RE: Amniocenteza? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

Rada T. -> RE: Amniocenteza? (15.2.2012 20:33:35)

a da... hvala svima na podršci [img]http://yoursmiles.org/tsmile/heart/t4522.gif[/img]

Anoniman -> RE: Amniocenteza? (15.2.2012 20:37:27)

Čestitam Rado, sad opušteno i uživancija[sm=smiley31.gif]

mihi -> RE: Amniocenteza? (15.2.2012 20:50:42)

Šta sam rekla Rado, uživaj sada.

Jele -> RE: Amniocenteza? (15.2.2012 22:22:46)

Čestitam Rado [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] A sad uživaj [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Amniocenteza? (16.2.2012 9:07:40)

Aaa , znaci nije kraj iznenadjenjima [sm=smiley1.gif] Ma samo kad je sve u redu [sm=smiley1.gif]

pinky -> RE: Amniocenteza? (20.2.2012 16:01:57)

česitam Rado! Mogu da zamislim kolika je tvoja sreća. Ja čekam rezultat sa AC, iskreno se nadam da ću se i ja radovati!
[sm=smiley31.gif]

mama kukunka -> RE: Amniocenteza? (20.2.2012 16:11:10)

pinky, imas isti avatar kao razlicak koja svakog dana treba da se porodi, eno je u trecem tromesecju-ceka subotu!..i gledam u post, pa ne verujem sta pise...kaze , cekam rezultat ac ?? t pa gledam datum, opet procitam..tek iz treceg puta mi pogled padne na nick :))
potpuno sam se zbunila!

pinky -> RE: Amniocenteza? (20.2.2012 17:22:56)

evo, promenila sam avatar, da ne dođe ponovo do zabune.

blackmagic -> RE: Amniocenteza? (21.2.2012 16:34:18)

Evo..ja prezivela....danas ...[sm=smiley1.gif]
Sve je proslo dobro...izvadjena plodova vodica koja je bistra,lepa..bas me to obradovalo...doktor je malo zurio sa UZ-om jer je bilo bas guzve,onako usput mi je rekao da je mozda devojcica...i dodao..izmedju ostalog to nije ni bitno..na sta sam ja rekla da je totalno u pravu...[sm=bravo.gif]
Sad cekamo rezultate...:)[sm=zmeden.gif]

crazymama -> RE: Amniocenteza? (21.2.2012 19:04:56)

jesi u frontu radila? i meni su odmaj kad su uzeli uzorak pokazali spric i pohvalili bistrinu i boju plodove vode, sto me je ohrabrilo!
ma bice sve ok!

blackmagic -> RE: Amniocenteza? (21.2.2012 21:31:14)

Da,u frontu.I meni je sad kao malo lakse kad sam videla plodovu vodu...svetlo zuta,bas bistra tecnost...ma..ja iskreno smatram da rezultat ne moze biti los..:)

crazymama -> RE: Amniocenteza? (21.2.2012 21:46:04)

tako je ;)

Modessty -> RE: Amniocenteza? (22.2.2012 22:32:17)

ima previse stranica da bi citala sve. Da li ima nekog ko je radio u Nisu i gde?

pinky -> RE: Amniocenteza? (22.2.2012 23:11:48)

ja am poslala plodovu vodu u Nis, u klinički centar...

Modessty -> RE: Amniocenteza? (25.2.2012 23:22:44)

Za desetak dana radim double test pa cu videti da li ce mi pomenuti amnio. Ja se plasim toga mnogo. Nesto sam bas sumnjicava.

pepeljuga -> RE: Amniocenteza? (25.2.2012 23:24:26)

Mod, i ti si trudna??? Cestitam!!! Tvoj prosli porodjaj je prvi kom sam prisustvovala na RR [sm=smiley36.gif]

Modessty -> RE: Amniocenteza? (25.2.2012 23:28:14)

[sm=smiley36.gif] hvala. e bas si me nasmejala! pomislice neko da uzivo prenosimo porodjaje ha ha haha mada kad je verus recimo u pitanju to i nije daleko od istine [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Amniocenteza? (25.2.2012 23:29:40)

Mod, jel se smirilo krvarenje?

nas dvoje i tata -> RE: Amniocenteza? (2.3.2012 16:44:52)

Pozdrav od nas troje svima!
Trudni smo 12 nedelja i 5 dana, a na ovoj temi smo jer nas zanima da li je neko radio AC na Zvezdari? Na sajtu je cena od 15.000,00RSD-a, sto je jako povoljno, nema potrebe da se zakazuje bilo sta, potrebno je samo odneti im uzorak plodove vode-ja proverila licno odlaskom kod njih.

Ne znam jos uvek koji metod je u pitanju i sta sve pokriva ( malo sam zbunjena jer negde sam pronasla da se trazi 3 najucestalije hromozomopatije a negde cak 5 kao i pol a mislim da sam negde cak procitala  da se moze imati informacija i o buducem sluhu bebice).

U sledeci cetvrtak imam razgovor sa geneticarom u njihovom savetovalistu, imam puno pitanja  ali i za postavljanje pravih pitanja treba vec znati ( mnogo )  ponesto...

Takodje me zanima da li neka od buducih mama koja je radila AC vec moze da mi kaze na koje infekcije, koje su potencijalno opasne za bebu prilikom AC, ih je doktor upozorio?
tata i ja zelimo potpuno samoinicijativno da uradimo AC, za sada- a nadam se da ce tako i ostati, nemamo nikakve faktore rizika zbog kojih bi to neizostavno moralo da se uradi.

Jedina stvar koja meni stvara problem jesu potencijalne infekcije, mada i za to postoji resenje u smislu ovih antibiotika koji se preventivno daju.

Zahvaljujem unapred!

Sanchy -> RE: Amniocenteza? (2.3.2012 20:05:48)

Svaka infekcija je potencijalno opasna za bebu...ja sam radila vaginalni i cervikalni bris i toksoplazmozu,posto da je bilo sta tu bilo pozitivno resava se antibioticima ,cak i u slucaju toksoplazmoze daje se spiromicin kako bi se smanjila mogucnost prenosa na bebu...E sad posle amniocenteze obavezno se prepisuju antibiotici,za svaki slucaj,posto i iglom prilikom prolaska kroz trbusni zid dr moze da ti unese neku bakteriju,mada sam bas ovde citala da devojke posle amnio nisu dobile antibiotik da piju,sto je po meni van pameti i to obavezno pitaj u savetovalistui da li je praksa ili ne...dobila sam i ginipral ali samo u slucaju da mi se pojave kontrakcije ,folnu i utrogestan sam pila od ranije pa sam samo nastavila.-...posto ides kod drzavnog dr ,koliko sam razumela posto mi nije jasna ona cena koju si navela jer kad ides sa uputom nista ne placas?!,verovatno rade citogenetiku i to ti je brojanje hromozoma,posmatranje njihovog kvaliteta,dakle bice iskljucene sve moguce trizomije i dobices napismeno pol deteta xx ili xy...pitaj koliko se cekaju rezultati i obavezno ,obavezno se raspitaj kakav je dr koji ce ti raditi amnio posto je to po meni najjbitnije jer smatram da do pobacaja posle amnio dolazi iskljucivo nestrucnoscu doktora...sama procedura ne boli nista i jao kratko traje..ako imas jos koje pitanje,tu sam ,pozdrav[sm=smiley1.gif]

blackmagic -> RE: Amniocenteza? (3.3.2012 10:03:20)

I meni nisu dali nista od terapije...bas nista...[sm=smiley13.gif]

nas dvoje i tata -> RE: Amniocenteza? (3.3.2012 10:07:03)

Sanchy, hvala!
Rezultati se cekaju max 18 dana, a uglavnom se dobijaju ranije...cena je ta-verovala ili ne, ja kada sam gledala sajt nasla cenovnik i meni je zvucalo malo, obzirom koliko je u privatnim ordinacijama.

Sto se tice placanja, stvari stoje tako da ne mozes to raditi o trosku zdravstvenog fonda odnosno besplatno ukoliko nemas indikacije da tako nesto moras uraditi ( godine starosti, los dabl ili tripl, nasledje ), ali srecom za 15.000,00rsd mozes potpuno samoinicijativno...ipak je velika razlika u ceni u odnosu na druga mesta, a mi planiramo i deponovanje maticnih celija sto je velika finansijska stavka ,  tako da se trudim da ne ne trosim novac  ako bas ne moram.
U Palmoticevoj je starosna granica 35 godina, bila sam i tamo.

Nisam proverila jedino za uzimanje plodove vode, mozda se i to placa mada kapiram da to ne moze biti velika stavka.

Sto se tice infekcija, pretpostavila sam da je tako-da sve moze biti opasno, ja planiram da uradima neke testove pre nego odem-ne moze da skodi i eventualno terapija pre toga...porazgovaracu sa svojim ginekologom sta tu moze da koristi i geneticarom na Zvezdari.

Pisem procedure i odgovore-uvek ce nekog to zanimati.

poz!

Maryjana -> RE: Amniocenteza? (3.3.2012 10:53:42)

Da li su brisevi obavezni pre amniocenteze?Meni niko nista nije rekao osim da 19.marta dodjem da mi urade amnio.

crazymama -> RE: Amniocenteza? (3.3.2012 13:33:59)

meni je dr iz DZ dala uput za vaginalni i cervikalni bris pre amniocenteze, a dr iz fronta mi je rekao da mi to ne treba, jer igla ulazi preko stomaka i da amniocenteza nema veze sa predelom "dole", ne dolazi ni u kakav kontakt... tako da nisam radila i ok je sve bilo. ja bih ti preporucila samo da trazis preventivno antibiotik, posle intervencije.

Maryjana -> RE: Amniocenteza? (3.3.2012 15:27:59)

I ja sam zakazana za N. front.[sm=smajl.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>