Sanchy -> RE: Higijena dečakove piše... (13.11.2013 1:13:24)
|
I nama je dr.rekla da nista ne diramo objasnjavajuci da kozica stiti uretru bebe od infekcija i da nista nasilno ne treba dirati vec priroda prati svoj tok..e sad mi stvarno nemamo nikakvih problema ,skoro smo bili kod pedijatra ,sistematski kao,povukla je kozicu cisto da vidimo situaciju i ceo glavic je izasao bez problema,a nisam mu ni jednom povlacila kozicu od kako se rodio..tako da ne znam koliko sve to ima smisla ,neko jeste pa opet ima problem a neko nije pa nema i obrnuto,,mislim da su tu neki drugi cinioci u pitanju,takodje u nekom clanku sto sam skoro citala lepo pise da do normalnog odvajanja dolazi izmedju trece i pet godine i da u vecini slucajeva ranije od tog uzrasta ili cak u trecoj i cetrvrtoj godini dr.pogresno prepoznaju fimozu,da bi nakon toga doslo do spontanog odvajanja ,tako da mozda ne treba ni zuriti kod dr..i da dodam,mozda nekom pomogne,u tom clanku sto sam citala takodje pise da ukoliko se prepucij mogao prevuci a onda vise ne moze u vecini slucajeva je pitanju spoljni faktor i to najcesce penusave kupke,pa ih treba izbaciti i negovati se sto prirodnije,,ja licno ,stvarno ne koristim nikakve kupke ,u vodu sipam maslinovo ulje a za kupanje koristim seba med sapun
|
|
|
|