Nena81
|
Slatka moja da ti ja kazem kakvo je stanje kod nas. Kada je jojo imao 10mes ostala sam trudna, bez posla i uveliko smo trazili drugi stan(podstanari smo). Nisam htela drugo dete tada ali je mm rekao da ako prekinem trudnocu razvesce se od mene. Ovo umem vrlo cesto da mu prebacim kada mi dodje zuta minuta, umorna jesam, pomoci nemam ni od koga, on puno radi, stalno je i na putovanjima, zamisli kako bih ja izasla do prodavnice po snegu sa sinom od 23mes i bebom 4.5mes ?! Toliko puta se osetim bespomocna, inace sam vrlo vredna i brza, organizovana do bola, ali nekada stvari ne idu bas kako ti zamislis. Zahvaljujem bogu sto su mi deca zdrava, pametna i lepa ko lutkice, a ja jedva cekam dan kada ce sami moci da se obuku i da jedu. Po celi dan sam ko na pokretnoj traci, ustajanje nam je u 06h, oboje se tada bude,jedna pa druga pelena, sinu dorucak, bebu nasisam, opet presvlacenje jer se use... pa moj dorucak oko 9h.Igranje sa sinom,on spava oko10-11h, beba nekad da nekad ne, dok oni spavaju ja odradjujem moju toaletu, dok su budni spremam rucak, usisavam,brisem prasinu svaki dan(sin je alergican pa moram),rasirim ves suv pokupim/popeglam,raspremim sobe, presvalecenje pelena,citanje slikovnica sinu,vezbice bebi,hranjenje bebe, sin ruca oko 14h, oko 15h ide na spavanje, bebac nekad zaspi i ona, a nekad se i meni omakne,...i u 17h dolazi tata sa posla. Njemu rucak, pa onda gomila sudova za pranje(na zalost nemamo sudomasinu), pravim veceru, mm se igra sa njih dvoje, radi vezbice bebi, u 19h spremanje za kupanje i najkasnije su u 21h u carstvu snova. Mi veliki u 23h. Nocu se oboje bude uz plac za koji nikako da skontamo razlog, tako da smo hronicno nenaspavani. Fali mi bar sat vremena dnevno za sebe, da operem kosu i da se isfeniram ko zena,da sredim obrve i sl zenske stvari, da nas dvoje budemo malo sami, da odemo u bioskop, setnju ...bilo sta. Javljaju nam se krize u braku samo iz tog razloga sto nemamo vremena za nas dvoje, od komunikacije je ostalo pa skoro pa nista, sex ne pamtim kada smo zadnji put imali, od umora ni ne mislim na to. Ne zelim da kukam ja sam presrecna kad pogledam njih dvoje, ali mnogo drugih stvari utice na zivot i na moja osecanja: podstanari smo(stalno razmisljas kada ce gazda da poveca kiriju ili da nas izbaci iz stana), njegovi su nam blizu ali nece da pomognu(ni majka ni 3 sestre), moji su daleko, ja ne radim(zivimo od jedne plate). Oboje volimo decu i zeleli bi 5 da imamo ali ako se stvari budu ovako razvijale tesko je izvodljivo. Moram da napomenem da sa jednim detetom sam sve postizala, cak sam se vratila na posao sa njegovih 4mes, vise smo se vidjali sa prijateljima, nekako sve je lakse islo.