|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Amniocenteza?
3.6.2010 16:02:59   
Sanjica26 RR
Nisam bila u toku, ali sam sad videla.

Svaka cast cipi! Pobedila si ovo.user posted image Jaka si ti. user posted image

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 451
3.6.2010 20:06:58   
New Mom
IZVORNA PORUKA: Snelle

IZVORNA PORUKA: Mari86

i devojka jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vidovita Snelle opet pogodila user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image  Lepo ti kažem, započni biznis.

Čestitke, još jednom, Cipi!!!

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 452
3.6.2010 20:08:52   
cipiripi
user posted image user posted image user posted image user posted image

zakljucak: "POD HITNO UKINUTI DOUBLE I TRIPLE TEST KOJI SU NAMETNULE LAB DA BI STRESIRALE BUDUCE MAME!!!!!"

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 453
3.6.2010 21:42:45   
dr boba
Cipi, bravo, prodje i ovo!!!user posted image user posted image user posted image
Mnoooogo sam srecna draga zbog tebe i tvojeuser posted image [image]

< Poruku je uredio viking RR -- 12.8.2013 0:14:04 >

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 454
3.6.2010 21:46:53   
cipiripi
Hvala Bobice moja user posted image user posted image

(odgovor članu dr boba)
Direktna veza do poruke: 455
3.6.2010 21:47:28   
gagana83
IZVORNA PORUKA: cipiripi

zakljucak: "POD HITNO UKINUTI DOUBLE I TRIPLE TEST KOJI SU NAMETNULE LAB DA BI STRESIRALE BUDUCE MAME!!!!!"

user posted image

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 456
3.6.2010 22:34:32   
bluka

prvo, čestitam!!! e sad može opušteno do porođaja! user posted image

drugo, imam apsolutno isto mišljenje. i divim se svojoj sestri. tri trudnoće, dvije šmizle i jedan šmizlov, a ni u jednoj trudnoći nije radila ni double ni triple test! uz u 12. sedmici pokazao uredne parametre, posavjetovala se sa doktorom, ohrabrio je i tu se priča završila. dalje kontrole nastavljene uredno i sve trudnoće završene porođajem zdrave novorođenčadi.

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 457
4.6.2010 0:40:45   
2002m
cipikauser posted image user posted image vec  sam ti  rekla,  od  danas  uzivaj  u  trudnociuser posted image bez  ikakvih  trzavica.
Zasluzila si,  hrabra  zenouser posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 458
4.6.2010 11:20:11   
mejra81
Cipika,sve najbolje ti zelim,uzivaj u svojoj maloj upisulji.....user posted image user posted image user posted image

Uspeh u zivotu je izaci na kraj sa samim sobom...

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 459
4.6.2010 11:21:48   
magnetic
Cipiuser posted image user posted image user posted image user posted image

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu mejra81)
Direktna veza do poruke: 460
4.6.2010 11:26:09   
Anoniman

To će morati neko mnogo stručniji od nas ovde da kaže, ti testovi nisu uzalud napravljeni, a to što ih neke laboratorijr kod nas ne rade kako treba to je druga stvar, to ne znači da testovi treba da budu ukinuti.

(odgovor članu cipiripi)
  Direktna veza do poruke: 461
4.6.2010 13:38:49   
cipiripi
ja sam bar rekla sta mislim pod svojim nickom a ne pod "anoniman"...
ti testovi da su se ispostavili kao ok ne bi bili ukinuti u francuskoj, nemackoj...itd...

i jos jedna stvar... te testove ne rade "ljudi" nego kompijuterski softver koji je za sve drzave isti..
tako da se i u srbiji radi kao i svuda..po pravilu...ubaci se serum u mashinu, buc buc..tra la la.. i eto ti na nalaza.. pa se ti vataj za glavu i chupaj za kosu ako je nalaz los..

< Poruku je uredio cipiripi -- 4.6.2010 13:40:27 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 462
4.6.2010 13:43:40   
Iva979

ti testovi da su se ispostavili kao ok ne bi bili ukinuti u francuskoj, nemackoj...itd...

i jos jedna stvar... te testove ne rade "ljudi" nego kompijuterski softver koji je za sve drzave isti..
tako da se i u srbiji radi kao i svuda..po pravilu...ubaci se serum u mashinu, buc buc..tra la la.. i eto ti na nalaza.. pa se ti vataj za glavu i chupaj za kosu ako je nalaz los..

2 moje drugarice su bile tako istersirane double testom ni zbog cega!!!

A mislim i ako se neko ne slaze sa tobom, nema razloga da se krije pod opcijom anoniman, svako ima pravo na svoje misljenje!

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 463
4.6.2010 14:49:20   
Pipi duga carapa

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   Eh moja duso kad bi neko ima sluha iz ministarstva da te cuje,monge zene bi bile postedjene nerviranja,stresa.....i bile bi mnogo srecnije.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 464
4.6.2010 14:56:46   
*Alexx*
Imamo temu o double testu user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Pipi duga carapa)
Direktna veza do poruke: 465
5.6.2010 11:36:31   
Cvetana
Cipi duso user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ma znala sam da je sve odlicno, samo mi je zao sto te svaka glupost zakaci !!! Nadam se da je sada gotovo i da ces da uzivas u trudnoci do kraja. Ljubim te.user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 466
8.6.2010 13:03:11   
mihi
 Duble i Triple test se rade na osnovu vrednosti beta-HCG, free estradiola, AFP-alfa feto protein-a i to se kombinuje sa debljinom nuhalnog  nabora bebe, plus godine starosti majke. Ove vrednosti se ubacuju u programekoji je za to specijalno urađeni koji daje predikcionu analizu (procenu rizika i mogućnost nastajanja eventulanih anomalija kod ploda na osnovu nekih parametara a što je novo u statistici i našla je široku primenu u proceni svih vrsta rizika (bezbednost hrane, medicina, farmakologija.........) Većina naših laboratorija nije akreditovana po standardima za medicinske laboratorije i dosta greše kod Triple test jer uz vrednost hormona ne unose vrednost tj debljinu nuhalnog nabora bebe, te ako je majka nešto starija 30 godina i više procena rizika prevagne na stranu da je rizik veći. Naravno da lekari tada pribegavaju invazivnim metodama kakva je amnicenteza ili kordocenteza. Hoću da kažem da ovo nije puka statistika već ozbiljna predikciona anlaiza rizika. Uostalom pročitajte post SOFIJINAMAMA, gde ona piše da je imala 1:403 a cut off je na 1:250 što znači da je bila ispod granice rizika. VIdim da lekari prate trend da sve što je od 1:1000 pa na gore ka granici rizika 1:250, uz naravno ekspertski UZ šalju na dodatnu dijagnostiku. Naravno da je to stres ali kako meni prof. Saša Ljubić reče Vama je potrebna zdrava beba. Svedoci smo i toga da se sada većina žena u  Americi i Kanadi  koje saznaju da nose bebe sa Daunovim sindromom odluče da ih rode. Po meni je i to u redu stim što takva deca u Americi i kanadi imaju i potrebne škole, negu, stiču potrebno obrazovanje, osposobljavaju se da rade nešto shodno svojim mogućnostima dok kod nas, nažalost nije tako. Uostalom to je već stvar lične odluke. Htela sam samo da napišem da ovi testovi nisu tek tako napravljeni da bi nekoga plašili a pogotovu ne trudnice već imaju svoje medicinsko opravdanje.

(odgovor članu Cvetana)
Direktna veza do poruke: 467
11.6.2010 21:44:11   
Tammara

[/quote]zakljucak: "POD HITNO UKINUTI DOUBLE I TRIPLE TEST KOJI SU NAMETNULE LAB DA BI STRESIRALE BUDUCE MAME!!!!!"[/quote]

Pozdrav svima.
Slažem se sa ovim, ali iz drugih razloga. Treba ih ukinuti jer nisu dovoljno tačni. To je samo verovatnoća. Ma koliko bila mala može da se desi. Kod mene je rezultat bio 1:1927, i znate šta? U 21. nedelji na UZ se jasno vidi da se mozak nije razvio kako treba... Na ekspertnom UZ ustanove i da ima tešku srčanu manu... Genetičar kaže "tipična trizomija 13"... A dabl test, koji proverava mogućnost trizomije 13, 18 i 21, dobar...

I tako kažu beba, ako uopšte izdrži do kraja trudnoće najverovatnije će umreti odmah po rođenju jer je više sistema nerazvijeno. I sad je više nema... Čekam rezultate analize za desetak dana da mi kažu šta joj se tačno desilo... I patim... da sam u 12. nedelji saznala da nešto nije u redu bilo bi lakše. Ne bih morala da proživim i preživim ovo što sam.

Sledeći put, ako bude sledećeg puta, neću da radim te testove već ma koliko invazivno bilo i postojala opasnost, radiću biopsiju horionskih čupica koja se radi između 10 i 12 nedelje i da znam na čemu sam... Ponovo ovakvo iskustvo ne bih preživela.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 468
11.6.2010 21:51:11   
Anoniman
Tammara , draga dobrodošla na naš Forum.
Strašno je to što ti s edesilo.
Vidim , jaka si i sigurna sam da ćeš preduzeti sve što treba i da će sledeći put biti ok.
Iako , često i pored svih naših briga i truda život ume da iznenadi.

(odgovor članu Tammara)
  Direktna veza do poruke: 469
11.6.2010 21:55:56   
Lilly*
Joj Tamara, tako mi je žao što vam se to dogodilo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 470
11.6.2010 22:01:49   
Nena81
IZVORNA PORUKA: Nena81

Ja imam dve trudnoce iza sebe. U I je sve bilo u redu dabl, tripl test celu trudnocu sam pratila na 4D UZ.
U II trudnoci na dabl testu u privatnoj lab ne urade dijagram, dr ne moze bez toga da bude siguran u nalaz, radim tripl test, on pokazuje jedno retko oboljenje ploda, koje ako se potvrdi na AC trudnoca se prekida. Napominjem da sam uveliko gurala 25 nedelju, da od losih vesti nisam znala gde se nalazim. Savetuju mi hitno da radim AC, i uradila sam je privatno. Cekanje rezultata je bilo najduzih 10 dana u mom zivotu. Na srecu sve je bilo u redu.
Ono sto bih htela da napomenem je da bih sada imajuci ovo iskustvo u narednoj trudnoci preskocila sve te testove i isla pravo na AC jer ona ne moze da pogresi.

Tamara zao mi je sto ti se to desilo, ne mogu ni da zamislim kako se osecas i kroz sta si prosla. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

Evo citiram samu sebe, imala sam slicnu situaciju, i resila sam da ako bude III puta odmah na AC i ne mislim.

Love me, Hate me, either way you are thinking of me !!

(odgovor članu Nena81)
Direktna veza do poruke: 471
11.6.2010 22:16:45   
Tammara
Hvala svima na odgovorima.
Dok sam prošla sve lekare, Novi Sad, Beograd, konzilijum za fetalne anomalije, onda zahtev etičkom odboru da se odobri prekid, i ja sam već bila u 25. nedelji kad se sve završilo.
Svi mi kažu da sam bila jaka, hrabra... ali ja to uopšte nisam. Pre sam se jako plašila porođaja. Onda sam shvatila da želim bebu i svi strahovi su prestali. Tih 7 dana u bolnici su mi bili najteži period u životu. Tačnije 4 dana pre intervencije (da je tako nazovem iako mi je grozan naziv) proživela sam otprilike pakao. Nisam uopšte hrabra, samo nisam imala izbora. Nisam mogla da odustanem...
Prošlo je tek 17 dana. Desetak dana, od kad sam došla kući, sam svaki dana plakala. Onda sam imala pauzu od 4 dana kad sam pomislila da sam konačno prihvatila i nisam plakala. Čak i kad sam bila u gradu, a tamo gde god pogledaš bebe i deca... A od sinoć mi se sve vratilo. Sve mi je ponovo u glavi, ceo proces... Jako sam tužna...

(odgovor članu Nena81)
Direktna veza do poruke: 472
11.6.2010 22:19:47   
Anoniman
Izvini sad ako previše pitam ali je l* su ti izazvali porođaj ili je bio carski rez?

Jesi hrabra si.
Nisi imala izbora i to je tačno ali za sve to treba stisnuti zube i stoički podneti.
Sve je još sveže, vreme će ti pomoći veruj mi.
Izbaci tugu iz sebe, kuckaj sa nama ovde...

(odgovor članu Tammara)
  Direktna veza do poruke: 473
11.6.2010 22:32:53   
Tammara
Izazvali su mi porođaj. To je jedna od stvari koja mi je jako teško pala. Morala sam da budem svesna svega. Još i da potpišem da na to pristajem...
Prva mi je beba. Bila.
Bolovi su mi trajali skoro 24 sata, ali nisu ništa naspram bola u duši.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 474
11.6.2010 22:37:16   
Anoniman
Znam draga.
Grozne su to uspomene i tako srušena nada.
Biće beba.
Videćeš.
Samo da prođe malo vremena da se vratiš u normalu a tugu ćeš izlečiti svojom bebom.
Koliko godina imaš?

< Poruku je uredio kaliopi -- 11.6.2010 22:39:35 >

(odgovor članu Tammara)
  Direktna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Cepanje na porođaju: Kako ga izbeći?
Položaj u kojem ćete roditi ima veliki uticaj na to da li ćete se pocepati ili će biti potrebno sečenje perineuma. Cepan...
Priče malih junaka: tvrdoglav kao mama, ti...
U 32. nedelji, moja vena je pukla, a posteljica se pokidala. Nikada neću zaboraviti kako stojim u sali u lokvi krvi i ra...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here