RE: Amniocenteza (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

isidora88 -> RE: Amniocenteza (18.12.2013 14:01:08)

nm cestitam, jos jedna devojcica, divno [sm=9nebesa.gif]

vonavoj -> RE: Amniocenteza (18.12.2013 14:03:44)

IZVORNA PORUKA: New Mom

[img]http://www.dodaj.rs/f/33/me/2JXMvcKX/itsagirl14.gif[/img]

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] divno za curicu!![sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Amniocenteza (18.12.2013 14:07:04)

Nm cestitam.Joj kako mi je drago da su nam kariotipovi ok.I sunce nas obradovala juce.
Mi nismo zeljeli da znamo pol,tako da vam nista ne mogu reci.
Ljubim vas[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

Sanchy -> RE: Amniocenteza (18.12.2013 15:21:37)

Jeltje Helix lab jeste Konzilijum ,oni su Visegradskoj,tu si odnela?Pa mozda su u guzvi pa treba dva tri dana ali veruj mi,ni to nije mnogo naspram tri nedelje cekanja rezultata,,secam se da su mi javili telefonom pa onda poslali rezultat na mejl,,posle sam celo popodne gledala u onaj papir koliko sam se rasteretila fakticki,,,citogenetika mi je stigla za manje od deset dana ali ako je pcr ok,onda je verovatnoca da citogenetika nije jako jako mala,Svima kojima su stigli rezultati jako mi je drago sto je sve ok,,[sm=rozica.gif][sm=bravo.gif]

Jeltje -> RE: Amniocenteza (18.12.2013 19:00:22)

Da izvinete...popizdim kada napisem kilometarsku poruku i nestane mi internet na telefonu tj preko MTS-a i moram da pisem ponovo...grrrr. :(((

Sanchy, da - odnela sam uzorak u Konzilijum u Visegradskoj 25, a nisam ni znala da je to Helix lab. U svakom slucaju nijedna druga laboratorija nije znala da mi objasni razliku izmedju PCR i ove druge metode, cak nisu znali ni da mi objasne sta znaci kariotip...bas sam bila nervizna zbog toga. Mi smo se na kraju odlucili za komplet analizu i sad cekamo tih 2-3 dana kako su nam rekli za PCR. Cula sam da su mnoge devojke dobile rez za 24h, no dobro, volje i par dana nego tri nedelje.

Da li neka od vas ima iskustva sa refundiranjem troskova? Cula sam da mogu da se refundiraju troskovi AC.

Veliki pozzzz za sve drugarice..:)))))

viking -> RE: Amniocenteza (18.12.2013 23:57:11)

NM, čestitam, baš lepe vesti [sm=bravo.gif]

New Mom -> RE: Amniocenteza (19.12.2013 13:29:05)

Hvala, devojke![sm=smiley1.gif] Najbitnije da je zdrava.

Jeltje -> RE: Amniocenteza (19.12.2013 22:14:40)

Dobili smo rezultate PCR....Zivi smo, zdravi i devojcica smoooo!!!! Juuuuupi!!! [sm=metulj.gif][sm=metulj.gif]

Ja sam van sebe od srece!!! [sm=sloncek.gif]

New Mom -> RE: Amniocenteza (19.12.2013 22:18:29)

Jeeee! [sm=bravo.gif] Divno!

Jeltje -> RE: Amniocenteza (19.12.2013 22:25:22)

Jeeee! [sm=bravo.gif] Divno!

Hvaaaalaaaaa....puuuno!!!! [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

17 joka -> RE: Amniocenteza (20.12.2013 18:29:52)

NM,Jeltje za [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] princezice

Cece i za vas [sm=bravo.gif]

ANDJEELA -> RE: Amniocenteza (20.12.2013 22:57:49)

Hvala dragom Bogu ovde sve lepe vesti, uzivajte trudnice sada[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Mille -> RE: Amniocenteza (21.12.2013 9:19:56)

Meni je dr rekla da ni jedan test nije 100 % siguran pa ni amniocenteza.

ANDJEELA -> RE: Amniocenteza (23.12.2013 14:43:11)

drage moje samo da se javnem,hvala Bogu sve je u najboljem redu proteklo,sve kako ste mi objasnili tako je i bilo. zmurila sam stalno,tako da nisam ni videla iglu,sestra mi rekla da otvorim oci i da pogledam tecnost,bistra je i svetlozuta. dobija se bensedin mala doza da se popije,pa se tek sada javljam,malko sam spavala. Intervencija traje 5 minuta,manje boli od vadjenja krvi. Odoh da odmaram,ljubim vas sve[sm=smiley31.gif]

dunja RR -> RE: Amniocenteza (23.12.2013 14:45:06)

Sjajno Andjela, sada odmaraj [sm=smiley31.gif]

New Mom -> RE: Amniocenteza (23.12.2013 15:32:53)

Sjajno, Andjela! Odmaraj sad!
IZVORNA PORUKA: Mille

To se odnosi na manje od 1% mogucnosti da uzorak nije uzet adekvatno i stoga se ne moze uraditi analiza plodove vode. Svi koji idu na AC su upoznati sa svim tim.
Uostalom, analiza bilo kog uzorka bilo cega nekad moze da ne uspe.

degu -> RE: Amniocenteza (23.12.2013 23:06:19)

bravo Andjela [sm=smiley31.gif]

Jeltje -> RE: Amniocenteza (23.12.2013 23:34:27)

Suuuper Andjela, uzivaj i odmaraj. Bice sve super. [sm=smiley31.gif]

Jeltje -> RE: Amniocenteza (23.12.2013 23:37:27)

Ne mogu da shvatim ljude koji uvek mrace....Pa uvek moze da ti padne saksija na glavu i da, sto ti NM kazes, analiza zbog necega moze da ne uspe, ali ko jos polazi od toga...[sm=zmeden.gif]

Sjajno, Andjela! Odmaraj sad!
IZVORNA PORUKA: Mille

To se odnosi na manje od 1% mogucnosti da uzorak nije uzet adekvatno i stoga se ne moze uraditi analiza plodove vode. Svi koji idu na AC su upoznati sa svim tim.
Uostalom, analiza bilo kog uzorka bilo cega nekad moze da ne uspe.

Jole84 -> RE: Amniocenteza (24.12.2013 11:01:57)

Anđela super,sad odmaraj,bitno da je gotovo [sm=smiley31.gif] Pa da ti uskoro lakne kao i našim devojkama [sm=smiley1.gif]

pari -> RE: Amniocenteza (6.1.2014 10:57:35)

drage, ja sam zakazala u Institutu za majku i dete u Bg...rekli su mi da prvo dođem na konsultacije sad u januaru, pa u februaru amniocinteza... Da li znate šta se radi na konsultacijama? da li je pregled ili samo priča?

New Mom -> RE: Amniocenteza (6.1.2014 11:05:54)

Konsultacije podrazumevaju geneticara, pretpostavljam. On pravi rodoslovno stablo, tj. trazi podatke o tebi, tvojim roditeljima, braci/sestrama, baba i dedama o tome da li su zdravi/bolesni i od cega. A to isto i o porodici tm. To, uz nalaz dabla i UZ sluzi da da pracenu da li i ako da, koliki rizik postoji za bebu.

Al naravno, ako u tome prethodi mozda i pregled kod ginekologa, to mogu da ti jave devojke koje su bile tu.

pari -> RE: Amniocenteza (9.1.2014 12:00:20)

Hvala!
evo da napišem kako to izgleda u Institutu za majku i dete, upravo sam stigla...od pola 8 do pola 9 je predaja knjižica, to traje par minuta, i onda od pola 10 kreću da prozivaju po redu...Mi smo bili unutra 2minuta, dali su nam papir gde piše da je savetovana amniocenteza, nisu nas ništa pitali i rekli da odemo da zakažemo tačan termin sprat niže. Tu smo čekali 20tak min jer je bilo žena pre nas, zakazali mi za mesec dana, dali mi neke papire šta je amnio i šta treba da ponesem kad dođem i to je to. Leži se tri dana.

New Mom -> RE: Amniocenteza (9.1.2014 12:04:18)

Izes savetovaliste.[sm=hudicek1.gif]
Ma ne moze svako da bude med.strucnjak i da zna zasto mu je bas savetovana AC i koji je rizik i od cega tacno.
I posle sto se ide privatno.[sm=zz_timebomb.gif]

New Mom -> RE: Amniocenteza (9.1.2014 12:05:28)

Andjela, kad su rezultati?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>