Yula -> RE: Veš mašina (3.9.2012 23:10:56)
|
Indy, nemam vremena da citam sve postove unazad i ne znam da li ti je neko vec preporucio ovo, ali ja toplo preporucujem prasak koji se stavi u masinu kada se pere beli ves, on sluzi da izvuce svo sivilo koje se na njemu nakuplja. Deluje i na 30°C. Kada sam ga tek pocela koristiti, posle samo par pranja ves je poceo zaista da blista. Ja nikada belo ne perem na 30°C, najnize sto idem je 40, ali najcesce perem na 60, ako je pamucno i ako na etiketi pise da se pere na 40 [sm=smiley36.gif] . Za sada nisam imala nikakvih problema. Na masini imam i rucno pranje, pa ako nesto bas mora rucno, ja ubacim tako ali to samo neke specijalne stvari. Sveki mi je rekla da nista ne pere rucno, pa rekoh, ako ona tolike godine iskljucivo pere u masini, necu valjda ja moj ves unistiti i tako je i bilo, sve je prolazilo ok. Deterdzente imam posebne za svaku vrstu tkanine i boje. I ja imam problem da mi se nakupi ves jer perem odvojeno bebino i nase, belo u boji i tamno a imam masinu od 8kg [sm=smiley29.gif] Ipak u poslednje vreme perem i nesto nase sa njegovim stvarima, npr. posteljinu u kojoj i on spava, majice, haljine i slicno. Ne perem samo donji ves. E sad, muka je skupiti dovoljno vesa za pranje.
|
|
|
|