RE: Trudnički meni (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Ishrana trudnice

Poruka

Anoniman -> RE: Trudnički meni (5.7.2012 8:17:21)

IZVORNA PORUKA: jovicaa

nina jesi ti hercegovka?

Neee [sm=smiley36.gif] Po čemu ti se čini? Inače sam ličanka, rodom vojvođanka [sm=smiley36.gif]
Mada hercegovci nisu geografski predaleko od ličana.

Ja sam sa Mihajlom isto ležala i samo 10kg dobila, ali mislim da mi je ovaj put apetit čak i slabiji. Ja sebe teram da jedem što raznovrsnije svaki dan, ali to su bebi količine. I što ja doručak jedem u 7:30, ručak u 14h, a večeru 18:30. Ima dovoljno razmaka. Juče mi se uopšte recimo nije večeralo, pa sam salo zbrkala salatu, a kad sam legla oko 23h počela da zavijaju creva [sm=smiley29.gif]Samo sam ih stavila na Ignore, i brže bolje zaspala [sm=smiley36.gif]

Danas ne znam šta ću ručati, jer svekrva kuva, ali evo i doručak sam jedva pojela-2 pohovane tikvice (koluta) i jedan paradajz sa čašom jogurta... Kao da mi je kamen u stomaku!

Bebilina -> RE: Trudnički meni (5.7.2012 8:38:44)

Ja sinoc smuckala 5 vrsta povrca (brokoli, karfiol, sargarepa, asparagus, mini kukuruz) i "slaninu" (meso, nema trunku masnoce, pa ko zna zasto take naziv nosi [sm=smiley36.gif]) sa pogacicama od kima i u besamel sosu. Sve zapekla u rerni. Za dezert su cujem jeli mafine. [sm=smiley1.gif]

jovicaa -> RE: Trudnički meni (5.7.2012 17:07:50)

napisala si masala, a to hercegovci stalno govore. i meni je baba po ocu licanka[sm=smiley1.gif]
ma ja ne znam sta je ovo, ako ovako nastavim, pojescu sama sebe.
evo vec sam gladna a pre 2 sata sam pojela dve punjene paprike.

Anoniman -> RE: Trudnički meni (5.7.2012 18:03:47)

Danas sam baš izbrljala klopu

doručak: dve pohovane tikvice, paradajz i 2dcl jogurta
užina: jedna mala kriška lubenice i svež sok od narandže
potom mi je pozlilo... [sm=smiley24.gif]
užina 2 (čekala u bolnici satima, ručak se odložio): wellness pločica sa semenkama i medom
ručak: malo supe od povrća, parče mesa, krompir i povrće sa tanjirače (svega šaka jada) i kupus salata...

I uopšte nisam gladna... Možda malo žedna. Jutros mi se činilo da bih pojela sladoled danas, ali čekanje na 40 stepeni satima je ubilo svaku želju za hranom...

jovicaa -> RE: Trudnički meni (5.7.2012 22:06:01)

to je ok nina, nemoj se siliti ako nisi gladna, zna organizam sta mu je potrebno, mozda jos neko voce eventualno zbog vitamina, ili povrce sirovo
moj jedini danasnji greh je bio kesica cipsa, tako da se dobro drzim za sad[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Trudnički meni (9.7.2012 10:19:06)

Doručak: pahuljice u mleku
Užina: parče dinje
Ručak: domaća juneća supa, šnicle i varivo od blitve sa kiselim mlekom
Užina: puding od jagode [sm=smiley9.gif]
Za večeru mi bilo pretoplo!!! Samo vode, vode, vode... [sm=smiley36.gif]

Yag -> RE: Trudnički meni (9.7.2012 14:52:20)

Danas:

D:omlet + paradajz i sir
U:snita hljeba sa kisalim vrhnjem i cokoladica bueno
R:sarma...:))))
U:Kapucino i snickers...:((( nemogu da mu odolim
V:opet sarma

da imam u vidu dorucak prva uzina i rucak su zavrsili u WC sokoljki..:(((

Anoniman -> RE: Trudnički meni (16.7.2012 8:51:54)

Doručak: kačamak sa sirom i čaša jogurta
Užina: breskva
Ručak: pileća supica, zapečen kariol sa belim mesom i salata od paradajza i krastavca
Večera: uštipci sa feta sirom [sm=smiley9.gif] pojela malo više nego što mi trebalo [sm=smiley36.gif]

Bebilina -> RE: Trudnički meni (16.7.2012 10:14:13)

IZVORNA PORUKA: Bebilina

Ja sinoc smuckala 5 vrsta povrca (brokoli, karfiol, sargarepa, asparagus, mini kukuruz) i "slaninu" (meso, nema trunku masnoce, pa ko zna zasto take naziv nosi [sm=smiley36.gif]) sa pogacicama od kima i u besamel sosu. Sve zapekla u rerni. Za dezert su cujem jeli mafine. [sm=smiley1.gif]

Ja ovo kucala za sta ste pravili, pa se pitala sto nema posta tamo [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Trudnički meni (21.7.2012 19:03:05)

Doručak: voćna salata (banana, šljiva, brskva, kupina)
Ručak: povrćna čorba, pohovani patlidžan, varivo od graška, salata od paradajza
Užina: kupine i šljive
Večera: prženice sa pavlakom i crnim lukom

Danas sam uglavnom pasla, da bih otišla na wc [sm=smiley36.gif] I uspelo mi!

jovicaa -> RE: Trudnički meni (21.7.2012 22:53:54)

ja bolje da ne pisem sta sam jela danas, danas je bio hardcore dan, mada bilo je i dosta povrca i voca sirovog, sto moze da izvadi situaciju...

Zemunka85 -> RE: Trudnički meni (21.7.2012 23:38:51)

Zavidim vam sta sve klopate. Mene vec neko vreme muce taaaaakve kiseline, od kojih BUKVALNO gubim svest :-(.

Anoniman -> RE: Trudnički meni (22.7.2012 16:02:12)

Doručak: kačamak i čokoladno mleko - doručkovala sam sa mojim detetom [sm=smiley36.gif]
Užina: breskve i šljive
Ručak: tanjir čorbe, šnicla i krompir i salata od kupusa
Užina: šolja kupina
Za večeru će mi mama doneti pitu sa slatkim sirom i suvim grožđem [sm=smiley1.gif]

meyo -> RE: Trudnički meni (3.8.2012 12:38:47)

ja sam za sad zadovoljna mojim menjem jedem kad sam gladna i to sto bilo a izbjegavam slatko
i mogu reci da mi prija slatko mlijeko tamanim, veceram ponekad samo voce jer mi prija, a rucak uobicajen supice meso salata i slicno,
juce sam kuvala punjene paprike, a prekjuce sataras sa pirincem, tako da se sada ljeti uziva uz sve ovo povrce[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Trudnički meni (8.8.2012 15:44:59)

Danas sam se prejela....................

Doručak 7:30: dva parčeta sa pavlakom, malo kuvano jaje, jedan paradajz, domaća šunka i šolja jogurta
Užina 11:30: 1 breskva i 2 šljive
Pošto su mi prokrčala creva do ručka, grickala sam još i malo suvog grožđa i leblebije u međuvremenu [sm=smiley1.gif]
Ručak 15:30: domaća krem supa, lovačka šnicla sa pirinčem i kupus salata...

Ako ogladnim do večeri biće pravo čudo!!!

red3lilu -> RE: Trudnički meni (8.8.2012 18:08:09)

Presušujem polako, stalno sam gladna, ne znam šta se događa!!

doručak: 2 tosta+margarin+po 2 kriške parizera+feta sir+1 paradajz + pola kuvanog kukuruza + 2 kriške dinje
užina: 2 breskve + 1 čaša soka od breskve
ručak: 0,5l povrtne čorbice (tikvice,krompir, peršun, paradajz,šargarepa) + tikvice zapečene u testu za palačinke pun veliki tanjir
užina: velika kriška lubenice + pola kukuruza
užina II: 0,5l iste čorbice

MicinaMama -> RE: Trudnički meni (8.8.2012 18:37:25)

eto meni nadjose problem u trudnoci da ne jedem dovoljno [sm=smiley36.gif],imam mnogo ketona u urinu.

E sada drage moje imate li savet sta da jedem povodom toga?

red3lilu -> RE: Trudnički meni (8.8.2012 20:09:50)

Možda bi bilo bolje da pitaš minu na temi o ishrani...

jovicaa -> RE: Trudnički meni (8.8.2012 20:27:44)

ja sam danas monstrum.. ne znam sta se dogadja sa mnom... nikad u zivotu se nisam ovako prezderavala, a ni gojila ovoliko...
pojela sam 2 puna tanjira plazma keksa i mleka?!
pa oko 17 h rucak pun tanjir slatkog kupusa plus dva parceta hleba i majoneza plus paradajz.
a u medjuvremenu sam jela lubenicu...
i videcemo sta cu jos da strpam u sebe do uvece..

red3lilu -> RE: Trudnički meni (8.8.2012 20:36:40)

Heheheh, jovice a di je kraj trudnoće [sm=smiley36.gif]
Ja ne smem da napišem šta sam još pojela nakon što sam ono napisala popodne[sm=smiley36.gif]

jovicaa -> RE: Trudnički meni (8.8.2012 20:42:35)

pa to ti pricam... uvek sam mislila da su zene koje se prenagoje u trudnoci razmazene... zato sto sam se ja u prvoj ugojila samo 10 kila... a sad ne mogu da prepoznam sebe... jede mi se sve sto ne treba i ne mogu da se obuzdam... majonez ne jedem uopste inace(u normalnom stanju)

jovicaa -> RE: Trudnički meni (8.8.2012 20:44:16)

pa ti si pri kraju a jos uvek krkas... a je se nesto naadala da cu jesti manje u devetom[sm=smiley36.gif]
kako planiras da se porodis?

Anoniman -> RE: Trudnički meni (8.8.2012 20:45:32)

Majonez sa slatkim kupusom [sm=smiley22.gif][sm=smiley36.gif]

I da dodam večeru, upravo obavljenu: šopska salata sa pirinčem od ručka [sm=smiley1.gif]

red3lilu -> RE: Trudnički meni (8.8.2012 20:50:07)

IZVORNA PORUKA: jovicaa
kako planiras da se porodis?

Prirodno[sm=jezicek.gif]

Nećeš verovati ovako žderem a nedeljno dobijam po 10dkg?! Gde mi ode (delimično znam)[sm=smiley36.gif]... a ostatak?![sm=zmeden.gif]

jovicaa -> RE: Trudnički meni (8.8.2012 20:55:49)

sa epiduralom ili bez?
ma super ako se ne gojis.. koliko si se ugojila do sad?
a pazi ja sto te ispitujem[sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>