RE: Amniocenteza? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

jacadjukic -> RE: Amniocenteza? (28.7.2013 19:47:54)

viking rr,hvala ti puno na odgovoru. citala sam predhodne postove i to mi malo daje snagu. mada se ja ne plasim ni igle,ni lezenja u bolnici plasim se samo kakav ce rezultat biti posle AC . moj ginekolog mi je samo preporucio ac cim je video rezultat dabl testa,uput mi je dao za bg (imd) ,inace sam iz velike plane . nista drugo mi nije rekao,ne znam na kakve druge testove ti mislis. molim te,vidi sa tvojim gin.pa mi javi . ja tek imam zakazano kod geneticara 8.8. samo razgovor a kasnije cemo videti sta ce biti

reve84 -> RE: Amniocenteza? (28.7.2013 20:44:06)

Zdravo devojke,

Jel neka od vas radila amnio u 21 nedelji? Citala sam na netu da se radi samo do 19 nedelje a ja cekam doktora da se vrati sa odmora da bi mi presudio da li trebam na amnio... :(

jacadjukic -> RE: Amniocenteza? (29.7.2013 11:51:36)

ne znam,ja tek cu imati razgovor u 16.nedelji. ne ocajavaj,ako su ti tako zakazali,znaci da nema opasnosti,znaju oni najbolje

viking -> RE: Amniocenteza? (1.8.2013 10:40:17)

Da li znate koliko ranije treba zakazati amnio na Institutu za majku i dete?

reve84 -> RE: Amniocenteza? (1.8.2013 10:55:13)

Viking meni su rekli bar mesec dana...ali ides prvo kod njih u genetsko savetovaliste pa onda oni odredjuju dan za amnio.. Pozovi ti odmah svakako...Cula sam od moje kume da su jako ljubazni i telefonom ti daju sve info

viking -> RE: Amniocenteza? (1.8.2013 10:58:10)

E, super, onda nisam zakasnila :) Otići ću sutra, inače živim na NBGD pa mi nije daleko.

viking -> RE: Amniocenteza? (2.8.2013 12:49:44)

Evo da se javim, ipak sam zakasnila... Rekli su mi da zovem sad svake nedelje da vidim ako neko otkaže... Smorila sam se za medalju, skoro pa mi se sad plače zato što je moja krivica, mogla sam da odem ranije, ne znam zašto nisam...

Verolina -> RE: Amniocenteza? (2.8.2013 13:02:39)

Viking, a sto moras da radis amnio?

viking -> RE: Amniocenteza? (2.8.2013 13:04:43)

Pa zato što mi je 37 (za dva dana)... Nisam još radila dabl, tek za deset dana, ali u mojim godinama amnio se uglavnom radi.

Verolina -> RE: Amniocenteza? (2.8.2013 13:08:20)

Aaaaa...Ali ako dabl i tripl budu dobri, onda neces ici?

reve84 -> RE: Amniocenteza? (2.8.2013 13:16:04)

Auuu Viking pa bas mi je zao...Sranje... A da probas da pozoves Visegradsku ili Front pa da probas?
Ja cu morati privatno 23 000 kosta.

Maslacak15 -> RE: Amniocenteza? (2.8.2013 13:27:15)

Viking razmisli,

Znam da je to u Srbiji ekstremno popularno ali mislim da nema preke potrebe raditi amnio ako su ultrazvuk (radjen ekspertski i double u redu). Narocito u blizanackoj trudnoci. Sad ce sigurno da skoce svi iz tabora " sigurno je sigurno" ali ja mislim da zatim nema potrebe. Ja ni jednom nisam radila, cak ni double, samo detaljan ekspertski ultrazvuk u 13. oj nedelji i nisu mi ni pominjali amnio. A bila sam trudna sa 33 i 35 godina.

viking -> RE: Amniocenteza? (2.8.2013 13:27:31)

Ne znam, koliko sam shvatila ovde, taj dabl je više statistika, ništa u stvari ne mora da znači i nije baš pouzdano. Pričali smo nas dvoje šta bismo u slučaju lošeg rezultata i zaključili smo da bismo u slučaju da jedna beba ima neki sindorm a druga ne, zadržali obe, ali ako obema nešto fali, onda ne bismo jer život sa dva bolesna deteta nije život ni za koga. A to jedino možeš da utvrdiš amniocintezom.
Reve, verovatno ću na kraju i ja, videću još ovih dana šta može da se uradi. Ja bih u tom slučaju radila u Jevremovoj, tamo su mi radili VTO i verujem im

viking -> RE: Amniocenteza? (2.8.2013 13:29:58)

Maslačak, hvala na savetu. Nervira me što i nemam neko iskustvo bliskih osoba, imam samo jednu drugaricu koja je radila amnio i to je to, niko drugi nije. Ne znam ni sama, ajde videćemo šta kaže dabl i šta kaže doktorka...

New Mom -> RE: Amniocenteza? (2.8.2013 13:33:24)

Ja sam u obe radila amnio. Meni to da li je dabl i EUZ ok jednostavno nije bilo dovoljno da znam da je sve stvarno dobro.

Privatno je sad 23 hiljade? Uzimanje uzorka sa analizom ili samo jedno od tog?
Pre 2 godine je samo uzimanje bilo 18 hiljada a analiza još 19 hiljada.

Maslacak15 -> RE: Amniocenteza? (2.8.2013 13:37:01)

dabl jeste statistika ali ekspertski ultrazvuk nije. Treba da ga radi verzirani strucnjak, na primer ordinacija Ultramedika dr Tika ( Tihomir Mihailovic, samo primer ima i drugih) i ond asu rezultati skoro 100 % pouzdani. Bebe sa trizomijama imaju niz problema po pravilu ne samo uvecan vratni nabor. Dobar strucnjak za ultrazvuk moze da ti da dosta veliki stepen sigurnosti. Nije egzaktno kao amnio ali meni je bilo vise nego dovoljno da mirno spavam.

reve84 -> RE: Amniocenteza? (2.8.2013 13:53:08)

Ja ako budem radila uzorak ce mi uzeti u Visegradskoj i onda nosimo na analizu i to je 23 000.
Svakako se ti konsultuj sa lekarom jer recimo znam da ovaj moj profa nije obavezno slao na amnio samo zbog godina...vec ako uz to postoji i opravdana sumnja tipa los dabl, tripl, quadriple....

viking -> RE: Amniocenteza? (2.8.2013 14:20:44)

Hvala svima na komentarima [sm=smiley31.gif]
Samo još da pitam, kad se radi taj ekspertski uz, u kojoj nedelji? Da li mi je rano sad?

ksenija81 -> RE: Amniocenteza? (2.8.2013 14:35:57)

Pa ja sam ga radila u trinaestoj, tj 12+2, tek 30.08. imam geneticara i onda ako mora amnio...

viking -> RE: Amniocenteza? (2.8.2013 14:38:46)

I to je potpuno odvojeno od dabl testa, mislim, to su dva odvojena ultrazvuka? Izvinite ako pitam gluposti...

ksenija81 -> RE: Amniocenteza? (2.8.2013 14:41:44)

Ne, expertni je uz, a double je iz krvi koji se radi isti dan po nalazu uz. Tj mere sa uz nosis u lab i onda vadis krvi i onda softver pravi gluposti...

viking -> RE: Amniocenteza? (2.8.2013 14:45:39)

Aha, ja sam nekako skapirala da je dabl kombinacija Uz-a i testa krvi....

ksenija81 -> RE: Amniocenteza? (2.8.2013 14:47:24)

Pa u sustini jeste, ali to rade u laboratoriji

viking -> RE: Amniocenteza? (2.8.2013 14:51:00)

E, pa to sam pitala, taj uz koji nosiš u lab nije ekspertski uz, već su to dva odvojena uz-a [sm=smiley36.gif]
Hvala na strpljenju!

ksenija81 -> RE: Amniocenteza? (2.8.2013 14:52:42)

Jeste ekspertni taj koji nosis, tamo su ti mere crl i nt na osnovu kojih+hormona odredjuju rizike

Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>