nas dvoje i tata -> RE: Amniocenteza? (3.3.2012 10:07:03)
|
Sanchy, hvala! Rezultati se cekaju max 18 dana, a uglavnom se dobijaju ranije...cena je ta-verovala ili ne, ja kada sam gledala sajt nasla cenovnik i meni je zvucalo malo, obzirom koliko je u privatnim ordinacijama. Sto se tice placanja, stvari stoje tako da ne mozes to raditi o trosku zdravstvenog fonda odnosno besplatno ukoliko nemas indikacije da tako nesto moras uraditi ( godine starosti, los dabl ili tripl, nasledje ), ali srecom za 15.000,00rsd mozes potpuno samoinicijativno...ipak je velika razlika u ceni u odnosu na druga mesta, a mi planiramo i deponovanje maticnih celija sto je velika finansijska stavka , tako da se trudim da ne ne trosim novac ako bas ne moram. U Palmoticevoj je starosna granica 35 godina, bila sam i tamo. Nisam proverila jedino za uzimanje plodove vode, mozda se i to placa mada kapiram da to ne moze biti velika stavka. Sto se tice infekcija, pretpostavila sam da je tako-da sve moze biti opasno, ja planiram da uradima neke testove pre nego odem-ne moze da skodi i eventualno terapija pre toga...porazgovaracu sa svojim ginekologom sta tu moze da koristi i geneticarom na Zvezdari. Pisem procedure i odgovore-uvek ce nekog to zanimati. poz!
|
|
|
|