Anoniman
|
Iz teme Kad se šta zamrzava? IZVORNA PORUKA: Tash POMAGAJTE! Već i vrabci na grani znaju da Marko jede ograničen broj namirnica, i onda ja, kreten, ne znam šta kada nestaje sa pijace i ne zamrznem. Tako mi je pobegao prokelj, imam dve kesice od 1kg u zamrzivaču, a on ga voli i može da ga jede. Hajde da se ovde piše kad šta nestaje sa pijace. Možete i odmah, a još bih vam bila zahvalnija kada biste to radile kada je vreme da odem na pijacu i kupim određeno voće / povrće i zamrznem ga. Neka bude podset_nik tema. IZVORNA PORUKA: Tea2 Ja se uvek pitam da li sam nesto pravilno zamrzla.Mislim da to industrija radi sigurnije ,jedino ako imas domace bolje je da zamrznes.Tu mislim recimo na grasak,boraniju,brokoli,karfiol.Spanaca ima tokom cele godine.Stavila sam malo tikve u zamrzivac.I mene ovo zanima,bilo bi dobro da se javi neko iskusan. IZVORNA PORUKA: liliana IZVORNA PORUKA: *Alexx* Za prokeljom i ja žalim. I ja isto. Ali sam videla da iam (mislim Frikomovo) zamrznut u kesama , čini mi se u Maxi-ju. Ja recimo zamrzavam i voče: breskve, kajsije, jagode, maline, kupine. Njih je najbolje prvo zamrznuti na nekom platou ili poslušavniku, pa ih onda pakovati u kese, jer tako ostanu pojedinačne-ne slepe se jedna za drugu. Zamrzavam i džigericu za bebu-pakujem po 1/2 ili celu ( u zavisnosti od veličine) u aluminijumsku foliju, pa onda u zamrzivač. Zamrzavam mnogo toga. Tikvice zamrzavam rendane za nas, a za bebu ne zamrzavam, jer se tokom čitave god. imaju kupiti sveže u marketima. IZVORNA PORUKA: Lu RR Kako mi šta stigne u vrtu, tako poberem i zamrznem dok nije propalo Šalim se Tash, ali tako ti je to, samo što ćeš ti sad što nađeš na pijaci SEZONSKO da zamrzneš, naravno ono što Markić smije da jede Npr. špinat, blitvu, mahune...ja ti to samo bacim u kipuću vodu jednu minuticu ili i manje, pa u hladnu vodu i odmah u zamrzivač Ne znam, ako te zanima nešto extra pitaj IZVORNA PORUKA: Lu RR Evo Liliana spomenu voće, ja to stavim u plastične zdjelice, najbolje tuperware IZVORNA PORUKA: jelena038 IZVORNA PORUKA: Tea2 Ja se uvek pitam da li sam nesto pravilno zamrzla.Mislim da to industrija radi sigurnije ja mislim da industrija sigurnije jedino zaradi. to blansiranje, koje sprovode da bi se, kao, nama domacicama olaksalo spremanje kasnije, ima za cilj usteda na gramazi, jer se prilikom kuvanja za taj min. svo povrce dovoljno napije vode, pa umesto pola kilograma, ti dobijes jedva trista grama.. puta troskovi zamrzavanja, transporta, ambalaze.. ja nisam do sada zamrzavala, ali planiram, jer ne zelim da me iko vuce za nos za jedno dvominutno kvasenje serpe i nekoliko kesica. a iskreno, mnogo zena mi je reklo da vecinu namirnica i ne moram blansirati, moze se zamrzavati i potpuno sveze povrce, blansiranjem se uglavnom skracuje proces spremanja, ali se i gubi mnogo vitamina koji samo smrzavanjem ostaju. IZVORNA PORUKA: jelena038 a tasho, ukucaj u pretrazivac kalendar voca, ili povrca i izbacice ti sta kad traje i prestaje, pa mozes sebi da isprintas i okacis na zamrzivac ima jako slikovitih tabela, a ako sa starijim detetom sednes da nacrtas, a on da oboji, dok pravie vlastiti kalendar namirnica koje vas zanimaju, naucicete sve sto je potrebno IZVORNA PORUKA: jovicaa odlicna tema tash ja imam drugo pitanje kako se pravilno zamrzava i sta to tacno znaci??? pao mi je mrak na oci od ovih kupovnih kasica pa bih ja sto je moguce vise da pravim. sto je naravno nije moguce ako ne zamrznem sve. nego koliko uopste namirnice gube zamrzavanjem? IZVORNA PORUKA: Vrcka Kako imam svoj povrtnjak uvijek zaledim sebi svo povrce koje imam cak znam dosta toga i da kupim.Nacin na koji radim je sasvim jednostavan. Sve prvo preperem pa istresem na jednu vecu krpu ja licno imam malo veci pamucni stoljnak i njega samo koristim za susenje voca i povrca.Poslije uzmeme vrecice za zamrzavanje i sve lijepo popakujem i pravac zamrzivac. Do kasne jeseni moj friz je pun voca i povrca. IZVORNA PORUKA: verolino Tasho, u ovom periodu ti skoro nista nije za zamrzavanje...tek za mesec-dva.. IZVORNA PORUKA: Lu RR IZVORNA PORUKA: verolino Tasho, u ovom periodu ti skoro nista nije za zamrzavanje...tek za mesec-dva.. A špinat i blitva Pa ja ću još malo svoju blitvu iz bašte zalediti a pijace su ih pune, to je baš sad sezonsko.
< Poruku je uredio Nedja RR -- 9.5.2011 13:19:07 >
|