|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Amniocenteza?
11.6.2010 22:38:37   
lanajelena
IZVORNA PORUKA: Nena81

IZVORNA PORUKA: Nena81

Ja imam dve trudnoce iza sebe. U I je sve bilo u redu dabl, tripl test celu trudnocu sam pratila na 4D UZ.
U II trudnoci na dabl testu u privatnoj lab ne urade dijagram, dr ne moze bez toga da bude siguran u nalaz, radim tripl test, on pokazuje jedno retko oboljenje ploda, koje ako se potvrdi na AC trudnoca se prekida. Napominjem da sam uveliko gurala 25 nedelju, da od losih vesti nisam znala gde se nalazim. Savetuju mi hitno da radim AC, i uradila sam je privatno. Cekanje rezultata je bilo najduzih 10 dana u mom zivotu. Na srecu sve je bilo u redu.
Ono sto bih htela da napomenem je da bih sada imajuci ovo iskustvo u narednoj trudnoci preskocila sve te testove i isla pravo na AC jer ona ne moze da pogresi.

Tamara zao mi je sto ti se to desilo, ne mogu ni da zamislim kako se osecas i kroz sta si prosla. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

Evo citiram samu sebe, imala sam slicnu situaciju, i resila sam da ako bude III puta odmah na AC i ne mislim.

slazem se da je ac trenutno najbolje resenje,ali sta ako se desi kao mojoj drugarici kojoj je ac pokazao 100%zdravu bebu i nakon nekoliko nedelja odjednom bebi stane srce(ostane bez ikakvog objasnjenja sta se zapravo desilo)user posted image
znaci da ni to nije 100%da ce sve do kraja biti kako treba

< Poruku je uredio lanajelena -- 11.6.2010 22:41:10 >

(odgovor članu Nena81)
Direktna veza do poruke: 476
11.6.2010 22:54:19   
Tammara
Ja sam bila ubeđena da su prva tri meseca rizična i kad ona prođu onda je sve u redu. Ali sad sam shvatila da dok bebu ne uzmeš u ruke nisi sigurna da će se sve dobro završiti.

AC ili neka druga invazivna metoda (biopsija horionskih čupica i kordocenteza) pokazuju 100% da li postoji hromozomopatija tj. neki genetski poremećaj. Nažalost, toliko drugih stvari može da naškodi bebi a da mi nismo uopšte svesni toga.
Recimo i ako je sve u redu sa genetske strane, može da se desi da trudnica "zakači" neku virusnu infekciju koja može da povredi bebu. Najgore od svega je što mnoge od tih infekcija kod žene prođu bez simptoma. Zato se radi TORCH (mislim da sam dobro napisala) analiza koja proverava kad je trudnica bila izložena nekom virusu. Dobra vest je da te virusne infekcije mogu da naškode samo ako su prvi put se pojavile u trudnoći. Ako ste ih jednom već imale, onda ne mogu da naškode.

Sad, dok se oporavim, dok prođe 6 nedelja od porođaja (jer je to bio porođaj), radiću sve te analize. Šteta što se to ne radi pre trudnoće. Smatra se da ako su dve osobe zdrave, nemaju sličnih problema u porodicama, nemaju trenutno nikakve bolesti (kao što je slučaj kod mene i mog muža), nije neophodno raditi neke ekstra analize. A kad se ovako nešto desi, onda postoji 100 stvari koje se proveravaju.

Imam 27 godina... Mnogi kažu, mlada sam, biće još beba, ali ja se ne osećam mladom... Bliže sam 30-toj nego 20-toj.

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 477
11.6.2010 22:57:51   
Tammara
Moja "cimerka" iz bolnice je radila i dabl i tripl test i oba su bila u redu. Onda joj dr kaže da ne mora da radi AC, a kad je već ušla u 27. nedelju uradi kordocentezu i ustanove da beba ima Daunov sindrom. Tako da je prošla malo gore od mene, time što je beba bila veća, već u 28. nedelji je bila.

(odgovor članu Tammara)
Direktna veza do poruke: 478
11.6.2010 22:58:19   
Anoniman
Znam draga ..i ja sam te silne analize radila tek kada sam u 32. nedelji izgubila bebu.
Žalosno je sve to. Mi nismo lekari i često smo i u pogrešnim rukama.Nemoj nikada da kriviš sebe i da prestaneš da veruješ da će sledeći put biti sve ok.
Imaš ovde i temu o TORCH-u i o miko, ureo... hlamidiji .. ma svemu.
Mada ne verujem da je kod tebe bila neka virusna infekcija.
Isproveravaj i genetiku i sve što misliš da treba.
Zatrudnećeš ti opet lako samo sebi pomozi da budeš bezbrižnija sledeći put ali znaj da niko ne može da ti garantuje ništa.
To je život.
I mlada si ženo bre 27 godina.Život je pred tobom smao ne odustaj.

< Poruku je uredio kaliopi -- 11.6.2010 22:59:06 >

(odgovor članu Tammara)
  Direktna veza do poruke: 479
11.6.2010 23:00:46   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tammara

Moja "cimerka" iz bolnice je radila i dabl i tripl test i oba su bila u redu. Onda joj dr kaže da ne mora da radi AC, a kad je već ušla u 27. nedelju uradi kordocentezu i ustanove da beba ima Daunov sindrom. Tako da je prošla malo gore od mene, time što je beba bila veća, već u 28. nedelji je bila.

Strašno.user posted image
Aj budi pametna ...user posted image

(odgovor članu Tammara)
  Direktna veza do poruke: 480
11.6.2010 23:07:32   
Tammara
Ne krivim sebe, ne krivim nikog, samo sam jako tužna i razočarana.

Zadovoljna sam mojoj doktorkom, mislim da ona nije pogrešila. Svaki mesec sam išla na UZ, sve je detaljno gledala i govorila mi. Čim je primetila da nešto nije u redu, odmah me poslala na ekspertni UZ i, kako je sama rekla, kod većih stručnjaka za takav problem. Sve što sam je pitala rekla mi je. Posvetila mi je dosta pažnje. Za ovih mesec i po išla sam nekoliko puta i samo da popričam sa njom.

Tako bih volela da mogu ovaj period, to vreme koje je potrebno da prođe, da prespavam, da isključim mozak... Ali ne može.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 481
11.6.2010 23:12:55   
2002m
Tammarauser posted image dobrodosla na  rr.
Zao  mi je user posted image kako  si  prosla.

(odgovor članu Tammara)
Direktna veza do poruke: 482
11.6.2010 23:53:06   
Cvetana
Auuuuuuuu, zene, Tammara zao mi je user posted image user posted image user posted image  Ne znam sta da kazem, izgleda da je sve u bozjim rukama.

Kaliopi, nisam znala za tvoje iskustvo ?! user posted image user posted image user posted image Kako, zasto ? user posted image Ja sam bila ubedjena da ti imas bebu ?!

Covece, kad vidim koliko ste vi zene ovde pozrtvovane, koliko vodite racuna o svemu i kako se i pored svega gluposti desavaju... ne znam sta da kazem, sta da mislim. Moja koleginica je rodila dete sa 40 godina, samo double radila, nije isla na amnio iako su je slali, morala da ide na more ?! Jela kifle i nista vise, pusila, vitamine nista,ponekad sumeci C... i beba fala bogu ok. Kako je mogla da bude tako opustena ?! Sve mi se cini da sto vise znamo i pazimo sve vise gluposti se desava.

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 483
12.6.2010 22:15:39   
red sonia
i meni je radjena amniocentoza ali u Betaniji o drzavnom trosku i to hitno u 9.mes.ali ne zbog Daunovog sindroma i sl. vec da bi dr videla da li su bebina pluca skroz razvijena da mi uradi carski rez...nista ne boli ali kad covek vidi onoliku iglu nije mu svejednouser posted image ...posto sam imala visak plodove vode na mestu gde su mi vadili tecnost non stop je curkalo tako da sam bila ko probusen balon,sva sam se bila istraumirala al su mi sestrice objasnile da je to normalnouser posted image

(odgovor članu Cvetana)
Direktna veza do poruke: 484
12.6.2010 22:19:03   
cipiripi
blago vama sto vas nije bolelo... user posted image user posted image user posted image

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu red sonia)
Direktna veza do poruke: 485
13.6.2010 18:18:20   
Tammara
A ja ne pušim, ne pijem alkohol, pila sam do 12. nedelje folnu kiselinu, od tad pa do kraja mamavit, nigde daleko nisam putovala, ništa mnogo radila (nije mi dao muž :-)), samo šetala po lepom vremenu... Dabl test dobar... nisam čak bila ni prehlađena iako je bilo od decembra do maja... A zdravi smo... Eto, svašta se dešava.

Danas mi je bolje...

Dobro je što postoje ovakvi forumi...
Pozdrav svim trudnicama i mamama, puno sreće svima....

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 486
13.6.2010 18:53:08   
pahulja76
Tammara, znam kroz sta si sve prosla... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

i mene vuku po konzilijumima, radila sam svakakva ispitivanja-kordo, ispitivanje na CF, duoble i triple test,toxo a sad su mi rekli  i celokupan TORCH jer su mojo bebi u 16. ned. otkrili cistu u predelu jetre, svi nalazi su uredni al dr i dalje ne znaju zbog cega se ta cista pojavila... sada smo u 29. ned. i cekamo termin porodjaja pa onda da nastave sa "pracenjem" bebe.

prosle god. sam imala i spontani al se ne predajemo a ja sam vec presla odavno 30.-u. samo misli pozitivno i pokusaj da ne mislis na to sto je bilo. bolno jeste al ti  i tm morate dalje. ljubim te punoooooooooooooooooooooo i  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tammara)
Direktna veza do poruke: 487
13.6.2010 19:37:51   
red sonia
IZVORNA PORUKA: pahulja76

Tammara, znam kroz sta si sve prosla... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

i mene vuku po konzilijumima, radila sam svakakva ispitivanja-kordo, ispitivanje na CF, duoble i triple test,toxo a sad su mi rekli  i celokupan TORCH jer su mojo bebi u 16. ned. otkrili cistu u predelu jetre, svi nalazi su uredni al dr i dalje ne znaju zbog cega se ta cista pojavila... sada smo u 29. ned. i cekamo termin porodjaja pa onda da nastave sa "pracenjem" bebe.

prosle god. sam imala i spontani al se ne predajemo a ja sam vec presla odavno 30.-u. samo misli pozitivno i pokusaj da ne mislis na to sto je bilo. bolno jeste al ti  i tm morate dalje. ljubim te punoooooooooooooooooooooo i  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

i moja beba je imala cistu ali mi je primecena u 9.mesecu trudnoce...na desnom jajniku,mada su svi dr mislili da je tumoruser posted image ...kad sam se porodila,nju su odneli na decju kliniku odmah,u roku od 6 dana je operisali i videli da je u stvari krvava cista od 7 cm...ali sve je u redu sada,idemo redovno na kontrole...najgori dani u mom zivotu...
NE BRINI,BICE SVE u REDUuser posted image

(odgovor članu pahulja76)
Direktna veza do poruke: 488
14.6.2010 11:23:19   
pahulja76
IZVORNA PORUKA: red sonia

IZVORNA PORUKA: pahulja76

i moja beba je imala cistu ali mi je primecena u 9.mesecu trudnoce...na desnom jajniku,mada su svi dr mislili da je tumoruser posted image ...kad sam se porodila,nju su odneli na decju kliniku odmah,u roku od 6 dana je operisali i videli da je u stvari krvava cista od 7 cm...ali sve je u redu sada,idemo redovno na kontrole...najgori dani u mom zivotu...
NE BRINI,BICE SVE u REDUuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu red sonia)
Direktna veza do poruke: 489
14.6.2010 15:02:40   
Vekilica
Odmah na pocetku da kazem da ne zelim nikog da plasim ali moje iskustvo sa amniocentezom je uzasno lose. Evo moj price:
Nakon 1,5 godine brak muz i ja smo se odlucili za potomstvo. Ja sam tada imala 31 a muz 34 godine. Zelja nam se uskoro ostvarila i saznali smo da cemo postati roditelji blizanaca. Prvo sok a potom nevjerovatno uzbudjenje i sreca. I tako sve do 3. mjeseca trudnoce. Na pregledima sve Ok, bebe se razvijaju kako treba. Na sljedecem pregledu doktor predlozi AMNIOCENTEZU!!! Pitam ga zasto, ima li neku sumnju, kaze nema, sve je OK ali blizanacka trudnoca pa ne bi bilo lose...user posted image Moj muz i ja, laici za medicinu, vjerujemo doktoru i dolazimo na zakazanu AC. (napominjem, prije toga nije radjen ni double ni triple, samo obicni UZ). Od straha dobijem lagane kontrakcije ali to nije smetalo doktoru da mi bode stomak 4 puta (za svaku bebu po 2X). Ok, proslo je, odlezala sam u bolnici taj dan, dobila nesto za smirenje i cinilo se da je sve u redu. Bila je to moja 16 nedelja trudnoce. Nakon 3 dana idem na UZ, redovan pregled i ugledam zapanjujuce i uplaseno lice mog doktora dok me pregleda. Pitam ga sta se desilo a on zove jos jednog doktora na konsultacije. Izlaze iz prostorije a ja ostajem da lezim na stolu i vec sam tada imala neki ruzan predosjecaj. Ubrzo potom se vracaju nazad i kazu mi da moram HITNO ici za Beograd (inace sam iz Bosne) jer jedna beba "VISE NIJE ZIVA". Moj svijet se srusio, vristala sam, cupala kosu sa glave, udarala rukam i nogama o pod. Sestre su me odvele u sobu, dale mi nesto za smirenje i pozvale mog muza da dodje da me spakuje i da odmah idemo za Beograd... Tako je i bilo... Muz je stigao nakon par minuta, taj momenat kada sam mu saopstila sta se desilo ne mogu da prepricavam, mozete zamisliti kako je to izgledalo.
Vozimo se u kolima hitne pomoci, uz pratnju medicinske sestre. Stizemo navece u BG, dezurni doktori me primaju, pregledaju, daju neke silne injekcije, tablete, infuzije.... I konacno postavljam pitanje: "sta cete raditi sa tom bebom?" kazu mi "nista, samo cemo te pratiti jer postoji rizik za sepsu, lezaces u bolnici do kraja trudnoce"... Najgori dan u mom zivotu i zivotu mog muza... Neizvjesnost, strah a opet zelja da spasemo bar jedno nase zlato. Odluka je pala - idemo do kraja, zelim da se borim i uspjecu u tome. Nakon neprospavane noci u bolnici sledeci dan saopstavam muzu da zelim bar tu jednu nasu bebu i da hocu da se borim.
Od 16 pa do 36 nedelje sam lezala u bolnici pod budnim okom divnih ljekara. Moja beba je napredovala i razvijala se bas onako kako treba. Nakon 10 dana od amniocenteze saznajem da su bile dvije zdrave djevojcice. Sada je tu samo jedna zdrava i na zalost druga koja nije vise ziva. Tesko je bilo navece zatvarati oci i ujutru se buditi sa tim saznanjem ali sta je tu je... U 36 nedelji sam se porodila carskim rezom, Ziva i zdrava beba je rodjena u 12:00 a njenu sestricu su izvadili samo jedan minut kasnije. Nalaz obdukcije je pokazao da je uzrok smrti bebe bila AMNIOCENTEZA jer je usljed vadjenja plodove vode doslo do probijanja posteljice a samim tim i dotok krvi do bebe je prestao.
Moja djevojcica sada ima tacno 17 mjeseci i u septembru ocekuje da dobije batu. Mi smo sada srecna porodica iako je sve to ostavilo dubok trag na nas i vjerovatno to necemo moci izbrisati iz glave dok smo zivi.
Koga da krivim, da li je moglo drugacije, zasto? - to su pitanja koja vise ne zelim da postavljam ni sebi niti bilo kome drugom. Sada se radujemo svakom novom danu i zahvaljujemo Bogu sto nam je podario bar jednu nasu djevojcicu a evo uskoro i jednog djecaka. Pred nama su ljepsi dani, mi ljubomorno cuvamo nasu srecu koju smo moj suprug, ja i nasa princeza zajedno zasluzili, samo cemo tu srecu uskoro morati da dijelimo sa jednim nestasnim djecakom koga s radoscu svakodnevno iscekujemo.
Ne treba odustati ni kada je najteze jer POSLIJE SVAKE KISE DOLAZI SUNCE.

Direktna veza do poruke: 490
14.6.2010 15:07:50   
pepino
Vekilice strasna prica,ne znam sta da ti kazem,greske ljekara se nazalost vrlo cesto desavaju,ali imate hvala Bogu bebicu i druga je na putu,neka su zive i zdrave!
Sve najboljeuser posted image

(odgovor članu Vekilica)
Direktna veza do poruke: 491
14.6.2010 15:48:04   
Vekilica
pepino, hvala na podrsci i razumijevanju. Upravo zato sto sam svjesna da se greske ljekara desavaju i da su u posljedne vrijeme sve cesce, sam zeljela da podijelim ovu pricu sa svima vama, nadam se da mi niko nece zamjeriti sto je prica jaaako dugacka.
Svim buducim majkama koje budu morale da idu na tu jako invazivnu intervenciju zelim puuuno srece. Ja nisam morala, ali je mom doktoru ponestalo para a blizili su se godisnji odmori user posted image (platila sam 600 EURA za analizu plodove vode za dvije bebe)
Na zalost, kockice su se tek kasnije slozile ali je bilo kasno.

Ipak, kao sto rekoh, idemo dalje user posted image

Jos jednom, pepino, hvala na podrsci...

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 492
14.6.2010 15:53:39   
pepino
Nema na cemu,i ja sam iz Bosne(R.S.),nece ti niko zamjeriti na duzini price sigurna sam!
Ja sam u Banja Luci trebala raditi amnio jer mi je dabl test bio los,pregledao je doktor bebu i na 4d,ali sam imala spontani nazalost pa nismo dosli do toga....
Tvoja prica nije dosadna i suvisna,ali nazalost tesko da ce iko moci sprijeciti tako nesto jer mi nismo uvijek sigurni ni sposobni sta je najbolje za bebu u takvim trenutcima,a nazalost oko nas su svakakvi ljekari,pa ajd znaj sta i kome da se obratis,zalosno jakoooo
A mi se borimo,nema nam druge,sta sve zena prezivi,uffff

(odgovor članu Vekilica)
Direktna veza do poruke: 493
14.6.2010 16:04:37   
pahulja76
Vekilice user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 494
14.6.2010 16:14:39   
Nena81
user posted image user posted image  VEKILICE user posted image user posted image

Veoma hrabro od tebe da ovu pricu podelis sa nama user posted image .
Greske se dogadjaju, na zalost, i uvek je prisutno pitanje a zasto bas meni . Ko ce znati odgovor na to. Gurajte dalje, hvala Bogu imate princezu, a i princ ce uskoro stici, neka su oni zivi zdravi pametni..a vi uzivajte u roditeljstvu.

Love me, Hate me, either way you are thinking of me !!

Direktna veza do poruke: 495
30.6.2010 10:11:55   
cvrle1
Javljam Vam se samo da prenesem svoje iskustvo. Juce sam bila na amniocentezi u jednoj privatnoj bolnici u Bg. Intervencija je trajala 2 min. Minut pre su mi stavili kiseonik i jako kratko neki gas, cini mi se azotsuboksid (rajski gas). Bila sam svesna, ali nisam osetila nista. Nakon intervencije sam ostala jos dva sata, dobila inekciju longacefa, a potom su uradili CTG. Cula sam bebine otkucaje :)
Imam 34 i po god, prethodni testovi su mi bili ok, ali sam sama htela da radim AMNIOC., da budem mirna.
Tako da ... buduce mame, nemojte se plasiti, nista ne boli!!!

(odgovor članu Nena81)
Direktna veza do poruke: 496
2.7.2010 11:39:47   
Jele
Evo da javim, danas bila po rezultate amniocenteze, uredni, dečak user posted image .  Uroš će imati bracu! Rezultate sam čekala tačno 3 nedelje.

(odgovor članu cvrle1)
Direktna veza do poruke: 497
2.7.2010 11:44:42   
pahulja76
Jele user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 498
10.7.2010 2:21:19   
Tammara
Pisala sam ovde pre mesec dana, otprilike. Tad sam čekala rezultate analize bebe i posteljice jer sam imala prekid trudnoće u 25. nedelji jer se beba nije dobro razvijala. Mislili su da je trizomija 13 ili da je bila neka virusna infekcija.

Juče sam bila na kontroli i dobila sam rezultate analize... I dalje mi nije jasno. Autopsijom je utvrđeno da jeste postojao problem mozga i srca, ali da nije bilo infekcije a i kariotip je uredan tj. nije bio ni genetski poremećaj, svi hromozomi su bili u redu. Šta je to onda moglo da se desi? Dva razloga za koje doktori znaju da izazivaju takav poremećaj nisu bila... Šta je onda bilo? Ništa mi nije jasno. Doktorka koja je pogledala rezultate rekla je da može da se desi i tako i da oni ne znaju još sve razloge.

Trebao bi mi CSI NY ili CSI Miami i slično sa njihovim onim jako dobrim aparatima pa da razreše ovaj slučaj...

Pozdrav svima

"Držimo se jedno drugog, dok oluja besni oko nas..."

Direktna veza do poruke: 499
10.7.2010 10:44:37   
emadora
U zivotu moramo da odlucimo sa cim smo sposobni da zivimo i da se nosimo. Meni su zbog losih rezultata double i triple testa predlozili kordocibtezu u 22.nedelji.Postojala je sumnja na Down sindrom. S obzirom na poodmaklu trudnocu i jos period cekanja do dobijanja rezultata mm i ja smo odlucili da ne radim ovaj zahvat. Kada se nas decak rodio sumnje su se potvrdike koa istinite, rodjen je sa DS. Sada ima 8 meseci i veoma je mila i napredna beba.Ni u jednom trenutku nisam pozalila zbog svije odluke da ne radim kordo. Ali,opet kazem, svako mora da bude nacisto sa sobom sa cim je spreman da se suoci i sa cim moze da zivi.

(odgovor članu Tammara)
Direktna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Cepanje na porođaju: Kako ga izbeći?
Položaj u kojem ćete roditi ima veliki uticaj na to da li ćete se pocepati ili će biti potrebno sečenje perineuma. Cepan...
Priče malih junaka: tvrdoglav kao mama, ti...
U 32. nedelji, moja vena je pukla, a posteljica se pokidala. Nikada neću zaboraviti kako stojim u sali u lokvi krvi i ra...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here