Tina79 -> RE: Amniocenteza? (7.2.2013 11:15:26)
|
Pozdrav svima, nova sam na forumu i imam identican problem :( Zenicini postovi su me podstakli da i ja podelim sa vama svoje iskustvo. Naime ja sam u 14 nedelji, imam nepune 34 godine i dabl test mi je bio odlican. Medjutim, imala sam slucaj dauna u porodici i to sam rekla svojoj dr u domu zdravlja. Odmah mi je dala uput za genetsko savetovaliste za Front. Bila sam tamo u utorak, izlozila svoj problem a oni su mi rekli da ne rade nista na rec. Moram doneti dokaz da je moja tetka koja je rodjena u kuci na selu pre 62 godine, a inace preminula odavno, imala taj sindrom. Sto je za mene apsolutno nemoguce. Ako je dabl dobar, obavezno ce vas odbiti. Uzgred, moja dr smatra da je dabl test cista glupost i da je on samo statistika koja kako kaze nije prilagodjena nasem podneblju (misli na taj program koji proracunava rizik na osnovu unetih parametara). Tako da sam i ja sad u nevidjenoj dilemi.. U Gradskoj bolnici bih mozda nasla neku vezu al su me tamo gadno istraumirali na pocetku trudnoce (tacnije dr Djokic Milan sa kojim je i moja koleginica imala jezivo iskustvo totalno pogresne dijagnoze) pa nekako imam averziju. Juce sam nekako prelomila i zvala Jevremovu da zakazem AC kod dr Ljubica. Rekli su mi da nije problem, da ce doktor biti tu ali da prethodno pribavim potvrdu mog lekara u kojoj sam nedelji trudnoce (tj.da to uradim kada budem u 16. nedelji odnosno zadnje nedelje februara, da im se tada javim i posaljem na mail skeniran izvestaj.) Onda ce mi zakazati. Inace kosta 43.000 din. Posto svi kazu da je dr Ljubic jako strucan ja bih mozda samo njemu to poverila. Inace koleginici koju sam gore pominjala je dr Djokic u 8. mesecu rekao da joj je losa posteljica i da beba nema dovoljno kiseonika..sto ce reci nista od deteta. Da vam ne pricam kroz koji je pakao prosla! Nakon toga je otisla kod Ljubica koji prosto nije mogao da veruje sta je ovaj dijagnostikovao i potpisao. Naravno rekao je i garantovao da ce beba biti ok, tako je i bilo. Znaci definitivno ne bih volela da zapadnem kod tog Djokica. Zapravo kako uopste nije sve jedno ko ce vam voditi trudnocu, tako pogotovo nije sve jedno kome cete poveriti busenje stomaka (da se bas tako izrazim). Na karju mislim da cu ipak da prezalim te 43.000 pa da to uradim kod Ljubica. Nije mi sve jedno, ipak se plasim procedure ali znam da cu biti mirnija ako to uradim i bude sve ok. Ovako cu se samo jesti do kraja trudnoce. Inace postoji mogucnost refundacije tih sredstava od socijalnog pa cu se i o tome detaljno informisati.
|
|
|
|