da uspevam. Mislim da majonez u sendvicu jednom ili dva puta u toku meseca vise doprinosi kvalitetu mog zivota nego sto steti mom zdravlju.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?