jela 76 -> RE: Amniocenteza? (9.8.2013 14:43:54)
|
Ćao devojke! Evo i mene posle 100 godina, ali sa nekim informacijama. Moj dabl je bio odličan, ali je rizik bio visok samo zbog godina. Tada mi je genetičarka preporučila AC, kaže, nalaže standard. Moj dr je ipak bio rezervisan prema tome, tj. nije hteo da me bocka, pa me je poslao na uz kod dr Jelene Dukanac. Nalaz je bio odl ican, ali njena preporuka je bila tripl test. Ako je on dobar da se ne radi AC. Na tripl testu su mi bili dobri hormoni,ali je rizik i dalje bio visok kada se stavi u korelaciju sa godinama. Na kraju smo i presekli, pa sam u utorak odradila AC. Prosla sam odlicno, uz neznatne grceve, tj. kontrakcije, koje su brzo prosle. Tog dana sam i primila 1 bocu tokolize, antibiotike, prespavala i ujutru kuci. Rezultat za 3 nedelje. A pre desetak dana su mi uradili i serklaz, jer mi se grlic skratio na 1 cm. I to sam prezivela, sto mi je palo teze od AC. Cudi me da vam zakazuju tako kasno AC! Ona se radi od 17 do 18 nedelje. Posle toga moze samo kordocenteza. Koliko kosta privatno da se odradi, po Bg-u?
|
|
|
|