RE: Higijena dečakove piše... (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

vikiveki -> RE: Higijena dečakove piše... (13.11.2013 10:29:14)

Upravu si minnice,mada ja nisam ni znala za tu dilemu,da li prevlačiti ili ne,pošto sam ja dobijala samo savete da prevlačim.Da se razumemo nisam ja ništa nasilno prevlačila,već svaki put povučem dokle može, čisto da bi oprala glavić, zbog higijene.Neznam šta bi uradila da mi je neko rekao da nipošto ne prevlačim tu kožicu[sm=zmeden.gif] verovatno bih i ja bila u nedoumici

Torbica -> RE: Higijena dečakove piše... (13.11.2013 10:37:06)

Minice, bas nezgodno... Nisam se nikad dvoumila, nekako bi mi smetalo da nisu lepo oprani, iskreno... A mozda se vremenom to samo izregulise, stvarno ne znam, ja imam ok iskustvo sa prvim sinom pa mi je logicno bilo da nastavim po istom principu sa mladjim..

bea83 -> RE: Higijena dečakove piše... (13.11.2013 10:46:03)

Mi ništa ne diramo, tako su nam rekli, mada mm povremeno to prevuče da mu opere (ja ne smem priznajem), izadje mu otprilike pola pečurkice, ali ne oseća se nikakav smrad, njemu ni mokraća ne miriše tj. ne smrdi uopšte čak i kad je prepuna pelena, možda zato što pije bar dva litra tečnosti dnevno

Sanchy -> RE: Higijena dečakove piše... (13.11.2013 13:30:44)

Kao sto sam vec pisala,mi ne prevlacimo i ne oseca se mokraca ,kao sto je Bea napisala cak ni kad je puna pelena to je jako blag miris,takodje kada je dr.povukla da vidi situaciju ,pri cemu je ceo glavic izasao,nije bilo ni smegme ,nista,,tako da mislim da ne prevlacenje ne utice Bog zna na higijenu ,da li se oseca mokraca ili ne itd...,cak sta vise nama je dr rekla da ta kozica stiti od infekcija i da se yato ne preporucuje prevlacenje cime se ipak taj deo nasilno otvara,tako reci,otkud znam,stavovi su razliciti .mi smo prosli ok

Torbica -> RE: Higijena dečakove piše... (13.11.2013 13:35:19)

Mozda sam ja osetljivija na mirise, mozda nije ni normalno mirisati to izbliza [sm=jezicek.gif], ali realno, glavic se okupa u mokraci svaki put kad bebac piski.

Sanchy -> RE: Higijena dečakove piše... (13.11.2013 13:37:32)

Kapiram ali eto to je nase iskustvo,trebao bi nam ovde i jedan urolog pored Pitajte logopeda,pa da zene imaju manje nedoumica i da to neko strucnije objasni [sm=smiley1.gif]

Peace* -> RE: Higijena dečakove piše... (13.11.2013 13:42:11)

Ni mojima se ne oseti.

Luka hvala bogu, nakon svi onih muka, sada već prevlači sam.
Marku i dalje prevlačim ja, i to radim kada duže sedi u kadici, jer na suvo pukne kožica, pa malko krvarucka, pa ga peče.

Anoniman -> RE: Higijena dečakove piše... (13.11.2013 13:42:25)

verovatno nemam pravo da pricam na ovu temu, ali ni devojcice ne sapunamo iznutra.
a moja drugarica je promenila pedijatra jer je ruzno reagovao kad mu je rekla da na osnovu onog sto je procitala ne zeli da mu povuce na silu tu kozicu. otisla je kod drugog koji joj je cestitao na tome sto se informise i da on ne voli kad dodju roditelji i zahtevaju da se to povuce.

Peace* -> RE: Higijena dečakove piše... (13.11.2013 13:44:43)

Pa ni ja ne sapunam, prevučem, svučem (koliko je voda oprala, oprala, jer kada dodirnem, valjda je oset_ljivo, smeju se, predpostavljam da golica, pa begaju po kadi [sm=smiley36.gif]). Iskreno, ne znam dal se to sapuna. [sm=smiley5.gif]

Torbica -> RE: Higijena dečakove piše... (13.11.2013 13:47:54)

Ksena, ne sapunam ni ja, nego samo otusiram [sm=smiley36.gif], i nisam nista na silu, koliko se samo rastezalo, toliko.

Maslacak15 -> RE: Higijena dečakove piše... (13.11.2013 13:54:17)

Mi smo dobili eksplicitan savet da nista ne diramo i ne prevlacimo i sve je ok. Tj svaki put kad odemo kod pedijatra kaze nista ne dirati. Nikad nikakvih problema niti urinarnih infekcija nismo imali.

Tiziana -> RE: Higijena dečakove piše... (13.11.2013 14:02:49)

I mi smo dobili savet da nista ne diramo tj ne povlacimo, i ne diramo i zaista nikada nikakvih problema nije bilo,a evo ima vec 4 godine. Ni jednom urinarna infekcija niti neki drugi problem..

vikiveki -> RE: Higijena dečakove piše... (13.11.2013 14:50:19)

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Mi smo dobili eksplicitan savet da nista ne diramo i ne prevlacimo i sve je ok. Tj svaki put kad odemo kod pedijatra kaze nista ne dirati. Nikad nikakvih problema niti urinarnih infekcija nismo imali.

A koliko godina ima dečkonja?

minnica -> RE: Higijena dečakove piše... (13.11.2013 14:58:15)

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Kao sto sam vec pisala,mi ne prevlacimo i ne oseca se mokraca ,kao sto je Bea napisala cak ni kad je puna pelena to je jako blag miris,takodje kada je dr.povukla da vidi situaciju ,pri cemu je ceo glavic izasao,nije bilo ni smegme ,nista,,tako da mislim da ne prevlacenje ne utice Bog zna na higijenu ,da li se oseca mokraca ili ne itd...,cak sta vise nama je dr rekla da ta kozica stiti od infekcija i da se yato ne preporucuje prevlacenje cime se ipak taj deo nasilno otvara,tako reci,otkud znam,stavovi su razliciti .mi smo prosli ok

Ovo sam i ja dobila kao obrazloženje, da je to kao himen kod devojčice i da ima zaštitnu ulogu.

MTS064 -> RE: Higijena dečakove piše... (13.11.2013 16:45:13)

Mi prevlacimo ponekad, naravno bez upotrebe sile i ostalih pomagala tipa krema i slicno... Treba biti u svemu umeren.

Do sad smo prevukli do kraja, izasao je ceo glavic, ali koliko sam ja shvatila dr-a, kad se prevuce kozica preko pise u ereakciji, onda je to znak da problema nema sa fimozom.

Moiraina -> RE: Higijena dečakove piše... (13.11.2013 21:30:23)

IZVORNA PORUKA: gagilly

Moraina, Ana, a na sta tacno mislite kada kazete da se vidi samo mala rupica? Jel se to odnosi na to da se vidi samo mali veh glavica? Mom sinu se ne moze nista povuci, samo je otvoren mali vrh koliko da piski, eto toliko se zalepilo. A nije bilo tako, moglo se prevuci donekle ranije. Nekako se odjednom slepilo, samo sam primetila da mu pisa "balonira" dok piski i pre deset dana mu se bilo zacrvenelo na jedno popodne, bukvalno. Odvela sam ga urologu iz predostroznosti, kad ono paf - mora operacija. A ja i dalje ne znam o kakvom je zahvatu rec. No, idem redom prvo kod naseg pedijatra a potom i kod jos jednog decjeg hirurga, cisto da cujem misljenje i imformisem se.

Pa baš rupica, kroz koju dete piški, ne vidi se glavić uopšte (sada je tako, a prevukli smo skroz posle Didermala). E sad, meni je urolog rekao da, ukoliko počne da se stvara taj kao "balon" da to znači da mokraća ne može da izlazi normalno i onda treba intervencija. Inače nikad nisam osetila nikakav poseban "miris", čak i tada kada smo uspevali da prevučemo, nije bilo nikakve "prljavštine", ni crvenilo, baš ništa. Za sada neću dirati ništa do sledeće posete urologu, videću šta će on reći.

Snelle -> RE: Higijena dečakove piše... (13.11.2013 22:59:11)

Mom bebcu je pukla kozica. Ja je ne prevlacim samo ocistim prljavstinu pri kupanju. Uopste mi nije jasno kako se to desilo. Bili smo juce kod urologa zbog nespustenog testisa, ali koliko se secam pisu nije dirao. Pedijatar mi rece da se boji da ce doci do infekcije [sm=smiley19.gif] Kaze da cistimo cajem od kamilice i hloromfenikolom ali mi nije uopste delovala optimisticno [sm=smiley13.gif] Jel imao ko ovaj problem i sta je radio?

dijana1* -> RE: Higijena dečakove piše... (13.11.2013 23:05:12)

Jaooo Snelle pa kako [sm=smiley13.gif]
Ne znam sta da ti kazem, nisam imala taj problem. Ide li krv, place li? Kako sada izgleda?

Snelle -> RE: Higijena dečakove piše... (13.11.2013 23:11:44)

Jedva malko krvi. Krivim sebe jer sam verovatno ja kriva. Povucem blago pri kupanju, ali otkud znam koliko je to stvarno blago, jer imam subjektivan osecaj. On je kenjkav i nervozan, e sad da li je od toga ili zato sto su mu desni uzasno otecene ko ce to znati. Ziva se pojedoh [sm=smiley19.gif]

dijana1* -> RE: Higijena dečakove piše... (13.11.2013 23:20:02)

Ako povuces samo malo i ocistis pogotovo kada ga kupas jer tada kozica omekani tesko da mozes da ga povredis. Nemoj sebe da krivis. Pitam te za krv jer se secam da su meni uvek govori da moze da krene malo krv ali da se ne brinem. Mozda juce nisi videla ali sigurna sam da je urolog povlacio kozicu i da je zbog toga.
Prati ga i nemoj previse da ga caprkas da se to malo smiri[sm=smiley31.gif]
Nisam ti nesto pomogla[sm=smiley13.gif] ali koja slucajnost bas kada ste otisli kod urologa njemu se to desilo.

Peace* -> RE: Higijena dečakove piše... (14.11.2013 8:34:38)

Kako je puklo? Kožica vertikalno (dužinom piše)? Ako je to, ništa ne brini, to će brzo proći, to se mojima često desi. Tada namažem pantenol, u jaaaaaaaako tankom sloju, samo na pukotinu, i časkom prođe. Budi jako oprezna sa Pantenolom, jer on epitelizuje, i bilo bi zgodno da ne uđe pod kožicu jer tada kožica može brzinom munje da se zalepi za glavić.
Ako je pukla kožica na odvajanju od glavića (rubno oko glavića), onda zaista kamilica i hloramfenikol, čak mislim da smo mi neku drugu antibiotsku koristili, enbecin ako se dobro sećam. To je bilo nakon što je dr počupao kožicu. Tako da priča da će doći do infekcije meni baš i ne pije vodu, jer bi to značilo da će se inficirati svakome kome dr očupa kožicu.
Ne brini, biće ok.

Snelle -> RE: Higijena dečakove piše... (14.11.2013 11:31:43)

Tasho, nije vertikalno, već na samom vrhu, sa dve suprotne strane. Danas mi druga dr reče da ga stavljam da sedi u kupki od žalfije i ne hloromfenikol jer je on za bakterije, a sada tu mogu biti i gljivice, pa šta onda? Nego da mažem kremu od nevena ili ad uljane kapi (zar je to za gljivice?!).

Peace* -> RE: Higijena dečakove piše... (14.11.2013 11:39:56)

To sam mislila, na vrhu, ali "procep" vertikalan a ne u krug oko vrha (pih ne znam kako da objasnim).

Nama su rekli da sedi u kamilici.

Rosita -> RE: Higijena dečakove piše... (14.11.2013 11:44:58)

Joj Snelle, ajde nemoj da se nerviras, zarasce to brzo, samo postupi tako kaku su ti rekli. Pih, bem mu misa. [sm=smiley31.gif]

Snelle -> RE: Higijena dečakove piše... (14.11.2013 11:48:36)

Motali smo mm i ja po glavi - ja ga od subote/nedelje kad sam ga poslednji put kupala nisam čačkala (prehlađen je pa ga ovih dana nisam kupala, samo guzu prala). Dakle, da sam ja napravila neko s.... do juče bi sto puta prokrvarilo. Verovatno je onda urolog kriv [sm=smiley13.gif]
Tasho, da baš tako. Za koliko dana bi to trebalo da se sredi, tj da zaraste? I hoće li to imati nekih daljih posledica - verovatno glupo pitanje al baš se brinem [sm=smiley13.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>