jelena038
|
IZVORNA PORUKA: jance ovako, i ja bi mu najradije spremala sveze za svaki dan, ali zivim u nedodjiji, trenutno bez kola, muz mi radi ceo dan, pa izlazim iz kuce vecinom vikendom kad obavim nabavku, zato i pitam kako sta da cuvam. po onome sto ste napisale, skontala sam da jabuku i krusku najbolje da skuvam i stavim u frizider a banana moze da stoji jel tako? na kraju mozda samo krusku, i jabuka moze da stoji... jance, ja uopste nemam kola, biciklom dovucem svaki put po par kesa svega s pijace, a kad idemo u vece nabavke kupim i gajbicu narandzi, npr. ili jabuka, krusaka, to sve moze u podrumu da stoji, na hladnom i u mracnom. kad pocne da se kvarucka, a ti slozis pitu, bas te briga meni tata salje iz nisa u banjaluku zalihe jabuka dunja i svega u gajbama, bre, sve mi stoji po celu zimu, sto tebi ne bi stajalo po sedam dana. banane u friz, a i nisu neko nezamenjivo voce, ide prolece, ne opterecuj se oko banana bice svega. mamamika, slobodno joj daj iz kompota, ako nisi sigurna, samo prokuvaj da prebaci kljuc. kompot je super zdrav i o sigurno ne steze stolicu