RE: Amniocenteza (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

Jole84 -> RE: Amniocenteza (29.11.2013 12:55:51)

Cece [sm=smiley31.gif]

New Mom -> RE: Amniocenteza (29.11.2013 14:57:29)

Cece, biće sve OK![sm=smiley1.gif] Sad priušti sebi malo lenstvovanje.
Kad su ti rekli da će biti rezultati?

Anoniman -> RE: Amniocenteza (29.11.2013 17:52:56)

Za 3-4 nedjelje.Uh gore ovo cekanje nego bilo sta drugo.Znam samo da je sestra odmah rekla da je tecnost bistra i cista,neka je boja izmedju sv zute i zute.
Sada mirujem samo do wc.
Koliko se dana miruje,meni rekli 7.

Misha i Ljisha -> RE: Amniocenteza (29.11.2013 20:29:13)

meni su rekli 72 sata ali iskreno ja sam vec to vece pravila pice[sm=smiley36.gif], ja sam nekako bila opustena da je sve ok. Nisam pila ni preporucene lekove. Samo vitamine i dosta tecnosti da se nadoknadi gubitak

New Mom -> RE: Amniocenteza (29.11.2013 21:03:18)

Dr koji mi je radio AC je rekao strogo mirovanje 24 sata i lagana posteda jos 2, a recimo dr kod koje sam uzela uput je rekla da budem "prikucana za krevet 2 nedelje". Meni je u planu da ormaram 3 dana, jer toliko matorci mogu da preuzmu klince na cuvanje.

ANDJEELA -> RE: Amniocenteza (29.11.2013 21:21:28)

cece odmaraj sada,bice sve ok[sm=smiley31.gif]
NM sad smo ti i ja na redu,ja radim 6 dana posle tebe..

New Mom -> RE: Amniocenteza (29.11.2013 21:23:35)

O, znaci ja sledeca? :) Bice pun izvestaj, bez brige! :D

Sanchy -> RE: Amniocenteza (29.11.2013 21:31:34)

Ja, koliko se secam,sam mirovala isto dve nedelje po savetu dr.sa klinike koji mi je radio ac,,dobila sam i antibiotik,mislim Panklav i to konjsku dozu,cetiri dana da pijem..Poceo je i kod nas da se radi NIPT test,neinvazivni prenatalni test,gde se iz krvi trudnice rade analize na Dauna,Edvardsa,Patau,x i y hromozopatije ali je bas skup ,oko 100000,,prosle godine toga jos uvek nije bilo kod nas,zvala sam da pitam..

Ivanka 75 -> RE: Amniocenteza (29.11.2013 21:33:41)

Moja sestra je oba puta odmarala 3 dana, tj lezala, a posle toga sve normalno samo nije podizala nista (dete), malo se vise cuvala i to je to.

Anoniman -> RE: Amniocenteza (2.12.2013 18:51:20)

Mene uhvatila frka zbog nalaza AC[sm=smiley13.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

lesica -> RE: Amniocenteza (2.12.2013 19:01:53)

Cece, biće to dobro! Glavu gore [sm=smiley31.gif]

SuperS -> RE: Amniocenteza (2.12.2013 21:09:02)

Normalno je da vam je frka, ja sam bila vise nego nenormala....budite pozitivni, stvarno i kad su vam nalazi dabla, tripla...katastrofa ne posustajte sa pozitivnim mislima. Mene vise niko ne bi naterao da radim taj dabl, kosto me zivaca i zivac...odma amniocinteza i to je to. Meni je rekla dr. da mirujem 7 dana, i rekla je da je to maksimum!

subotičanka -> RE: Amniocenteza (3.12.2013 8:07:06)

Vraćam se na ovu temu iako sam je već ostavila iza sebe jer sam se jako,ali jako nasekirala.Dr u NS mi je rekla da je u skandinavskim zemljama(gde je nedavno bila na nekim predavanjima na ovu temu) double i triple test davno zabranjen a AC se jako retko radi,samo kada postoje osnovani razlozi za to,a da će kod nas,na žalost,još dugo "biti u modi".Meni je double bio "loš",triple dobar,a AC sam odbila.Exuz oba puta savršen.Naravno odluka je na svakoj trudnici i šta god da se odluči treba maximalno biti pozitivan.U krajnjoj liniji svaka od nas će ili već mora,još nebrojeno puta donositi teške odluke kad se rode mali bepci i biti odgovorna za svoje odluke i postupke.Glave gore i samo hrabro.Svoje telo i svoju decu mi najbolje poznajemo.

dunja RR -> RE: Amniocenteza (3.12.2013 9:40:45)

Subotičanka darling, podseti me koliko beše imaš godina?
Ja imam 37 i rekla sam dr da ne bih na amnio, on je rekao ok, ako dabl bude ok, nemoj ..mada bi on ipak preporučio, ali odluka je na meni.
Rekao mi je i da prvorotke u Britaniji idu na AC posle 38 (tako im preporučuju),

Misha i Ljisha -> RE: Amniocenteza (3.12.2013 10:05:42)

Suboticanka bilo je u novinama da u skandinavskim zemljama ne rade vise amniocentezu pod obavezno ne zato sto je rizik ili bilo sta slicno vec oni smatraju da su bebe i sa daunovim sindromom (i slicno) isto bebe kao i sve ostale i da im treba dati sansu. Oni to gledaju kao na ubistvo i iz tih razloga je ac zabranjena

New Mom -> RE: Amniocenteza (3.12.2013 10:33:17)

Cece, nema frke! Jel jasno? Znam da je cekanje uzasno (ja u drugoj nisam prvo ni skopcala sta mi dd javlja kod je pola, samo sam cula da je zdrava beba), al procice i to! Glavu gore!

subotičanka -> RE: Amniocenteza (3.12.2013 10:59:32)

Dunja,ja sam 35 godina.

Anoniman -> RE: Amniocenteza (3.12.2013 11:25:19)

Uh cure[sm=zmeden.gif] Ja nisam radila ni dabl ni tripl,vec samo AC.A sada nikako se opustiti dok nalazi ne dodju.Boze dragi sta mi sve pada na pamet[sm=zmeden.gif]...

subotičanka -> RE: Amniocenteza (3.12.2013 11:34:53)

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Suboticanka bilo je u novinama da u skandinavskim zemljama ne rade vise amniocentezu pod obavezno ne zato sto je rizik ili bilo sta slicno vec oni smatraju da su bebe i sa daunovim sindromom (i slicno) isto bebe kao i sve ostale i da im treba dati sansu. Oni to gledaju kao na ubistvo i iz tih razloga je ac zabranjena

Nismo se razumele,nije AC zabranjena,nego double i triple testovi zato što su nepouzdani i najčešće daju lažne rezultate.AC se radi ali ne preventivno i skoro kod svake trudnice kao kod nas.U tome je velika razlika.I ja smatram da je izazivanje prevremenog porođaja ubistvo,ali to je samo moje mišljenje,ne želim zaista nikoga da uvredim,poštujem svačiju odluku i ne zalazim u tuđe živote.Ovo je jako osetljiva tema,ali opet da kažem,samo pozitivno i glave gore.
3[sm=smiley1.gif]

New Mom -> RE: Amniocenteza (3.12.2013 11:50:40)

Mislim da zene ne kontaju jednu stvar. Kad navode da je rizik od AC 0,5%, to znaci da je rizik od komplikacija veci 0,5% OD RIZIKA KOJI INACE POSTOJI U OVOM DELU TRUDNOCE. U najvecem postotku se ispostavi da bi ta trudnoca i/ili beba svejedno bila ugrozena tokom trudnoce. Nijedan dan tokom tih 40 nedelja nije da kazes da nema nekog rizika.

Moj stav sam iznela valjda 100%. U danasnje doba kad je nauka dovoljno toga omogucila, naravno da zelim da svojoj deci dam onaj optimalni pocetak koliko mogu. Niko mi ne moze garantovati da li je dete slepo, gluvo ili ce mentalno zaostajati, ali ono sto je u mojoj moci da pruzim max., to cu uraditi.

arabela -> RE: Amniocenteza (7.12.2013 19:45:27)

Cure jel znate sto znaci moj nalaz:
Age; 35.8
Gestacional age 11+6
PAPP-A 0.42 corr.MoM
fb-hCg 1.58 corr.Mom
CRP 55mm
Nt 1.42 = 0.96 Mom

age risk: 1;219
biochemical trisomy 21 risk 1;54
combined trisomy 21 risk 1:279
trisomy 13/18 +NT < 10000

The calculated risk for trisomy 13/18 (with nuchal translucency) is < 1:10000, which represents a low risk

The calclated risk for Trisomy 21(with nuchal translucency)is below the cut off, which indicates a low risk

Mene osobno buni onaj biokemijski 1:54, ako on sam po sebi nesto znaci ili se uzima uvek u kombinaciji?

Zbog hematoma u 10nt i polipa na grlicu sam na strogom mirovanju i ne mogu kod dktora. narucena sam tek na 19.12 , na tel.pozive ne odgovara, a ja moram cuti vase misljenje. sad sam u 15 nt, do kontrole bicu 17 nt i imacu samo nekoliko dana da odlucim za amnio. [sm=zmeden.gif]

New Mom -> RE: Amniocenteza (7.12.2013 19:54:46)

Arabela, ima tema DOUBLE TEST, pogledaj preko pretrazivaca, ne mogu preko tel. da ti stavim link. Pisale su zene sa takvim nalazima dabla.

U sustini, granica neka za nizak i visok rizik je 1:250. Sve manje od toga se smatra visokim rizikom. Gleda se u taj biohemijski rizik (to je rizik od Dauna u odnosu na nivoe hormona), kombinovano je kad se ukljuci i rizik u odnosu na godine. Same godine retko ko smatra da je verodostojno.

Torbica -> RE: Amniocenteza (7.12.2013 20:05:48)

IZVORNA PORUKA: New Mom

Mislim da zene ne kontaju jednu stvar. Kad navode da je rizik od AC 0,5%, to znaci da je rizik od komplikacija veci 0,5% OD RIZIKA KOJI INACE POSTOJI U OVOM DELU TRUDNOCE. U najvecem postotku se ispostavi da bi ta trudnoca i/ili beba svejedno bila ugrozena tokom trudnoce. Nijedan dan tokom tih 40 nedelja nije da kazes da nema nekog rizika.

Moj stav sam iznela valjda 100%. U danasnje doba kad je nauka dovoljno toga omogucila, naravno da zelim da svojoj deci dam onaj optimalni pocetak koliko mogu. Niko mi ne moze garantovati da li je dete slepo, gluvo ili ce mentalno zaostajati, ali ono sto je u mojoj moci da pruzim max., to cu uraditi.

Draga, a sta bi uradila kad bi se ispostavilo da nesto nije u redu? Ljubim te

New Mom -> RE: Amniocenteza (8.12.2013 11:16:21)

IZVORNA PORUKA: Torbica

Draga, a sta bi uradila kad bi se ispostavilo da nesto nije u redu? Ljubim te

Prekinula bih trudnocu. Ne bih ni radila AC da nemam donete odluke "sta ako...".

Torbica -> RE: Amniocenteza (8.12.2013 21:04:20)

NM, ja verujem da ce ti biti sve ok, kao i sa ono dvoje andjela. [sm=smiley31.gif]
Ja ne bih mogla da prekinem trudnocu, niti bih, sta god. Hvala Bogu, sve je uvek bilo ok... Dalje od double-a nismo ni isli.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>